Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Motoambulans
szymy • 2014-11-14, 15:24
Przejazd przez Warszawę z materiałem do badań na cito.

Cytat:

Godzina 9:30, czwartek ulica Puławska na trasie Piaseczno-Warszawa Ursynów. Klasyczna karetka prawdopodobnie przejechałaby ten sam dystans, w czasie ponad 2 krotnie dłuższym tj w okolicach 20 minut.

podpis użytkownika

nosiliby.pl - unikalne koszulki
Zgłoś
4................h 2014-11-14, 19:02
MotoAmbulans - chyba nie! Co on zarzuci sobie ofiarę wypadku na plecy? Nie zrobi więcej niż przeszkolony z pierwszej pomocy człowiek, w to trzeba inwestować!

Karetka dojedzie w takim samym czasie bo jest widoczna bardziej i ludzie reagują. A po c🤬j się on ogląda to ja nie wiem, skoro i tak nie zdążyłby zearagować
Zgłoś
crossdressphyxia 2014-11-14, 19:25 3
Cytat:

Tam się przed chwilą zapaliło czerwone dla pieszych, a jakby ktoś z prawej chciał "jeszcze zdążyć", to mogłaby wyjść kicha.

Więc takiego cwaniaka co chce "Jeszcze zdążyć" p🤬lnie, i jak przeżyje to niech go sądzą, że wlazł na czerwonym, rozj🤬 ratownikowi motocykl plus jeszcze konsekwencje tego, że ratownik nie zdążył do wypadku.

C🤬jowy tok myślenia "Zatrzymam się, a może ktoś jeszcze będzie chciał sobie "zdążyć" przejść na czerwonym. Albo k🤬a w ogóle nie ruszę ze skrzyżowania i będę na nim stał do usranej śmierci a nuż, jakiś miły pan w starym BMW będzie chciał przejechać sobie na czerwonym pół minuty po tym jak się zapaliło, i wjedzie we mnie i będzie miał zepsuty poranek...Albo od razu zakazać ruchu wszelkich pojazdów, jeżeli w promieniu kilometra znajdują się piesi.

podpis użytkownika

Denied by the blind church.
'cause these are not the words of God.
- The same God that burnt the
knowing.
Zgłoś
InnyName 2014-11-14, 19:28
Też mam taki sygnał dźwiękowy

Co do samej idei.
W Gdańsku również jest coś takiego.
Gadałem z kierowcą i mówił że sprawa super, można naprawdę uratować komuś życie, zazwyczaj normalna karetka jest też puszczana, ale z tyłu, tylko jedyne na co się skarżył koleś to oczywiście na kulturę jazdy kierowców, nie są w ogóle świadomi o takich służbach, zdarzały się również celowe zajeżdżania drogi... jak to bywa w Polsce, a sygnały świetlne w dzień są słabiej widoczne jak i również sam motocyklista, zazwyczaj kierowca rozgląda się po usłyszeniu sygnału, a tu tylko jakiś motocyklista jedzie wiec dalej pruję przed siebie nie patrząc na niego, a to ratownik :/

Pozdrawiam kolegę motocyklistę z Gdańska Może to czyta to się wypowie

podpis użytkownika

WSZELAKIE, WSZYSTKIE, KAŻDY MÓJ FILM DODANY NA SERWER SADISTIC.PL JEST PODP🤬LONY ZE ŹRÓDŁA NA KTÓRYM JEST TAKA, A NIE K🤬A INNA JAKOŚĆ, WIĘC POCAŁUJCIE MNIE WSZYSCY W DUPĘ JEŚLI WAM ONA NIE ODPOWIADA.
Miłego oglądania. Pozdrawiam!
Zgłoś
Sinecod 2014-11-14, 19:31 2
4hitch- NIE.

Wiadomo że motocykl ma ograniczone możliwości transportowe, ale weź pod uwagę że jeżeli w godzinach szczytu gdzieś coś się stanie, to zanim dojedzie karetka minie trochę czasu, co pisze wyraźnie w cytacie w poście autora. Motoambulans jest rozwiązaniem takim do szybkiego reagowania który dojeżdża w dosłownie moment, bo przeciśnie się między autami i podejmuje akcje do przyjazdu karetki, czyli oceni sytuację, podejmie działania wstępne do przyjazdu karetki. A jak wiadomo w przypadku zawału czy udaru, liczy się dosłownie każda minuta.

Więc taki motoambulans wyposażony w standardową torbę ratownika to nie jest taki bezsensowny pomysł. A że trzeba inwestować... P🤬lisz jak typowy wąsaty Janusz- a po co? A dlaczego? Jaki to ma cel? A ile to będzie kosztować? A dlaczego tak drogo? A nie może być taniej? Jak rząd przep🤬la bez sensu miliony to jest ok...
Zgłoś
karinata 2014-11-14, 19:42 1
crossdressphyxia napisał/a:

Więc takiego cwaniaka co chce "Jeszcze zdążyć" p🤬lnie, i jak przeżyje to niech go sądzą, że wlazł na czerwonym, rozj🤬 ratownikowi motocykl plus jeszcze konsekwencje tego, że ratownik nie zdążył do wypadku.

W twoim świecie może tak. Może przyspieszający pieszy, któremu zaświeciło się po kilku krokach czerwone jest cwaniakiem i może byłby winny. Ale tylko w twoim.

crossdressphyxia napisał/a:

C🤬jowy tok myślenia "Zatrzymam się, a może ktoś jeszcze będzie chciał sobie "zdążyć" przejść na czerwonym.

No w twoim świecie tok myślenia jest c🤬jowy, nie zaprzeczam. W realnym chodzi o szczególną ostrożność przy wjeździe na swoim czerwonym, spomiędzy stojących samochodów, na przejście, praktycznie bez żadnej widoczności z jednej strony.

podpis użytkownika

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach.
Zgłoś
k................q 2014-11-14, 20:32
karinata napisał/a:

A to bez sensu. Taki ratownik, który z dobrze wyposażoną apteczką i zestawem kołnierzy dojedzie na miejsce wypadku kilka - kilkanaście minut przed karetkami może zdziałać dużo dobrego.

oczywiście, że bezsensu o czym napisałem w dalszej części komentarza. Na innym serwisie też pojawił się ten artykuł i jednak nic się nie zmieniło, mimo starań ratowników i związku(czy innej nazwy) ratowników medycznych nie wprowadzono tego rozwiązania do ustawy, co skutkuje brakiem finansowania tego typu inicjatyw (utrzymują się z własnych środków i/lub fundacji). W Krakowie to się sprawdza jeszcze lepiej, jak tłumaczyli sami ratownicy wiele ulic jest zamkniętych z uwagi na zabytki, szerokość itp. a oni to mogą wykorzystać.
Zgłoś
Jacuru 2014-11-14, 20:47 1
Tak czytam co ma do powiedzenia @karinata w tym wątku i k🤬a nie wierze.

Ja p🤬le p🤬da będzie się kłócić że ma racje.
Zgłoś
karinata 2014-11-14, 21:17 3
Tupnij jeszcze nóżką.

podpis użytkownika

To, że się do Ciebie uśmiecham, wcale nie musi oznaczać, że Cię lubię. Mogę, na przykład, wyobrażać sobie, że stoisz w płomieniach.
Zgłoś
OjciecStiflera 2014-11-14, 21:34 1
Przez wiatr mam wrażenie że jedzie na JAWA 350.
Zgłoś
k................0 2014-11-14, 22:21
Dawca Organów............ wiecie o co mi chodzi
Zgłoś
p................h 2014-11-14, 22:25
karinata = cycata szmata
Zgłoś
l................5 2014-11-14, 23:40 3
@crossdressphyxia

Weź k🤬a pomyśl. Serio. Wchodzisz na zielonym, zmienia Ci się na czerwone, więc MASZ PRAWO JESZCZE PRZEJŚĆ, przechodzisz i faktycznie, słyszysz syrenę. Rozglądasz się i nigdzie karetki nie widzisz (ani suki). Więc idziesz dalej. I nagle JEB, zza autobusu wyjeżdża motocykl, którego za c🤬ja byś się nie spodziewał I KTÓREGO NIE MIAŁEŚ PRAWA ZAUWAŻYĆ (bo zasłaniał Ci autobus) i Cię taranuję (albo Twoje dziecko). I p🤬lisz pan strasznie, bo jak jest taki przepis prawny, że jak karetka wjedzie w Ciebie (lub Twoje auto) z nie Twojej winy, to masz prawo domagać się odszkodowania i te odszkodowanie dostajesz. Bo pojazd uprzywilejowany to jedno, ale zachowanie szczególnej ostrożności przy przejeździe przez przejście dla pieszych to drugie. Więc nie, nikt by takiej osoby nie sądził za rozj🤬ie "motoambulansu". Twoje argumenty opierają się tylko na wrzucie, że karinata jest kobietą, a tak to gówno masz do powiedzenia i w tym momencie kobieta zjada Cię w dyskusji, przynosisz wstyd rodzajowi męskiemu.
Zgłoś
s................y 2014-11-15, 0:29
zajebiście zap🤬la jak na możliwości normalnego ratownika oby tak dalej i więcej tak oddanych ratowników!!!

Szkoda tylko że film urywa się przy bramce chciałem zobaczyć co dzieje się dalej!!!
Zgłoś
miszczurek 2014-11-15, 0:46
3:07 widze siebie idącą na przystanek. Zabawne, że uchwycił jak akurat idę do pracy (to w czarnych spodniach i jasnej kurtce).
Zgłoś
m................z 2014-11-15, 0:49
Jak by każdy szpital posiadał odpowiednie laboratorium to by nie był potrzebny ale to jest polandia więc ;D
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie