📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 19:15
🔥
Szybka karma na śląsku
- teraz popularne

Zaraz sie zlecą wnuczki i synkowie oficerów z paplaniem jaka to nasza armia nie jest dobra i uzbrojona. Zastanawiam sie tylko czy byłaby w stanie w razie napaści bronić chociaż 2 powiaty naraz.
werewolfer napisał/a:
Zaraz sie zlecą wnuczki i synkowie oficerów z paplaniem jaka to nasza armia nie jest dobra i uzbrojona. Zastanawiam sie tylko czy byłaby w stanie w razie napaści bronić chociaż 2 powiaty naraz.
w życiu nie słyszałem, żeby polski żołnierz powiedział coś dobrego o WP a mam w wojsku dużo znajomych. Część odeszła, że służby bo nie chcą pracować w takim cyrku
@Kominek1993 Całkiem możliwe że mamy jedną z najlepszych armii w Europie. Nie jest przecież wykluczone że pozostali mają jeszcze bardziej beznadziejne wojsko, a to co widać na zewnątrz to tylko makieta. Przecież gdyby europejskie armie były silne i sprawne, już dawno spacyfikowałyby Putina, którego nikt nie lubi. Bliski i daleki wschód byłby potulny jak baranek, słońce świeciłoby pięknie przez całe lato i każdego roku byłyby białe święta.
@up a może nasza armia jest naprawdę bardzo potężna? Tylko panuje taka dezinformacja świata zewnętrznego, żeby każdy myślał, że jesteśmy do dupy?
To chyba Marszałek Kurysław Gocuł specjalista do spraw wysiadywania jajek i nalotów dywanowych na kurniki
Jednostki specjalne możemy mieć zajebiste (patrz GROM), ale regularne wojsko... No cóż.
MapleLeaf napisał/a:
super nowoczesnym myśliwcom F-15, których konstrukcja pochodzi zaledwie z 1972 roku.
Chciałbym abyśmy mieli F15 ( ciężkie myśliwce przewagi powietrznej ), my mamy tanie w eksploatacji F16, jak na warunki polskie, to był dobry zakup, bo utrzymanie parudziesięciu F15 było by trudne finansowo. Ale proszę nie polepszaj uzbrojenia naszego wojska.
I proszę nie mów mi o latach 197x, bo konstrukcja jest doba, sprawdzona, wystarczy dozbrajać i mamy przyzwoite samoloty, przy niskich kosztach eksploatacji.
Chciałbyś abyśmy kupili tak badziew jak f 35 raptor ? czy co ?
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie