Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Można wyprzedzać
Anal_Intruder_69 • 2025-05-04, 11:00
Akcja od 00:40.
Uczynny kierowca daje znać, że droga jest pusta i nagrywający może bezpiecznie go wyprzedzić

Człowiek sk🤬iel

podpis użytkownika

Akcja pt. "Wspieramy Sadola": Premium za grosze: KLIK, albo zrzutka: KLIK
Zgłoś
esa 2025-05-04, 16:19
dobrymi chęciami jest piekło wybrukowane
Zgłoś
mazga50 2025-05-04, 16:53 1
Riikko napisał/a:

troll jak c🤬j xD

Nie bardzo. Z jego perspektywy droga wyglądała na wolną. Kamera autora też niczego nie pokazała, choć była wyżej.
Mógł się schować za tego mikrusa.
Zgłoś
panar3 2025-05-04, 16:54 3
mynameisgod napisał/a:

wszyscy mają sraczkę czy co? w takich właśnie sytuacjach należy zachować szczególną ostrożność , a nie na odwrót - jak w " need for speed " czy "gta"...
nie wiem kto tu bardziej "sk🤬iel "- ale nagrywający - co najmniej nie był wystarczająco roztropny i ostrożny - ale ma materiał...a my oglądamy...

Niekoniecznie. Miałem taką sytuację ze 20 lat wstecz. Droga Gierkówka przed Ciechocinkiem jakieś 40km jadąc od Katowic. Tir za tirem, nagle przerwa coś około 1500 metrów i przede mną Opel Omega zaczyna TiR-a wyprzedzać. TiR jechał jakoś wolno bo było lekko pod górkę. Można było wyprzedzać, linia przerywana. Opel wyprzedził całkiem sprawnie, miejsce było to ja za nim też tego TiRa wyprzedziłem. Aż tu nagle dym jak c🤬j, widzę że Opla dupa coraz bliżej i zaczyna tańczyć na boki. Myknąłem go z lewej ale akurat mnie trącił lekko tą dupą i zbił mi prawy kierunkowskaz. Ten TiR za nami tak hamował aż w skarpę przy drodze zarył prawą burtą szoferki. Czekamy na psy, czas leci, przyjeżdżają i od razu do Opla jeden wsiadł z kierowcą i kazał jechać i wrócić. Okazało się że kierowca pierwszy raz w życiu jechał automatem - samochód szwagra był ponoć - i chciał se, k🤬a, zmienić bieg... Obaj po mandacie a mnie jeszcze dowód zabrali za kierunkowskaz. Mówię, że było miejsce a psy że za blisko się gościa trzymałem. Tłumaczę jak było a oni swoje. Mandatu nie przyjąłem i dopiero w Sądzie okazało się że TiR-owiec miał, już wtedy, kamerę w kabinie, przyszedł na świadka do Sądu jak człowiek i c🤬ja mi zrobili. Dupa mi się jednak spociła bo z żoną i dwójką dzieci jechałem. Tak więc różnie to bywa z tym sk🤬ielstwem, kolego szanowny... Tym bardziej jak się podp🤬la już 6 godzin, latem a TiRów sznury na drodze krajowej nr 1, a w tych okolicach prawie stała podwójna ciągła w tę stronę, to się uważa jak c🤬j a tu nagle ZONK cię dopadnie przez jakiegoś c🤬ja.
Zgłoś
mazga50 2025-05-04, 16:58 1
Anonimowyja napisał/a:

Przeczytaj sobie jeszcze raz 3x o czym mówi zasada ograniczonego zaufania w PORD i streść w poście, bo widocznie jej nie rozumiesz...

Tak, kierunkowskaz przy skręcie itp.. A ja własnej matce bym nie zaufał, bo też mogłaby się pomylić.
Zgłoś
Qdłaty 2025-05-04, 17:38 1
Dlatego postawili tam znak zakaz wyprzedzania
Zgłoś
bosch86 2025-05-04, 17:39
Anonimowyja napisał/a:

Przeczytaj sobie jeszcze raz 3x o czym mówi zasada ograniczonego zaufania w PORD i streść w poście, bo widocznie jej nie rozumiesz...

Po pierwsze kazać streścić to sobie możesz swoim uczniom pod warunkiem że jesteś nauczycielem j. polskiego.

Po drugie jeżeli wg. Ciebie ja jej nie rozumiem i napisałem coś źle to chyba jest na odwrót.
Zgłoś
Johnrambo1993 2025-05-04, 18:02 2
Idiota ten co cisnął za nim, później giną ludzie przez takich z🤬bow ,siedzi na zdrzaku jeszcze łajad
Zgłoś
pSTANLEY 2025-05-04, 18:54 3
bosch86 napisał/a:

Po pierwsze kazać streścić to sobie możesz swoim uczniom pod warunkiem że jesteś nauczycielem j. polskiego.
Po drugie jeżeli wg. Ciebie ja jej nie rozumiem i napisałem coś źle to chyba jest na odwrót.

Zasada ograniczonego zaufania to dokładnie odwrotność tego o czym wcześniej napisałeś. Oznacza ona że możesz zakładać to że inni na drodze będą przestrzegać przepisów, chyba że dają ci wyraźnie do zrozumienia że jest inaczej. Codziennie dzięki tej zasadzie odbywa się cywilizowany ruch drogowy bo bez wprowadzania jej w życie nie było by to możliwe.
Dam ci prosty przykład na czym ta zasada polega. Kiedy zaświeca ci się zielone światło i widzisz że pojazdy dojeżdżające do skrzyżowania zwalniają to zgodnie z zasadą ograniczonego zaufania zakładasz że się zatrzymają i ruszasz na swoim zielonym. Jednak kiedy owe pojazdy nie zwalniają i wszystko wskazuje na to że ich kierowcy nie mają zamiaru zamiaru ustąpić ci pierwszeństwa to powinieneś uważać. Jednak kwintesencją tej zasady jest to że masz prawo zakładać że inni nie będą łamać przepisów i zgodnie z tym się poruszać. Np. Dołączając się do ruchu w mieście, widząc kilkaset metrów od ciebie motocykl to masz prawo założyć że on nie zap🤬la 200km/h, tylko 50 i spokojnie możesz jechać. Na tym polega zasada ograniczonego zaufania, na tym że możesz ufać temu że inni przestrzegają prawa, nie na odwrót.

Popełniłeś błąd który ktoś ci wypunktował i nadal się prujesz. Nikt nie wie wszystkiego i popełnienie błędu nie oznacza że ktoś jest głupi, dopiero upieranie się przy swoim błędzie jest głupotą.
Zgłoś
pokost 2025-05-04, 19:23 1
Anonimowyja napisał/a:

Obawiam się, że owe słowa ziomeczku powinieneś skierować do siebie:

"Art.  4.  [Zasada ograniczonego zaufania (zasada względnej ufności)]
Uczestnik ruchu i inna osoba znajdująca się na drodze mają prawo liczyć, że inni uczestnicy tego ruchu przestrzegają przepisów ruchu drogowego, chyba że okoliczności wskazują na możliwość odmiennego ich zachowania. "

Rozumiesz trudne słowo "okoliczności", nie? Np mokra, wąska droga, kiepskie warunki atmosferyczne, brak widoczności przed samochodem który chciał wyprzedzić.. Rozmiesz?
Zgłoś
Qubec 2025-05-04, 21:03 1
Widać że ktoś kto wrzucil film do sieci z napisem że wina pokazującego że ma wyprzedzać. A ja wiele razy widziałem osoby które skręcały za Np 5 km ale już sygnalizowały ten manewr. Albo takich co hamowali i wtedy wrzucali kierunek albo i nie laska im była go wrzucić. Ogólnie jak widzę że ktoś jedzie niepewnie albo dziwnie(wykonuje jakieś dziwne manewry) to trzymam się z dala od nich albo wyprzedzam wolę uniknąć problemów jadąc za takimi. Już w swoim życiu widziałem jazdę na rondzie w lewo jak w Anglii. Zjeżdżanie na lewy pas sygnalizując skręt w lewo a pani zrobiła skręt w prawo. Motory które były milion km za mną a jak zmieniałem pas to chłop był przede mną. Hamowanie na pierwszych sekundach żółtego. Dużo i jeszcze więcej.
Zgłoś
Smokw 2025-05-04, 21:47 4
panar3 napisał/a:

Niekoniecznie. Miałem taką sytuację ze 20 lat wstecz. Droga Gierkówka przed Ciechocinkiem jakieś 40km jadąc od Katowic. Tir za tirem, nagle przerwa coś około 1500 metrów i przede mną Opel Omega zaczyna TiR-a wyprzedzać. TiR jechał jakoś wolno bo było lekko pod górkę. Można było wyprzedzać, linia przerywana. Opel wyprzedził całkiem sprawnie, miejsce było to ja za nim też tego TiRa wyprzedziłem. Aż tu nagle dym jak c🤬j, widzę że Opla dupa coraz bliżej i zaczyna tańczyć na boki. Myknąłem go z lewej ale akurat mnie trącił lekko tą dupą i zbił mi prawy kierunkowskaz. Ten TiR za nami tak hamował aż w skarpę przy drodze zarył prawą burtą szoferki. Czekamy na psy, czas leci, przyjeżdżają i od razu do Opla jeden wsiadł z kierowcą i kazał jechać i wrócić. Okazało się że kierowca pierwszy raz w życiu jechał automatem - samochód szwagra był ponoć - i chciał se, k🤬a, zmienić bieg... Obaj po mandacie a mnie jeszcze dowód zabrali za kierunkowskaz. Mówię, że było miejsce a psy że za blisko się gościa trzymałem. Tłumaczę jak było a oni swoje. Mandatu nie przyjąłem i dopiero w Sądzie okazało się że TiR-owiec miał, już wtedy, kamerę w kabinie, przyszedł na świadka do Sądu jak człowiek i c🤬ja mi zrobili. Dupa mi się jednak spociła bo z żoną i dwójką dzieci jechałem. Tak więc różnie to bywa z tym sk🤬ielstwem, kolego szanowny... Tym bardziej jak się podp🤬la już 6 godzin, latem a TiRów sznury na drodze krajowej nr 1, a w tych okolicach prawie stała podwójna ciągła w tę stronę, to się uważa jak c🤬j a tu nagle ZONK cię dopadnie przez jakiegoś c🤬ja.

Przecież sam byłeś sobie winny. Zacznij stosować się do przepisów to może nie zabijesz rodziny. Zj🤬eś, a to że sąd Cię uniewinnił nie znaczy, że jeździsz prawidłowo i bezpiecznie. Właśnie o Takich jak Ty był ten fragment o sraczce.

[ Dodano: 2025-05-04, 21:49 ]
Qubec napisał/a:

Widać że ktoś kto wrzucil film do sieci z napisem że wina pokazującego że ma wyprzedzać. A ja wiele razy widziałem osoby które skręcały za Np 5 km ale już sygnalizowały ten manewr. Albo takich co hamowali i wtedy wrzucali kierunek albo i nie laska im była go wrzucić. Ogólnie jak widzę że ktoś jedzie niepewnie albo dziwnie(wykonuje jakieś dziwne manewry) to trzymam się z dala od nich albo wyprzedzam wolę uniknąć problemów jadąc za takimi. Już w swoim życiu widziałem jazdę na rondzie w lewo jak w Anglii. Zjeżdżanie na lewy pas sygnalizując skręt w lewo a pani zrobiła skręt w prawo. Motory które były milion km za mną a jak zmieniałem pas to chłop był przede mną. Hamowanie na pierwszych sekundach żółtego. Dużo i jeszcze więcej.

Bo to debile co sobie wymyśliły, że prawy kierunkowskaz sygnalizuje możliwość wyprzedzania, oraz pozwalają decydować o swoim życiu innym.
Zgłoś
panar3 2025-05-04, 22:01
Smokw napisał/a:

Przecież sam byłeś sobie winny. Zacznij stosować się do przepisów to może nie zabijesz rodziny. Zj🤬eś, a to że sąd Cię uniewinnił nie znaczy, że jeździsz prawidłowo i bezpiecznie. Właśnie o Takich jak Ty był ten fragment o sraczce.
Bo to debile co sobie wymyśliły, że prawy kierunkowskaz sygnalizuje możliwość wyprzedzania, oraz pozwalają decydować o swoim życiu innym.

Chyba żeś się z c🤬jem na łby zamienił. Gówno wiesz i gówno tu sprzedajesz kryptoORMOwcu. Jakbym był winny to bym karę dostał, biegły się wypowiedział i finito. To że myślisz jak myślisz pokazuje jaki jesteś z🤬bem o duszy UBeka. Ludzie jeżdżą jak p🤬dy, to prawda, ale w Polsce w większości wypadków winne jest c🤬jowe oznaczenie albo durne przepisy, a nie kierowcy. Jeżdżę bezpiecznie już ponad 40 lat, to był jedyny przypadek gdy miałem stłuczkę i nigdy nie zapłaciłem mandatu. Idź p🤬lić gdzie indziej, fachowcu od p🤬lenia.
Zgłoś
SzymonL8 2025-05-04, 22:55
Tak k🤬a, osobówką widział a wyższym dostawczakiem nie.
Zgłoś
bosch86 2025-05-05, 0:58
pSTANLEY napisał/a:

Popełniłeś błąd który ktoś ci wypunktował i nadal się prujesz. Nikt nie wie wszystkiego i popełnienie błędu nie oznacza że ktoś jest głupi, dopiero upieranie się przy swoim błędzie jest głupotą.

Dobrze zwracam honor, źle napisałem i popełniłem błąd - kierujący z wideorejestratorem faktycznie postąpił bardzo dobrze i wyprzedzał na nieznanej dla siebie drodze przy niesprzyjających warunkach pogodowych i zasugerował się poprzedzającym samochodem który mrugnął mu kierunkowskazem ( pewnie między drzewami była jakaś droga i chyba chciał skręcić nie wciskając hamulca ) dlatego zaj🤬 czołówkę. Chwała Bogu że ktoś mi to w końcu wytłumaczył, będę się stosował do wytycznych i od dziś wdrażam wasze sugestie w życie. Nie wiem po co ktoś wrzuca taki filmik skoro nikt nie zawinił i nic złego się nie stało.

Ps. Pruje to się Twoja stara
Zgłoś
willoo 2025-05-05, 1:02 1
Baronessa napisał/a:

W sumie nie wiadomo, czy dawał znak, że może wyprzedzać, czy chciał skręcać... Wina ewidentnie nagrywającego idioty. Przez takiego cymbała właśnie ktoś traci matkę, czy ojca, lub cała rodzina idzie się j🤬 do piachu... 💀

c🤬j z nimi, przecież to ruska swołocz
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie