👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 1:07

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

E, myślałem że to o prawdziwych myśliwcach a nie tych zabawkach naszpikowanych elektroniką...
damian88719 napisał/a:
2:08 polski akcent
Zwłaszcza że już na samym początku ma na ramieniu polską flagę...
Mam kilka takich w domu, co prawda z plastiku, ale piruety za to lepsze robią

teraz to piloci się zbytnio nie popiszą za dużo takich bajerów takich jak ten z linku ->
a teraz ta elektronika sama lata, lądowanie myśliwcem tłokowym takim jak bf109 czy spitfire było kilkukrotnie cięższe niż obecnymi migami czy f'
no i walka powietrzna hmm toczy się na 20 km nawet się nie widzą a strzelają rakietami..
a teraz ta elektronika sama lata, lądowanie myśliwcem tłokowym takim jak bf109 czy spitfire było kilkukrotnie cięższe niż obecnymi migami czy f'
no i walka powietrzna hmm toczy się na 20 km nawet się nie widzą a strzelają rakietami..

DrOmg
ile godzin wylatałes na Spitfire a ile na nowoczesnych że taki szpecjalista jesteś ?
"lądowanie bylo cieższe"
twierdzisz ze wtedy byli lepsi piloci niż teraz i kazdy pilot spitfire by ogarnął Su-37, a zaden pilot su-37 nie ogarnąłby lądowania spitfirem ?
Fakt, Spitfire i BF109 były trudne w lądowaniu ze względu na mały rozstaw podwozia ale to nie może być kryterium do porownanywania ich ze współczesnymi maszynami. Zobacz na kokpit messerschmita czy spitfira, co tam znajdziesz ?
variometr, predkosciomiez, kompas, radiokompas, obroty silnika, cisnienie paliwa, oleju, ładowania
a teraz porownaj to ze wsplczenymi samolotami, wszystkie systemy, protokoly, to wszystko pilot musi mieć w głowie podczas gdy kiedys wystarczala umiejetnosc odczytania mapy i minimum wiedzy o fizyce
ile godzin wylatałes na Spitfire a ile na nowoczesnych że taki szpecjalista jesteś ?
"lądowanie bylo cieższe"
twierdzisz ze wtedy byli lepsi piloci niż teraz i kazdy pilot spitfire by ogarnął Su-37, a zaden pilot su-37 nie ogarnąłby lądowania spitfirem ?
Fakt, Spitfire i BF109 były trudne w lądowaniu ze względu na mały rozstaw podwozia ale to nie może być kryterium do porownanywania ich ze współczesnymi maszynami. Zobacz na kokpit messerschmita czy spitfira, co tam znajdziesz ?
variometr, predkosciomiez, kompas, radiokompas, obroty silnika, cisnienie paliwa, oleju, ładowania
a teraz porownaj to ze wsplczenymi samolotami, wszystkie systemy, protokoly, to wszystko pilot musi mieć w głowie podczas gdy kiedys wystarczala umiejetnosc odczytania mapy i minimum wiedzy o fizyce

za myśliwce zawsze piwko
beka z pseudo znawców na górze
ps. muzyka to ACID drinkers? bo coś kojarzę ale nie mogę sobie przypomnieć.
a nie. shinedown sound of madness

ps. muzyka to ACID drinkers? bo coś kojarzę ale nie mogę sobie przypomnieć.
a nie. shinedown sound of madness

Jaki sukhoi? Jak to się czyta? Bo jeśli to typ rosyjskiego samolotu to po polsku piszemy SUCHOJ, ciulu.
to sa mysliwce ? to jest gowno, p51d mustang to jest mysliwiec !

Byłby lajk gdyby nie jakość muzyki
@Dr0mg
A od czego jest ECM czy flary i chaffy itd? I dlaczego akurat filmik z Pancyr-S1? :E
Co do filmików z myśliwcami:
A tutaj o Polskich siłach powietrznych
Ćwiczenia Red Flag 2012

@Dr0mg
A od czego jest ECM czy flary i chaffy itd? I dlaczego akurat filmik z Pancyr-S1? :E
Co do filmików z myśliwcami:
A tutaj o Polskich siłach powietrznych
Ćwiczenia Red Flag 2012
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie