Główna Poczekalnia Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Wczoraj 20:36
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
teken 2014-03-03, 22:14 10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Ciesin 2014-03-03, 22:15
To ja już zamówię bilet i powoli będę zakładał buty.
Zgłoś
człowiek_zły 2014-03-03, 22:16
Europa tak jak nie chciała zdychać za Gdańsk w 1939 tak samo nie będzie zdychać za Kijów w 2014. Polska jest teraz częścią Europy więc też nie chcemy zdychać. Ciekawe co Ukraińcy będą mówić o naszej postawie za kilka lub kilkanaście lat? Czy to samo co Polacy o Brytyjczykach i Francuzach? Ciekawe co powiedzą Ukraińcy o USA? W końcu jest gwarantem granic Ukrainy. Jak widać umowy z USA są gówno warte (o Rosji nawet nie wspominam bo wiadomo, że umowa z Rosją jest warta tyle co papier, na którym jest napisana).
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-03, 22:19 4
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-03, 22:21 4
wqo napisał/a:

Czyli myślisz, że jeśli nic nie będziemy robić, to ruscy zostawią Polskę bez szkody gdyby doszło do wojny?

Jeśli nie widzisz różnicy między obroną swojego terytorium w ostateczności, a pakowaniem się SAMOISTNIE z własnego wyboru w jakiś konflikt na linii Ruskie-Ukraina to fajnie masz
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-03, 22:21 5
Zgłoś
tr3mm0r 2014-03-03, 22:21
Kuriki napisał/a:

Tak teoretycznie to wszyscy (w sensie; zdecydowana większość ) ludzie mogą wyjść na ulice, zrobić pochód, nieść transparenty, a na transparentach mieć napisane "politycy, jak chcecie iść na wojnę to bez nas" + wysłać petycję w takim tonie. Można by się totalnie odciąć od kwestii wojny. I w internet puścić informacje o odcięciu się obywateli od konfliktów zbrojnych...

No ale to scenariusz zakładający, że większość nie jest nierozgarniętymi baranami, więc to tylko gdybanie.

edit:

Oj, żeś dowalił do pieca
Mam wartości ale nie mam zamiaru ginąć za państwo bo to jest dla mnie tak abstrakcyjny i durny wytwór służący do manipulacji, że mi się śmiać chce jak mi ktoś o obronie państwa wspomina.

Oczywiscie. Jesli dla ciebie ojczyzna = politycy i rzad to nie mam pytan.
Zgłoś
Heulyn 2014-03-03, 22:22 5
Zgłoś
tr3mm0r 2014-03-03, 22:25
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-03, 22:26 2
tr3mm0r napisał/a:

Ej, wielki patrioto, powiedz mi coś o podpisie pod profilem:

Zgłoś
tr3mm0r 2014-03-03, 22:31 2
HowAbout napisał/a:

Ej, wielki patrioto, powiedz mi coś o podpisie pod profilem:

No i? Dzialania RZADU niestety sprawily, ze wyjechalem z Polski. To czyni mnie nie-patriota? Rozumiem, ze Polacy walczacy w 2giej wojnie w ramach armii zagranicznych to tez nie byli patrioci?
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-03, 22:32 1
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-03, 22:32
tr3mm0r napisał/a:

Dla mnie ojczyzna=? i tylko tyle. Nie mam definicji ojczyzny. w rozmowach z ludźmi zwykle pytam o ich definicję, a później ich pogląd kontestuję, a czasem nawet kompromituję jak ktoś ma wyjątkowo głupią definicję.

Tak realnie to ile ludzi tyle definicji ojczyzny. Ale jeśli umownie przyjmiemy, że teren o nazwie Polska to ojczyzna, to w sytuacji gdy Polska zostaje napadnięta to ja się przemieszczam na teren gdzie wojny nie ma bo wagi do kawałka gruntu i kilku budynków nie przywiązuję. Sory ale mam tylko jedno życie i nie mam zamiaru go marnować na idiotyczną walkę o kawałek ziemi.
Zgłoś
konto usunięte 2014-03-03, 22:37 1
tr3mm0r napisał/a:

No i? Dzialania RZADU niestety sprawily, ze wyjechalem z Polski. To czyni mnie nie-patriota? Rozumiem, ze Polacy walczacy w 2giej wojnie w ramach armii zagranicznych to tez nie byli patrioci?

łatwo być patriotą za granicą.
Zgłoś
Heulyn 2014-03-03, 22:42 7
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem