Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Dawno nic nie było w kąciku kulinarnym. Teraz sezon w pełni. Jak popada to same wyłażą. Łapcie i róbcie napar -leczy haluksy, łysienie plackowate, zły urok i migrenę.

podpis użytkownika

mam w dupie małe miasteczka
Zgłoś
psyhepl 2025-06-22, 19:51
BigLebovsky napisał/a:

Mogłeś wrzucić, na c🤬j czekałeś?!

No chyba cie coś drepce po torebce hyhy
Zgłoś
Geraldinio 2025-06-22, 19:52 2
Aż dziwne, że żaden prawacki sp🤬oleniec nie napisał: Już wkrótce te robaki to u nas! bo zła UE, bo Niemiec Tusk itp. itd.

a ja k🤬a od 1.5 roku nie mogę się doczekać tych milionów "inżynierów" z Afryki i Azji co tak szumnie z🤬by zapowiadali, gdy rządy przejmą demokratyczne partie.
Nosz k🤬a, regularnie odwiedzam Wrocław, Poznań, Warszawę, jeszcze żaden murzyn mnie nie wyr🤬ał, mało tego, nawet gej do mnie nie startował, co poszło nie tak?

podpis użytkownika

Si vis pacem, para bellum.
Zgłoś
BigLebovsky 2025-06-22, 20:38 4
Geraldinio napisał/a:

Aż dziwne, że żaden prawacki sp🤬oleniec nie napisał: Już wkrótce te robaki to u nas! bo zła UE, bo Niemiec Tusk itp. itd.
a ja k🤬a od 1.5 roku nie mogę się doczekać tych milionów "inżynierów" z Afryki i Azji co tak szumnie z🤬by zapowiadali, gdy rządy przejmą demokratyczne partie.
Nosz k🤬a, regularnie odwiedzam Wrocław, Poznań, Warszawę, jeszcze żaden murzyn mnie nie wyr🤬ał, mało tego, nawet gej do mnie nie startował, co poszło nie tak?

Bo jesteś tak brzydki,że nawet czarny gej nie chce cię r🤬ać!

psyhepl napisał/a:

No i? Znaczy że miałeś 13 lat żeby coś sensownego wrzucić darmozjadzie.

podpis użytkownika

mam w dupie małe miasteczka
Zgłoś
smc 2025-06-22, 21:12 1
Już niedługo UE nakaże nam spożywać kolejnych osiem gatunków robaków. Nie będziemy ich oczywiście widzieć, bo będą legalnym dodatkiem uzupełniającym, jak np soja.
finanse.wp.pl/nowe-robaki-w-menu-ue-chce-wprowadzic-osiem-gatunkow-704...
Zgłoś
Bronchacz 2025-06-22, 21:26 1
elim napisał/a:

W przypadku Chińczyków to można w ciemno zakładać że takie gówno piją tylko po to żeby im kuśka lepiej stawała. W końcu takie robaki są długie i ruchliwe, a takie coś im wystarczy do wniosku że ich spożycie jest idealne na potencję.

Ech... Żeby tak "łyknęli" chinole fake'a, że sproszkowane jądra bojowników ISIS są dobre na potencję,
Albo buriackie - czy tam innych jeszcze bandyckich pomiotów...
Przy takim rynku zbytu za niedługo świat stałby się o wiele przyjemniejszym miejscem do życia 😏
Zgłoś
Gandalf 2025-06-22, 22:15
twojstarywsamychgaciach napisał/a:

Haluksy, zakola, spoko, ale co z największymi przypadłościami sadoli, czyli stuleją i hemoroidami?
Bo nie wiem, czy tygodniowa sraczka jest tego warta.
Chinole to straszne stwory, wszystko wp🤬lą.

Dlatego jest ich 4 miliary,my dalej zaścianek
Zgłoś
Bulbulator 2025-06-22, 22:17 3
BigLebovsky napisał/a:

Dawno nic nie było w kąciku kulinarnym. Teraz sezon w pełni. Jak popada to same wyłażą. Łapcie i róbcie napar -leczy haluksy, łysienie plackowate, zły urok i migrenę.

Według azjatów takie specjały to najczęściej pomagają na zwiędłą kuśkę.
Teraz będzie mógł gwoździe wbijać k🤬sem i oszczędzi na kupnie młotka.

[ Dodano 2025-06-22, 22:21 ]
JoSeed napisał/a:

Ponoć zapobiega też wypadaniu odbytu... 👍

Ty jakąś propagandę przeciwko środowisku naturalnemu tutaj uprawiasz.
Sadolowe pedały powyciągają teraz wszystkie dżdżownice z ziemi, by się przywrócić do stanu używalności.

[ Dodano 2025-06-22, 22:28 ]
BigLebovsky napisał/a:

Na stulejkę pomaga. Trzeba tylko pamiętać aby lać k🤬sa wrzątkiem.

Niniejszym mianuje Ciebie portalowym człowiekiem medycyny, czarów i sadolowym szamanem!

[ Dodano 2025-06-22, 22:33 ]
psyhepl napisał/a:

A to ma jakieś znaczenie?
Są ludzie, którzy komentują świat takim jakim on jest, ale go nie współtworzą.
Po c🤬j im odpowiedzialność za taki poj🤬y świat?

[ Dodano 2025-06-22, 22:40 ]
Geraldinio napisał/a:

ja k🤬a od 1.5 roku nie mogę się doczekać tych milionów "inżynierów" z Afryki i Azji co tak szumnie z🤬by zapowiadali, gdy rządy przejmą demokratyczne partie.

To aż tak Ciebie w dupsko piecze i swędzi!?
Stawiasz dobre pytanie, dlaczego wjeżdżasz w konkretne rejony i nic się nie dzieje, a tylko dupka swędzi.
Może jakieś lustro pomoże Tobie znaleźć odpowiedź.
Zgłoś
Zarejestruj 2025-06-22, 22:43
Marian_Koniuszko napisał/a:

"Właściwości medyczne dżdżownic są znane i wykorzystywane w wielu krajach i kulturach. Dokumenty potwierdzające wykorzystanie preparatów z tych zwierząt w celach leczniczych sięgają 1340 roku. Dżdżownice były cenione w starożytnej medycynie azjatyckiej, a szczególnie chińskiej, gdzie ekstrakt z dżdżownic wykorzystywano do leczenia ponad 80 chorób. W książce pochodzącej z 1593 roku „Ben Cao Gang Mu”, uważanej za kompendium chińskiej, tradycyjnej wiedzy medycznej, zilustrowanych jest kilkadziesiąt chorób, na które działają komponenty dżdżownic. Są to miedzy innymi: chroniczne zapalenie oskrzeli, astma, wrzody przewodu pokarmowego, zaburzenia psychiczne, półpasiec, pokrzywka, oparzenia, zapalenie pęcherza moczowego i nowotwory. Obecnie w Chinach stosuje się ekstrakt z dżdżownic przy leczeniu astmy, nadciśnienia, wrzodów, padaczki, schorzeń naczyń krwionośnych oraz do zwalczania gorączki.
W Laosie i Birmie dżdżownice od dawna były stosowane w leczeniu ospy wietrznej. Kuracja polegała na kąpieli pacjenta w wodzie zawierającej płyn z jamy ciała dżdżownic. Dżdżownice też spalano, proszkowano i spożywano po zmieszaniu z wodą kokosową. Takie leczenie przyspieszało powrót do zdrowia, a nawet powodowało obniżenie śmiertelności w niektórych chorobach ze 100% do 25%. Wywar z dżdżownic znalazł również zastosowanie jako środek przyspieszający powrót sil witalnych u kobiet po porodzie.
Dżdżownica jest również podstawowym remedium w tradycyjnej medycynie Wietnamu, gdzie jako proszek jest obowiązkowym składnikiem wielu leków stosowanych do leczenia zakażeń bakteryjnych i wirusowych."
Nasi naukowcy nawet opatentowali płyn celomatyczny z dżdżownicy, który w warunkach laboratoryjnych skutecznie niszczy komórki raka płuc

Teraz to ześ mnie zaimponił...
Zgłoś
dr.qiub 2025-06-23, 0:09
tylko ze to wszystko te wasze robale te krzoki te ziola sa w tabletkach... ogolnie te zwiazki storzone syntetycznie i to akurat jest pol biedy ;D
ale wiekszosc jest pozyskiwana z roboli, krzokow , korzeni, itp

no i teraz tak jakby jedna fabryka zamyka produkcje syntetyka insuliny ;D a druga ja powaznie ogranicza ;D
taki przykladzik z tamtego i tego roku ;D

to tylko jeden z wielu przykladow

ogolnie ryzowe panstwo ma kilka glownych zasad mozna zarabiac miliony ale inwestowac
panstwu ryzowemu nie podoba sie to ze masz pieniadza za posrednictwo, malych oleja ale duzym kula w leb nierzadko lub represje. masz inwestowac w ryzowy kraj i dac zarabiac innym

i najwazniejsza medycyna, ryze maja zaawansowana medycyne na naszym poziomie a nawet i lepiej ale potrafia laczyc i wykorzystywac krzoki, korzenie, owoce itp i nie jest to absolutnie zabronione jak w krajach gdzie sie patentuje np. wywar z koperku albo innych roslin.

sprawdzcie patenty to sie k🤬a zdziwicie ;D

sprzedaja wam suplementy a wy to kupujecie, tym sposobem kupujecie c🤬ja warte suplementy gdzie czesci skladowe za kilogram sa warte grosze.

dopiero od niedawna UE sie wk🤬ila i w koncu w tv i radiu podaja dosc szybkim tempem ze to jest tylko suplement i moze ci nie pomoc ;D

za okolo 100pln otrzymujesz zestaw tabletek ktore wogole nic nie zmienia w twoim zyciu. za 100 pln mozna kupic tyle witamin ze wprowadzajac je w odpowiednich dawkach mozna naprawde odczuc pozytywne lub negatywne skutki,

Tylko ze nie znajdziecie u nas odpowiednich proporcji od reki i trzeba szukac. W ryzolandi kazdy farmo magisterek ma obowiazek powiedziec ci ze mozesz kupic to albo to samo uzyskasz z tego korzenia albo tego owocu w takim czasie.

Smiejemy sie z ryzow a oni zachowali akurat w medycynie bardzo duzo jak nie wszystko mozliwe to co pozwala ratowac i zabic.

u ryzow dziala fitoterapia ktora idzie w parze z leczeniem nowotworow, wspomagajac pewne zachowania organizmu w jankesowni i ue jest to zabronione ;D

nie dosc tego fitoterapia jest sprawdzona u nich testami nie na 100 nie na 1000 a milionach obywateli. fakt ze ile kojtnelo to tyle kojntelo zeby reszta mogla lub miala szanse wieksze niz na chemi i naswietlaniach.

to naprawde jeden z tysiecy przykladow. nowotwory byly sa i beda poniewaz kazdy organizm reaguje inaczej na zmiany z otoczenia. niektorzy maja juz zj🤬e dna a niektorzy nabywaja czynniki srodowiskowe.

podobnie maja na zlamania kosci zalecenia. u nich w aptekach mozna kupic wywar z kosci. u nas jest to nie do pomyslenia w obecnych czasach, sa zamienniki srednio skuteczne. sa oczywiscie dosc drogie srodki wspomagajace ale sa to srodki dla wybranych oraz bardzo drogie. u ryzow jest to po prostu inaczej rozwiazane.

tam nie ma rent ani emerytur, sa one zarezerwowane dla partyjnych i wiekszosc ludzi w ryzach tego nie uswiadczy. stad rzad doskonale zdaje sobie sprawe ze lepiej leczyc niz utrzymywac. a ze nie utrzymuje to ludzie musza to robic sami lub dbac zeby wyjsc z choroby, rzad akurat w to sie im nie wp🤬la.

co jak co ale u nich jest to swietosc. i podstawowy obowiazek obywateli. u nas to nie prawo ale juz zaczyna byc to zaszczytem.
Zgłoś
Bulbulator 2025-06-23, 3:40 1
BigLebovsky napisał/a:

Napar c🤬j wie na co pomagający

To zapytaj Pazuzu, Geraldinio i innych z tej samej grupy na co to pomaga.
Zgłoś
Makaroniarz_37 2025-06-23, 5:28
I przemieszac zmielone robaki z krajówką i łebkom sprzedawać hahah
Zgłoś
Roskosmos 2025-06-23, 6:47
Ale tam mają ciemnogród
Zgłoś
3mortis 2025-06-23, 6:50
Nasz lokalny szaman leczyl wszystko sokiem z trawy a zawal przytykaniem wykalaczki do pod nos i tysiace osob go bronilo, nie dziwie sie ze znalezienie podobnego w azji nie jest trudne przy ich ludnosci. Po prostu do naszych zabobonow juz sie przyzwyczailismy i nikogo nie dziwi babcia wkladajaca wstazke do dzieciecego wozka albo przelewajaca wosk "bo magia i uroki"
Zgłoś
Perkokoperko 2025-06-23, 7:34 1
Marian_Koniuszko napisał/a:

"Właściwości medyczne dżdżownic są znane i wykorzystywane w wielu krajach i kulturach. Dokumenty potwierdzające wykorzystanie preparatów z tych zwierząt w celach leczniczych sięgają 1340 roku. Dżdżownice były cenione w starożytnej medycynie azjatyckiej, a szczególnie chińskiej, gdzie ekstrakt z dżdżownic wykorzystywano do leczenia ponad 80 chorób. W książce pochodzącej z 1593 roku „Ben Cao Gang Mu”, uważanej za kompendium chińskiej, tradycyjnej wiedzy medycznej, zilustrowanych jest kilkadziesiąt chorób, na które działają komponenty dżdżownic. Są to miedzy innymi: chroniczne zapalenie oskrzeli, astma, wrzody przewodu pokarmowego, zaburzenia psychiczne, półpasiec, pokrzywka, oparzenia, zapalenie pęcherza moczowego i nowotwory. Obecnie w Chinach stosuje się ekstrakt z dżdżownic przy leczeniu astmy, nadciśnienia, wrzodów, padaczki, schorzeń naczyń krwionośnych oraz do zwalczania gorączki.
W Laosie i Birmie dżdżownice od dawna były stosowane w leczeniu ospy wietrznej. Kuracja polegała na kąpieli pacjenta w wodzie zawierającej płyn z jamy ciała dżdżownic. Dżdżownice też spalano, proszkowano i spożywano po zmieszaniu z wodą kokosową. Takie leczenie przyspieszało powrót do zdrowia, a nawet powodowało obniżenie śmiertelności w niektórych chorobach ze 100% do 25%. Wywar z dżdżownic znalazł również zastosowanie jako środek przyspieszający powrót sil witalnych u kobiet po porodzie.
Dżdżownica jest również podstawowym remedium w tradycyjnej medycynie Wietnamu, gdzie jako proszek jest obowiązkowym składnikiem wielu leków stosowanych do leczenia zakażeń bakteryjnych i wirusowych."
Nasi naukowcy nawet opatentowali płyn celomatyczny z dżdżownicy, który w warunkach laboratoryjnych skutecznie niszczy komórki raka płuc

Gadacie takie śmieci o tych Chińczykach a prawda jest taka ze są wk🤬e inteligentniejsi od nas, od wiedzy naturalnej aż po ta ścisła a biały to zazdrosna rura i tyle, za dużo w dupie mamy taka prawda niedługo nas cz🤬chy przegonią i „sto za lat za murzynami” nabierze sensu..nie zdziwię się jak po tym co się teraz dzieje tam u c🤬kow, faktycznie USA padnie, coś czuje ze trumpix niespodziewanie jebnie w kalendario i go Jedi Vance zastąpi i a sk🤬iel wyglada jakby prosto z dupy szatana wyszedł good luck
Zgłoś
JoSeed 2025-06-23, 8:40
Można się nabijać, ale patrząc obiektywnie medycyna chińska to jeden z najstarszych systemów medycznych na świecie. Od co najmniej trzech tysięcy lat skutecznie nie tylko leczy, ale jest znakomitą metodą profilaktyki zdrowotnej.
Co mi się bardzo podoba i chcialabym, żeby było tak u nas? Lekarzom w dawnych Chinach płacono m.in. właśnie za to, by nie być chorym!

Dawna, klasyczna medycyna chińska, jak i jej uwspółcześniona wersja znana jako Tradycyjna Medycyna Chińska (TMC lub TCM), wywodzą się z filozofii taoistycznej.

Podstawą zdrowia oraz właściwej terapii jest m.in. harmonizowanie przepływów Qi („energii życiowej”) w narządach i całym organizmie. Człowiek postrzegany jest jako całość psycho-fizyczna w stałej relacji ze środowiskiem – medycyna chińska nie zajmuje się „jednostkami chorobowymi chorych narządów”, lecz poszukuje faktycznych przyczyn – nieraz bardzo odległych w czasie i niekoniecznie związanych z daną dolegliwością...

Czyli ich napary, wywary i dekokty chyba jednak muszą działać...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie