Kilka dni temu, nad jeziorem koło stanicy harcerskiej w Wygnańczycach, grzybiarz znalazł zmaltretowanego psa. Zwierzę bardzo cierpiało. Wyznaczono nagrodę za wskazanie właściciela zwierzaka.
Ktoś nie tylko go bestialsko skatował, ale jakby tego było mało, wyłupił mu oczy. Weterynarz, by skrócić cierpienie czworonoga, podjął decyzję o uśpieniu go.
Policja prowadzi poszukiwania sprawcy, we Wschowie i okolicznych wsiach pojawiły się plakaty z wizerunkiem zwierzęcia. Na osobę, która wskaże właściciela psa czeka nagroda, ufundowana przez jednego z leszczyńskich przedsiębiorców.
Dla mnie to czyste sk🤬ysyństwo... Nic mnie tak nie rusza jak krzywda bezbronnych i niewinnych zwierząt...
Ludziom, którzy krzywdzą zwierzaki, powinno się robić identyczną krzywdę. A dopiero potem zajebywać.
podpis użytkownika
● Nie jestem rasistką. Nienawidzę wszystkich jednakowo.
● Homofobia jest ciężką chorobą psychiczną, która powinna być leczona pod przymusem.
● Cebulactwo to polska choroba narodowa.
BetseyBoo, Odnośnie Twojej wcześniejszej wypowiedzi to chip może mieć każdy pies czy kot, nie tylko ten wywożony za granicę... I jak ktoś napisał można się nawet załapać na darmowe chipowanie.
Poza tym Twoje założenia są dobre i się do tego dąży.
SundayGirl napisał/a:
Na początek namierz i znajdź jakiś słownik.
PS.
Tylko nie niszcz go!
ZnaleŹć, znalazłem

sorka za błęda
podpis użytkownika
Come to papa
Podobno miarą człowieczeństwa jest stosunek do zwierząt, ale dla mnie zwierze to zwierze, gdyby miało taki mózg jak człowiek to trzymałoby nas na łańcuchu.
Zwierzaki nie robią na mnie wrażenia. Jednego pchlarza mniej.
Bardziej się przejmuje losem ludzi.
Gdzie ten świat zmierza? Teraz ludzie bardziej się rozczulają nad zwierzętami niż tragediami ludzkimi...
ps. nie mówię, że to jest dobre, to jest czyste sk🤬ysyństwo
m................k
2012-10-15, 19:19
Mało się udzielam na forum i w dodawaniu komentarzy. Ale w tym momencie nie mogę się powstrzymać by nie dodać kilku słów od siebie.
Jak sadol, sadolem. To katowanie zwierząt, czy to dla zabawy czy w celu pozbycia się jest sk🤬ysyństwem. Nie chcesz zwierzaka ? Nie wiesz co z nim zrobić ? Idź do weterynarza i go uśpij. Ja wiem, że jeśli zwierze jest zdrowe to lekarz nie zrobi tego. Ale k🤬a !! Posuwać się do czegoś takiego ?! Nie wiem - jakoś znęcanie się nad ludźmi nie rusza mnie aż tak jak zwierząt - a to dlatego, że człowiek jest w stanie się bronić a zwierze bezgranicznie ufa.
Krótko - dopaść sk🤬ysyna, skatować wydłubać oczy niech cierpi a potem uśpić...
K🤬a to moje okolice...
podpis użytkownika
Jedynym dowodem na to, że istnieje jakaś inteligencja pozaziemska jest to, że się z nami nie kontaktują.
M................n
2012-10-15, 19:26
@up to szukaj tego c🤬ja!!
Zrobić temu sk🤬iałemu śmieciowi to samo co psu - to za mało. Nie mogę pojąć, co te k🤬y mają w bani. Chętnie bym takiego do domu 'zaprosił' na małe co nie co.
s................n
2012-10-15, 19:30
Najbardziej mnie śmieszy to, że gdyby to dotyczyło człowieka to ze 3 osoby by napisały "znaleźć i zaj🤬 sk🤬ysyna", a reszta by ładowała sucharami. Nie mam nic do zwierząt ale wk🤬ia mnie jak ludzie bardziej się o zwierzęta martwią i im współczują niż ludziom ;]
C................1
2012-10-15, 19:32
K🤬a jego mać zawsze mnie to wk🤬ia i wk🤬iać będzie jak słyszę pies skatowany, (albo jakiekolwiek inne zwierzę) jap🤬le ludzi (jakich ludzi) jak ten typo , który to zrobił powinno się znaleźć i zaj🤬 albo co najmniej zrobić to samo co on zrobił temu psu... Liczę na to , ze tym razem ludzi wymierzą sprawiedliwość sami...
F................n
2012-10-15, 19:32
@slaweksie
Mózg takiego jak człowiek może nie ma, ale ten "pchlarz" ma większe serce niż niejeden człowiek... Ludzi mi zazwyczaj nie żal, bo najczęściej to ich własna głupota doprowadza ich do śmierci/urazów, a tutaj przez czyjąś głupotę i bezduszność zginął, na dodatek w męczarniach, poczciwy psiak. Dlatego zwierząt jest mi żal, bo one są względem nas bezbronne. Właśnie dlatego, k🤬a, powinniśmy się o nie troszczyć. A na świecie tyle c🤬jów, którzy albo się nad nimi znęcają, albo mają w dupie co się z nimi dzieje.
Metrowa murzyńska pała wam w dupę za to. Adolf miał rację, że niektórych się powinno ze społeczeństwa eliminować, tylko może nie do końca trafnie celował...
Prośba dla tamtejszych mieszkańców przed śmiercią ma cierpieć może nabijcie go na pal, ukamienujcie, podpalcie. Cokolwiek żeby tylko sk🤬iel cierpiał...
P🤬licie. Chcial sie poybzc psa to go skatowal. Co w tym taazzkiego dziwniego? Mugl go zabic. Nie wiem dalczego tak nie zrobil. Nienawidze kundli. Niech cierpiom
Ty chyba nie rozumiesz idei tej strony...dałeś nam nowy materiał do fapania...