Na wstępnie się przywitam. Dobry wieczór !
Sytuacja z dziś.
W pracy współpracuję z ludźmi w wieku 40+ , jest to praca w biurze. Dziś podczas krótkiej przerwy na herbatę wszyscy siedzą, rozmawiają, i w pewnym momencie temat przeskoczył na ekologię, oraz na rożne produkty które można wyrabiać samemu w domu (spożywcze i inne użytku codziennego). Trafiła się wzmianka odnośnie domowej produkcji mydła w której padło pytanie i odpowiedź-riposta:
(K-kobieta M-mężczyzna)
M: Wiecie jak ciężko jest zrobić mydło w domu?
K: Wiemy, w okolicy nie ma ż🤬dów.
Niektórych ten tekst trochę zniesmaczył, mnie zdziwiło to że taki tekst padł z ust kobiety w wieku 40+, ale od razu bardziej ją polubiłem.
Konto usunięte
2013-10-21, 19:44
pewnie ma niemieckie korzenie...
Konto usunięte
2013-10-21, 20:18
fejk, ż🤬dzi są wszędzie
"Niektórych ten tekst trochę zniesmaczył" już wiemy że pracujesz z ż🤬dami
Konto usunięte
2013-10-21, 20:42
Dobry wieczór.
A w rządzie to same ż🤬dy.
Cytat:
Na wstępnie się przywitam. Dobry wieczór !
Jak to wspaniale spotkać "sadola" który ma jeszcze odrobinę kultury i choć trochę wpojonych dobrych manier...
Konto usunięte
2013-10-21, 22:07
Oj ojoj. No nie mogę, zaraz się zsikam ze śmiechu. Nie, to k🤬a jest tragiczne i ta pani błyskająca jest zapewne urzędnikiem państwowym albo inną p🤬dą biorącą kasę za nic, za uklepanie swojego tłustego dupska na śmierdzącym już stołku od do. To nie jest śmieszne. Ale cymbały i tak dają piwka.
Konto usunięte
2013-10-21, 22:43
Wiecie jak trudno zrobić ekologicznego suchara? Najpierw trzeba być Bongmanem albo innym lubie mauolaty. Reszta przyjdzie łatwo.
quartz75 napisał/a:
Oj ojoj. No nie mogę, zaraz się zsikam ze śmiechu. Nie, to k🤬a jest tragiczne i ta pani błyskająca jest zapewne urzędnikiem państwowym albo inną p🤬dą biorącą kasę za nic, za uklepanie swojego tłustego dupska na śmierdzącym już stołku od do. To nie jest śmieszne. Ale cymbały i tak dają piwka.
Zesrałeś się już, ż🤬dzie?
Konto usunięte
2013-10-22, 1:09
Wyjatkowo rezolutna i smieszna historia. Po takim wyrafinowanym i nieprzewidywalnym zarcie pewnie wrociliscie dalej grabic liscie.
też w pracy miałem nazistkę ale już jej p🤬lenie wychodziło mi bokiem
kaczyński jest bogiem, adolf jest bogiem, wszyscy w około to ż🤬dzi którzy mają przej🤬e bo ukrzyżowali jezusa.. który jest bogiem!
p🤬liła o tym 12h dziennie 6 dni w tygodniu znudziło to mnie i zapytałem
ja- "pani Janino widze że pani lubi hitlera takie pytanie mam - czy BYŁ NIEMCEM?
ona- TAK! oczywiście a kim miał k🤬a być??
ja- czy pani uznaje jezusa i chodzi do kościoła?
ona -TAK co niedzielę
ja- to chyba cie poj🤬o tępa babo skoro nie wiesz że urodził się w austrii a jego rodzina była ż🤬dowska tak samo jak jezus nazarejczyk król ż🤬dowski którego uznajesz "
skończyła p🤬lić a mnie szefowa przeniosła na inną zmiane o dziwo miała typowo ż🤬dowskie znaki duży nos, wysokie czoło i takie tam a paskudna i gruba jak niemka lat 55+ przynajmniej 100kg
omgłomatkobosko napisał/a:
Wiecie jak trudno zrobić ekologicznego suchara? Najpierw trzeba być Bongmanem albo innym lubie mauolaty. Reszta przyjdzie łatwo.
O ekologii było tylko słowami wstępu i znaczenie miało to podrzędne.
A twoja mama karmi cię produktami eko? bo nie wiem czy prowadzi ekologiczną uprawę buraka.
Konto usunięte
2013-10-22, 9:06
jak dobrywieczor jak jest 9:07...
Nie bardzo chwytam, po c🤬j wzmianki typu 40+
A co to jakaś granica ??
To, ze ktoś jest drętwy nie jest zależne od wieku, znam osoby w wieku 17-25 które nadają się do odstrzału
Mam kumpla lat 46 który ma piec w piwnicy i schodzi kilka razy dziennie, by podłożyć i przy okazji kilka buchów z lufki strzelić
Czasami i ja wpadnę pomogę mu w paleniu...."centralnym"
a przecież wielu tu na portalu mogło by być naszymi dziećmi
No może moimi nie, bo mam równo 40, ale jego napewno.
Wiek to tylko metryka, ważne co masz w głowie i jakie nastawienie do życia