Główna Poczekalnia (5) Soft (2) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 19:15
Rzehooj 2012-12-17, 17:43 2
błazen napisał/a:

BongMan, proszę:

...

Polecam poczytać na wikipedii bo tam wszystko jest.

"Stosowanie marihuany może doprowadzić do uzależnienia psychicznego[27][28].
Współczesne odmiany marihuany ze względu na duże stężenie THC kosztem nikłej zawartości CBD, prawdopodobnie prowadzą u osób o pewnym szczególnym genotypie do stanów psychotycznych lub nawet do schizofrenii, jednak w przypadkach, gdy marihuana jest nadużywana[29].
Na podstawie badań zleconych przez amerykański Narodowy Instytut Nadużywania Narkotyków (NIDA) kilkuset par bliźniaków wykazano, że osoby, które zaczęły palić marihuanę przed 17 rokiem życia, są 3,5 raza bardziej narażone na podjęcie prób samobójczych w przyszłości niż osoby, które zaczęły palić później[30]. Inni badacze konkludują, że samobójstwa są skutkami problemów zdrowotnych, finansowych lub rodzinnych, a używki są od nich "ucieczką", a nie ich przyczyną[31]."

Parę lat temu tegu wpisu jeszcze nie było. To tak samo jak z kokainą. Kiedyś była cudownym lekiem ale z czasem ludzi "odkryli" jej prawdziwą naturę. Tak było! Nie wierzysz? Poczytaj. Kiedyś kokainę dodawano nawet do Coca Coli (stąd nazwa) i reklamowano jako cudowny napój. Tak samo kokainą leczono szeregi chorób. Tak samo jest z marihuaną. Wciąż uważa się, że ma super lecznicze właściwości ale powoli wychodzi szydło z worka i kto wie czego jeszcze dowiemy się za parę lat.

No proszę cię...
Powołujesz się na dowody wypisane w Wiki? To ma być rzetelne? Przecież ta encyklopedia jest pisana przez użytkowników i nikt nie weryfikuje czy to co jest napisane jest 100% prawdą czy może mistyfikacją pod płaszczem faktów.
Zgłoś
Lasarr 2012-12-17, 17:46
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-17, 18:10
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-17, 19:00
Rzehooj, to co miałem Ci od razu wrzucić PDF'a z podpisem cyfrowym jakiegoś naukowca? To samo co znalazłem na wiki znajdziesz na setkach innych stron w internecie. To nie jest tak, że paru łajdaków ubzdurało sobie, że marihuana szkodzi i sieją o tym zamęt. Dla mnie palenie zioła to tak samo jak bycie homo. Nie przeszkadza mi to dopóki, któryś z wyżej wymienionych nie chce mi narzucić swojej racji. Jaraj sobie ile chcesz. Jak Ci się coś stanie to twój problem, twoje życie. Ale nie propaguj, że to jest zdrowe i w ogóle cool bo wciągasz innych.
Zgłoś
dawid9400 2012-12-17, 19:16
Coraz bardziej sadistic mnie ostatnio zadziwia, posty zawierające hejt co do palenia to jest prowokacja, czy serio połowa użytkowników jest upośledzona?
Zgłoś
NuclearBlast 2012-12-17, 19:27
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-17, 19:28
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-17, 19:56 1
Zgłoś
aopia 2012-12-17, 21:16 2
Zgłoś
Lasarr 2012-12-17, 22:53
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-18, 9:57 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-12-18, 11:06
Ziomy, po co się tak napinacie Przecież to roślinka (edyta: swoją drogą prześliczna). Kto chce to pali, kto nie to nie pali.

Przypomnę tekst Fokusa: "Dziękuję T H C za ... eeee.. za to, że zapominam" ^_^
Zgłoś
konto usunięte 2013-01-19, 8:41
Zgłoś
konto usunięte 2013-03-10, 15:57
Zgłoś

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem