Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Internet teraz śmieje się z Macieja Maciaka. To fakt gość nie potrafi w dyplomacje i z gracją wybrnąć gdy ktoś mu zada trudne pytanie. Obejrzałem kilka jego programów i w bardzo wielu kwestiach zgadzam się z jego poglądami. Sam tez dostrzegam bardzo wyraźnie tą polską podległość i służalczość wobec wszystkich obcych przy jednoczesnym dokręcaniu śruby przez antypolski rząd nam Polakom.

Prawidłowa odpowiedź Maciaka na pytanie o Putina powinna brzmieć:
Mam do Putina taki sam stosunek, jak Donald Trump. Uważam, że z każdym należy rozmawiać. Mój kontrkandydat deklarował, że Putina wgnieciemy w ziemię. Polska, angażując się w wojnę po stronie ukraińskiej nieustanie szkodzi Rosji. Mamy w kraju ogromną rusofobię Za to szanuję Putina, że nie ulega szczeniackim prowokacjom Hołowni i nie odpowiada zbrojnie na jawną wrogość Polski w stosunku do Federacji Rosyjskiej. Natomiast coraz więcej Polaków dostrzega, że stręczona nam na siłę przyjaźń Polsko Ukraińska jest jednostronna i sztuczna. Niekiedy lepszy jest zadeklarowany wróg niż fałszywy przyjaciel. Poza tym Putin przerwał w naszym kraju falę nadmiarowych zgonów spowodowanych paraliżem opieki zdrowotnej wywołanym przesadną reakcją na zagrożenie, które jak się już okazało nie było takie wielkie. Chcę przywrócić normalne relacje handlowe wymianę gospodarczą, bezwizowy ruch graniczny i dostęp dla Polski do tanich surowców. Zagrożeniem dla Polski nie jest Rosja tylko pazerne korporacje, które drenują nasz kraj! Jestem jedynym antykorporacyjnym kandydatem na prezydenta. Nawet Grzegorz Braun mówiący to, co Polskim patriotom się bardzo podoba nie jest antykorporacyjny. Pan Krzysztof Stanowski również jest człowiekiem systemu. Gdyby tylko zaczął na swym kanale publikować niewygodne treści dla amerykańskiej korporacji Google i reklamodawców to natychmiast zostałby odcięty od źródeł finansowania rzeka pieniędzy płynąca do niego by wyschła. Natomiast ja nawet reklam nie umieszczam na swym kanale Maciej Maciak, na który wszystkich serdecznie zapraszam. ABY POLSKA I EUROPA W SIŁĘ ROSŁA, NIE MOŻEMY MIEĆ MENTALNOŚCI OSŁA CZAS SKOŃCZYĆ Z GŁUPIM NAWYKIEM I ZACZĄĆ WSPIERAĆ WŁASNE A NIE AMERYKĘ!

Ps.
Ja też jestem kimś kto do wielkich korporacji przejawia zero sympatii . Ten film to wymowny przykład tego jak korporacje nas wyzyskują. O jakiej niepodległości pierdzilą polityczne zakłamane świnie !

podpis użytkownika

Więcej o mnie na You Tube Na moim niekomercyjnym kanale w playlistach tematycznych.
filmy innych użytkowników które mnie rozbawiły , zaciekawiły lub zbulwersowały

Kanał na Y.T "Km2bp"
Zgłoś
CanesVenatici 2025-05-04, 9:36
tam nawet trup sie ścieli haha
Zgłoś
MysteryMan 2025-05-04, 10:10 2
"
Prawidłowa odpowiedź Maciaka na pytanie o Putina powinna brzmieć:"
Że to j🤬y c🤬l z kgb j🤬 rosje ten kraj gównem płynący zawsze będzie dla nas zagrożeniem.
Tak powinien odpowiedzieć.
Zgłoś
SokółWędrowny 2025-05-04, 18:12 2
Na tym dworcu za kibel 5 złotych.
Wy k🤬a debile biznesu.

[ Dodano: 2025-05-04, 18:13 ]
Typ płacze że Polacy nie mają swoich globalnych ani lokalnych sieci z żarciem.
Ojej to dlaczego ten sapiący dziadek nie założył dużej firmy tylko płacze?
Zgłoś
Qdłaty 2025-05-04, 18:16 1
Kawa czy Banany polskie są najlepsze
Zgłoś
skaza71 2025-05-04, 20:45 1
Polskiej kawy, uprawianej gdzie ? P🤬lenie o szopenie.
Zgłoś
Tassadar 2025-05-05, 10:08
Jedź do dowolnego europejskiego miasta na większy dworzec, analogiczna sytuacja w kontekście gastronomi

podpis użytkownika

All legends have a beginnig, but a legacy lasts forever
Zgłoś
sudol 2025-05-05, 16:04
Ten menel co leżał - jest na pewno POLSKI
Zgłoś
Shadowrun 2025-05-05, 20:01 1
W tych lokalach nie pracują Amerykanie tylko Polacy więc h🤬j z tym.Jeśli jesteś zwykłym pracownikiem to masz na to wyj🤬e 😉 pewnie są lepsze warunki pracy niż w nie jednej polskiej knajpie 😂
Zgłoś
DanielWOW 2025-05-08, 16:18
Jesteś popie....y jak ten twój macius
Zgłoś
Siriuz 2025-05-09, 23:22
Diadem napisał/a:

Jeżeli nie podobają mu się zagraniczne firmy, może na tym dworcu otworzyć własną. Nikt mu przecież nie zabrania.

To poczytaj sobie ostatnie historie z naszego podwórka, o firmie która produkowała ultralekkie samoloty, albo o producencie schodów, który został zmuszony przez lokalne władze do przeniesienia produkcji do USA.
Maciak bardzo dobrze podsumował te sprawy w ostatnich wywiadach. U nas możesz prowadzić sobie biznes pod warunkiem, że nie zarabiasz na nim za dobrze.

podpis użytkownika

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
Diadem 2025-05-10, 19:32 1
Siriuz napisał/a:

To poczytaj sobie ostatnie historie z naszego podwórka, o firmie która produkowała ultralekkie samoloty, albo o producencie schodów, który został zmuszony przez lokalne władze do przeniesienia produkcji do USA.
Maciak bardzo dobrze podsumował te sprawy w ostatnich wywiadach. U nas możesz prowadzić sobie biznes pod warunkiem, że nie zarabiasz na nim za dobrze.

Poczytałem. Firma produkująca samoloty się zwinęła, bo korzystała z taniego surowca z Chin, na który Polska nałożyła wysokie cło. Nie jest to jedyna firma w Polsce produkująca lekkie samoloty, jeżeli zniknie z rynku, pozostałe dziś mniejsze firmy mają szanse na szybszy rozwój. Rynek nie znosi próżni. Argument, że właściciel musiał płacić wysoki ZUS , więc nie będzie produkował w Polsce nie trafia do mnie. W innych krajach też będzie płacił różne podatki, może na początek zyska jakieś ulgi tak samo jak zagraniczne firmy w Polsce, ale potem nie ma zmiłuj. Czasy gdy zagraniczna firma się zamykała i otwierała w Polsce na nowo pod inną nazwą by dalej nie płacić podatków to moim zdaniem melodia przeszłości. Żadne państwo na dłuższą metę nie pozwoli się tak oszukiwać. Pan właściciel jest obrażony, zachowuje się jak święta krowa, a przecież może przenieść firmę jeżeli warunki mu nie odpowiadają. Niech szuka lepszego miejsca na świecie, na tym polega biznes.
Właściciel twierdzi, że urzędy zwlekają z certyfikacją jego nowego samolotu. Dotarłem do opinii mówiących, że eksperci zalecają zwiększenie wytrzymałości kadłuba samolotu, a pan właściciel mówi, że nie i urząd certyfikujący tylko utrudnia. Bezpieczeństwo jest najważniejsze. Wiem, że pan prezes chciał by szybko zarobić, ale branża lotnicza to nie jest biznes gdzie wszystko dzieje się szybko. Sam fakt, że poszedł ze swoimi pretensjami do prasy o czymś świadczy...

Produkcja schodów która miała odbywać się w Polsce była przeznaczona na eksport do USA. USA wprowadziły cła i to jest przyczyna zmiany optyki firmy. Okazało się, że tania siła robocza w Polsce nie rekompensuje kosztów poniesionych na cła i firmę lepiej przenieść do Stanów. Zmieni się sytuacja międzynarodowa to właściciel stwierdzi, że jednak może lepiej było w Polsce produkować. Zwykłe globalne niuanse handlowe, a ktoś do tego doprawia niezdrową politykę. Właściciel cieszy się, że w Stanach będzie mógł wyciąć kawał lasu pod inwestycję nie pytając nikogo o zdanie, a w Polsce musiał uzyskać pozwolenie. Jeżeli takie ma podejście to przecież nikt go tutaj nie trzyma.
Zgłoś
Siriuz 2025-05-10, 20:04
Diadem napisał/a:

Produkcja schodów która miała odbywać się w Polsce była przeznaczona na eksport do USA. USA wprowadziły cła i to jest przyczyna zmiany optyki firmy. Okazało się, że tania siła robocza w Polsce nie rekompensuje kosztów poniesionych na cła i firmę lepiej przenieść do Stanów. Zmieni się sytuacja międzynarodowa to właściciel stwierdzi, że jednak może lepiej było w Polsce produkować. Zwykłe globalne niuanse handlowe, a ktoś do tego doprawia niezdrową politykę. Właściciel cieszy się, że w Stanach będzie mógł wyciąć kawał lasu pod inwestycję nie pytając nikogo o zdanie, a w Polsce musiał uzyskać pozwolenie. Jeżeli takie ma podejście to przecież nikt go tutaj nie trzyma.

Do samolotów się nie odniosę, bo nie pamiętam dokładnie niuansów tej sprawy, natomiast co do schodów to tak, facet produkował na eksport do USA, natomiast rzecz w tym, że miał coraz większą liczbę zamówień i żeby im podołać chciał rozbudować fabrykę i ponoć lokalny samorząd zwlekał z decyzją i nie chciał się na to zgodzić. Starał się o to ponoć od czterech lat, a potem jest jak mówisz - przyszły cła, przyszła myśl, żeby spróbować w USA i tam okazało się, że wszystko się da.

wgospodarce.pl/informacje/150030-fakro-ucieka-z-polski-gigantyczna-inw...

I o tym właśnie napisałem - polski rząd rzuca kłody polskim przedsiębiorcom pod nogi i kieruje ich na zachód, najlepiej do USA, natomiast kiedy przychodzi do działania w drugą stronę i jakiś producent z USA planuję ekspansję na Polskę, to nagle okazuje się, że wszystko się da, łącznie ze zwolnieniem z podatków, nieodpłatną dzierżawą ziemii pod zakłady i tuzinem innych udogodnień. Znasz historię firmy z USA, która latami starała się o pozwolenie na wejście na polski rynek?

podpis użytkownika

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
Diadem 2025-05-10, 20:21
Siriuz napisał/a:

I o tym właśnie napisałem - polski rząd rzuca kłody polskim przedsiębiorcom pod nogi i kieruje ich na zachód, najlepiej do USA, natomiast kiedy przychodzi do działania w drugą stronę i jakiś producent z USA planuję ekspansję na Polskę, to nagle okazuje się, że wszystko się da, łącznie ze zwolnieniem z podatków, nieodpłatną dzierżawą ziemii pod zakłady i tuzinem innych udogodnień. Znasz historię firmy z USA, która latami starała się o pozwolenie na wejście na polski rynek?

Każdy kraj próbuje ściągnąć do siebie inwestycje i kapitał dając coś na zachętę. Problem większości polskich firm jest taki, że nie stać ich na ekspansję do innych krajów, w skali w jakiej dzieje się to w drugą stronę. Nie jesteśmy niestety imperium gospodarczym.
Rzucanie kłód po nogi to slogan, państwo nie ma interesu w utrudnianiu działalności gospodarczej, wręcz przeciwnie, im więcej solidnych przedsiębiorstw, tym większy zysk z podatków. To raczej polscy przedsiębiorcy są marudni, chcą maksymalizacji zysków, bo podatków nikt płacić nie lubi.
Zgłoś
ra0mir 2025-05-12, 14:46 1
Costa Coffee to Anglia usciślając.

podpis użytkownika

J🤬 ruskie onuce bez litości.
Kacapska propaganda doprowadziła do tego, że nawet jak (przez przypadek) powiedzą prawdę to im nie uwierzę.
Zgłoś
Siriuz 2025-05-13, 23:00
Diadem napisał/a:

Każdy kraj próbuje ściągnąć do siebie inwestycje i kapitał dając coś na zachętę. Problem większości polskich firm jest taki, że nie stać ich na ekspansję do innych krajów, w skali w jakiej dzieje się to w drugą stronę. Nie jesteśmy niestety imperium gospodarczym.
Rzucanie kłód po nogi to slogan, państwo nie ma interesu w utrudnianiu działalności gospodarczej, wręcz przeciwnie, im więcej solidnych przedsiębiorstw, tym większy zysk z podatków. To raczej polscy przedsiębiorcy są marudni, chcą maksymalizacji zysków, bo podatków nikt płacić nie lubi.

No i masz, amerykański Ascend Elements zainwestuje 5mld i dostanie 1,2mld grantu. Dlaczego Polskie firmy nie dostają grantów po 25% wartości inwestycji?

podpis użytkownika

Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie