Był już wywiad z Agatą Banasik. Teraz kilka innych filmików.
Polacy na Lwowie tworzą własną telewizję. Dla Polaków i po polsku.
Wojciech Cejrowski. Cyniczny jak zawsze.
Krzysztof Bosak m in o wywiadzie u Olejnik i MM Kolonko.
Świadkowie historii: Bogusława Czerna.
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
konto usunięte
2013-12-15, 1:55
Zarammoth napisał/a:
@załęs: Zakażmy więc tego co lubisz. Może wódeczkę, piwko, a może jedzenie mięsa? A potem jak będziesz krzyczał, że ludziom zabierają wolność, bo chcą zjeść mięso czy się opić to napiszę w komentarzu: "nie ma już większych problemów w kraju jak legalizacja alkoholu czy mięsa?".
tzn źle mnie zrozumiałeś, jak dla mnie osobiście kazdy może robić o ile jego czyny nie dotykają drugiej osoby bez jej zgody. Nie mniej jednak uważam, że obecnie marihuana, jako nie ukrywajmy, uzywka tak samo jak alkohol i papierochy, nie jest najwaznieszym z postulatów do spełnienia przez takich czy innych polityków. chodzi mi tylko i wyłączenie zeby jakies priorytety ustanowić (oczywiście kazdy moze miec inne). bawmy się w tego typu dyskusje -legalizcja cz nie- gdy innych problemów w kraju juz nie bedzie
aż dziw, że maści na ból dupy nikt nie wkleił...czytając wasze komentarze coraz mniej wierzę w lepszą Polskę, dziękuję ^^
nie kłóćcie się, bo lasce z pierwszego filmiku ucieka oko
konto usunięte
2013-12-15, 9:29
konto usunięte
2013-12-15, 9:44
Nam zależy - też w końcu dorwać się do koryta i dymać resztę.
bezzebny prezes pojechal na Ukraine bo chce byc slawny jak PISdent,szkoda ze mu brzoze z niemieckimi korzeniami na sciezce dziadek z Vermachtu nie posadzil,na nocnej zmianie
Bosak, czyli beztroski szczyl z bogatego domu, który postanowił zrobić karierę przy pomocy ludzkiej głupocie i naiwności "narodowców", czyli bezmózgiego bydła
załęs,
Oczywiście, że są, ale ja wypowiedziałem się akurat w jej kontekście. Trochę dziwi mnie, że Cejrowski deklarujący się jako mocno wierzący, co z resztą widać po jego wypowiedziach, chce ograniczać podstawową cechę człowieka, czyli jego wolną wolę. A tak na marginesie obecnie największym problemem jest chyba nasza gospodarka, i tak się składa, że akcyza na marihuanę mogłaby przynieść dość spore wpływy do budżetu. Do tego wszelkiej maści coffe-shopy czy dystrybutorzy, plantatorzy mieliby pracę. Zmniejszyłaby się teżprzestępczość, bo np. dilerzy, przemytnicy itd. nie mieliby takiego zysku. Wiadomo, na pewno znalazłby się ktoś, kto chciałby sprowadzać po niższej cenie tak jak jest z papierosami i alkoholem, ale to już temat na inną dyskusję, a mianowicie o niepotrzebnie wysokiej akcyzie.
konto usunięte
2013-12-15, 13:25
konto usunięte
2013-12-15, 13:41
O populiści-władcy gimbazjalnych umysłów znaleźli nową pracę?
Przecież Cejrowski dobrze mówi, sprawie wiary i w sprawach świeckich, jak każdemu zdarza mu się błędnie coś sformułować albo radykalnie powiedzieć swoje zdanie ale w 90% przypadków ma pełną racje. Szkoda ,że większość ludzi ocenia go tylko przez to, że publicznie przyznaje się do kościoła, w dzisiejszych czasach i pewnych kręgach uznawane jest za wadę.
konto usunięte
2013-12-15, 15:21
cej row ski, typowy chory na umyśle żołnierz jezusa. Jak chce wybudować dom za 3 miliony to nie chce żeby mu jakiś urzędnik decydował jakie okna itp bo to jego pieniądze, jego ryzyko, jego wolność.... ale jak ktoś w spokoju chce iść do sklepu i na legalu kupić 100 gieta to mu już nie wolno ponieważ... nie może być tak że wszystko wolno.
Aż strach pomyśleć jakie państwo mógłby stworzyć gdyby miał odpowiednie możliwości.
Generalnie bardzo lubię Cejrowskiego, mądrze gada, ale mam wrażenie, że tutaj troszkę przesadził. Widzi jedyną szansę w PiSie, kurcze pis już był u władzy i zrobiło się państwo policyjne, na polu wyciągali rolnika z kombajnu, bo ten sobie dwa czy trzy piwka strzelił, a siedzieć w pełnym słońcu na polu przez cały dzień to nie jest łatwe zadanie. Bardzo dobrze mówił Bosak, usiedli sobie na pikniku z KNP i dyskutowali swoje pomysły, tak to powinno być. Kto ma inny pomysł, ale podobne poglądy nie jest wrogiem, aż miło posłuchać. A tam na górze, weźcie przestańcie na siebie wrzucać, raz że to nic nie wnosi, dwa że poniekąd wszyscy jesteśmy uczestnikami owej burzliwej wymiany poglądów.
konto usunięte
2013-12-15, 23:31