Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:16
Internet teraz śmieje się z Macieja Maciaka. To fakt gość nie potrafi w dyplomacje i z gracją wybrnąć gdy ktoś mu zada trudne pytanie. Obejrzałem kilka jego programów i w bardzo wielu kwestiach zgadzam się z jego poglądami. Sam tez dostrzegam bardzo wyraźnie tą polską podległość i służalczość wobec wszystkich obcych przy jednoczesnym dokręcaniu śruby przez antypolski rząd nam Polakom.

Prawidłowa odpowiedź Maciaka na pytanie o Putina powinna brzmieć:
Mam do Putina taki sam stosunek, jak Donald Trump. Uważam, że z każdym należy rozmawiać. Mój kontrkandydat deklarował, że Putina wgnieciemy w ziemię. Polska, angażując się w wojnę po stronie ukraińskiej nieustanie szkodzi Rosji. Mamy w kraju ogromną rusofobię Za to szanuję Putina, że nie ulega szczeniackim prowokacjom Hołowni i nie odpowiada zbrojnie na jawną wrogość Polski w stosunku do Federacji Rosyjskiej. Natomiast coraz więcej Polaków dostrzega, że stręczona nam na siłę przyjaźń Polsko Ukraińska jest jednostronna i sztuczna. Niekiedy lepszy jest zadeklarowany wróg niż fałszywy przyjaciel. Poza tym Putin przerwał w naszym kraju falę nadmiarowych zgonów spowodowanych paraliżem opieki zdrowotnej wywołanym przesadną reakcją na zagrożenie, które jak się już okazało nie było takie wielkie. Chcę przywrócić normalne relacje handlowe wymianę gospodarczą, bezwizowy ruch graniczny i dostęp dla Polski do tanich surowców. Zagrożeniem dla Polski nie jest Rosja tylko pazerne korporacje, które drenują nasz kraj! Jestem jedynym antykorporacyjnym kandydatem na prezydenta. Nawet Grzegorz Braun mówiący to, co Polskim patriotom się bardzo podoba nie jest antykorporacyjny. Pan Krzysztof Stanowski również jest człowiekiem systemu. Gdyby tylko zaczął na swym kanale publikować niewygodne treści dla amerykańskiej korporacji Google i reklamodawców to natychmiast zostałby odcięty od źródeł finansowania rzeka pieniędzy płynąca do niego by wyschła. Natomiast ja nawet reklam nie umieszczam na swym kanale Maciej Maciak, na który wszystkich serdecznie zapraszam. ABY POLSKA I EUROPA W SIŁĘ ROSŁA, NIE MOŻEMY MIEĆ MENTALNOŚCI OSŁA CZAS SKOŃCZYĆ Z GŁUPIM NAWYKIEM I ZACZĄĆ WSPIERAĆ WŁASNE A NIE AMERYKĘ!

Ps.
Ja też jestem kimś kto do wielkich korporacji przejawia zero sympatii . Ten film to wymowny przykład tego jak korporacje nas wyzyskują. O jakiej niepodległości pierdzilą polityczne zakłamane świnie !

Zgłoś
CanesVenatici 2025-05-04, 9:36
tam nawet trup sie ścieli haha
Zgłoś
konto usunięte 2025-05-04, 10:10 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
SokółWędrowny 2025-05-04, 18:12 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Qdłaty 2025-05-04, 18:16 1
Kawa czy Banany polskie są najlepsze
Zgłoś
skaza71 2025-05-04, 20:45 1
Zgłoś
Tassadar 2025-05-05, 10:08
Jedź do dowolnego europejskiego miasta na większy dworzec, analogiczna sytuacja w kontekście gastronomi
Zgłoś
sudol 2025-05-05, 16:04
Ten menel co leżał - jest na pewno POLSKI
Zgłoś
Shadowrun 2025-05-05, 20:01 1
Zgłoś
DanielWOW 2025-05-08, 16:18
Jesteś popie....y jak ten twój macius
Zgłoś
Siriuz 2025-05-09, 23:22
Diadem napisał/a:

Jeżeli nie podobają mu się zagraniczne firmy, może na tym dworcu otworzyć własną. Nikt mu przecież nie zabrania.

To poczytaj sobie ostatnie historie z naszego podwórka, o firmie która produkowała ultralekkie samoloty, albo o producencie schodów, który został zmuszony przez lokalne władze do przeniesienia produkcji do USA.
Maciak bardzo dobrze podsumował te sprawy w ostatnich wywiadach. U nas możesz prowadzić sobie biznes pod warunkiem, że nie zarabiasz na nim za dobrze.
Zgłoś
Diadem 2025-05-10, 19:32 1
Zgłoś
Siriuz 2025-05-10, 20:04
Zgłoś
Diadem 2025-05-10, 20:21
Siriuz napisał/a:

I o tym właśnie napisałem - polski rząd rzuca kłody polskim przedsiębiorcom pod nogi i kieruje ich na zachód, najlepiej do USA, natomiast kiedy przychodzi do działania w drugą stronę i jakiś producent z USA planuję ekspansję na Polskę, to nagle okazuje się, że wszystko się da, łącznie ze zwolnieniem z podatków, nieodpłatną dzierżawą ziemii pod zakłady i tuzinem innych udogodnień. Znasz historię firmy z USA, która latami starała się o pozwolenie na wejście na polski rynek?

Każdy kraj próbuje ściągnąć do siebie inwestycje i kapitał dając coś na zachętę. Problem większości polskich firm jest taki, że nie stać ich na ekspansję do innych krajów, w skali w jakiej dzieje się to w drugą stronę. Nie jesteśmy niestety imperium gospodarczym.
Rzucanie kłód po nogi to slogan, państwo nie ma interesu w utrudnianiu działalności gospodarczej, wręcz przeciwnie, im więcej solidnych przedsiębiorstw, tym większy zysk z podatków. To raczej polscy przedsiębiorcy są marudni, chcą maksymalizacji zysków, bo podatków nikt płacić nie lubi.
Zgłoś
ra0mir 2025-05-12, 14:46 1
Costa Coffee to Anglia usciślając.
Zgłoś
Siriuz 2025-05-13, 23:00
Diadem napisał/a:

Każdy kraj próbuje ściągnąć do siebie inwestycje i kapitał dając coś na zachętę. Problem większości polskich firm jest taki, że nie stać ich na ekspansję do innych krajów, w skali w jakiej dzieje się to w drugą stronę. Nie jesteśmy niestety imperium gospodarczym.
Rzucanie kłód po nogi to slogan, państwo nie ma interesu w utrudnianiu działalności gospodarczej, wręcz przeciwnie, im więcej solidnych przedsiębiorstw, tym większy zysk z podatków. To raczej polscy przedsiębiorcy są marudni, chcą maksymalizacji zysków, bo podatków nikt płacić nie lubi.

No i masz, amerykański Ascend Elements zainwestuje 5mld i dostanie 1,2mld grantu. Dlaczego Polskie firmy nie dostają grantów po 25% wartości inwestycji?
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem