Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
ciastek0302 2014-11-30, 18:14
Hal00x napisał/a:

zawsze zastanawialo mnie czy kierowca karetki może sterować tymi dźwiękami żeby "nakrzyczeć" na niesfornych kierowcow zeby sp🤬alali z drogi. czy moze robi to pasażer?

zależy czy z pacjentem czy bez i ilu osobowa załoga, ale raczej kierowca steruje sygnałami.

NiedźwiedzioGłowy napisał/a:

Ciekawe jest to, że sygnał w karetce sterowany jest centralnie. Na gps widzą gdzie są korki i włączają sygnał karetki zdalnie (przynajmniej te mocniejsze bity).

gówno prawda, sygnały sterowane są tylko i wyłącznie z karetki
Zgłoś
ellsworth 2014-11-30, 18:56 1
A wystarczyłoby by ci na lewym pasie jechali (a zwłaszcza stali) maksymalnie blisko lewej krawędzi, a ci na prawym pasie maksymalnie blisko prawej krawędzi. Karetka by przejechała środkiem bez opóźnień, a nie tak jak zwykle, ze każdy się nagle obudził, ze karetka jedzie i trzeba środek robić wolny. Ludzie, jak jedziecie osobówkami nie zajmujcie całego pasa ruchu, tylko przy krawędzi prawej lub lewej zależnie który to pas!
Zgłoś
Konto usunięte 2014-11-30, 18:56
w0:53 zaj🤬 w auto
Zgłoś
szymy 2014-11-30, 19:30
MaczoJuh napisał/a:

w0:53 zaj🤬 w auto

Nie zaj🤬 w auto tylko wjechał w dziurę, a właściwie na zapadnięty właz studzienki kanalizacyjnej.

podpis użytkownika

nosiliby.pl - unikalne koszulki
Zgłoś
Konto usunięte 2014-11-30, 20:14
jak rozumiem kamerka jest włączana na początku każdej akcji ? A więc 39 minut się j🤬i ? Przecież k🤬a dawno mógł zginąć ...
Zgłoś
Konto usunięte 2014-11-30, 21:13 1
kalium napisał/a:

@swir555 - z tym, że do moich rodziców już jechali. Ponad godzinę w obu przypadkach. Na piechotę mieli 10 minut wolnym krokiem, więc mi nie p🤬l.

Bo jakaś k🤬a na drugim końcu rejonu wezwała karetkę do bólu głowy trwającego już trzeci dzień. Także japa, internetowy napinaczu.
Zgłoś
astma 2014-11-30, 21:15
jazda przy krawedzi spoko ale niech Ci sie trafi rowerzysta c🤬jek to nie darady.Motocyklisci zazwyczaj lewą strona pasa jezdzą wiec spoko.A tak jak by każdy zachował odstępy i nie podjerzdzał pod zderzak to raz wszyscy ruszaja na jeden but ,dwa masz pole manewru w takiej sytuacji jak w filmie.
Zgłoś
nanab 2014-11-30, 22:28
astma napisał/a:

A tak jak by każdy zachował odstępy i nie podjerzdzał pod zderzak to

To korek nie miał by 50m tylko 5km
Zgłoś
tranzystor 2014-11-30, 22:46
Czym oni jadą, Nysą, Żukiem, czy Lublinem? Przecież to wogóle przyśpieszenia nie ma. Jak ostatnio mnie mijał Sprinter karetka, to przyśpieszał jak niejedna osobówka.
Zgłoś
Takafura 2014-11-30, 23:51
Jak grzecznie wszyscy się rozjeżdżali - przy takim ruchu jednak trzeba kilka sekund aby podjąć skoordynowany z innymi manewr.Jestem bardzo pozytywnie zaskoczony - te filmiki z Rosji mnie trochę wypaczyły
Zgłoś
Krak 2014-12-01, 8:40
J🤬e podkarpackie i podkrakowskie rejestracje. W KRK wiochą śmierdzi, że żyć się nie da
Zgłoś
wariat67 2014-12-01, 11:31
Ej a może taki Boguś z M3 zwany Frogiem i inni tego typu kretyni powinni za karę jeździć karetką (omijanie pojazdów i szybka zmiana pasa ruchu opanowana) oczywiście za darmo żeby w tym czasie kierowca mógł sobie z rodziną obiad zjeść.
Zgłoś
Konto usunięte 2014-12-01, 15:30 3
Ostatnio pojawił się w naszej społeczności przejazd
karetką, ale ten jest imho znacznie ciekawszy.

"Dojazd zespołu P-3 do wypadku w dniu 30 stycznia 2014, do którego doszło na skrzyżowaniu ulic Kobierzyńskiej i Skośnej. Przed nami jedzie PSP i zespół P-2."

lol, to miał być temat
Zgłoś
Konto usunięte 2014-12-01, 15:48
Fajna ta żaba na desce. Robi za pilota?
Zgłoś
woofer51 2014-12-01, 15:49
Się jeździło karetką. Inne p🤬deczki mogą tylko oglądać filmiki
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie