j0k3
2013-02-12, 2:15
jak jesteś taki pewny to spieniężaj swój cały dorobek, obstawiaj i wygrywaj fortunę ;]
btw ja chyba obstawie MADONNE
oddschecker.com/politics-and-election/next-pope/winner?selectionName=m...
Ja stawiam na Timothiego Dolana ;d
konto usunięte
2013-02-12, 11:03
Aj tam... Skończył się kalendarz Majów, zaczął się kalendarz Czerwców itd itp...
Był papież, będzie następny dopóki ludzie oczu nie otworzą i nie przestaną ślepo wierzyć ...
konto usunięte
2013-02-12, 16:36
Jest jeszcze przepowiednia, że jak się nisze w w Grobach Watykańskich w których chowa zmarłych papieży zapełnią to też będzie koniec świata. Może B16 po prostu się poświęcił, dzięki czemu nie pochowają go jak papieża i de fecto dał światu 8 lat czasu więcej
Prawdziwy bohater!
konto usunięte
2013-02-12, 20:08
Jeżeli chodzi o Murzyna, to B16 ma takiego w herbie.
Jeżeli chodzi o przepowiednie, to była jeszcze taka, że po Polaku będzie jeszcze jeden, który będzie musiał mocno walczyć z przeciwnikami KK, a jego następca w wizji wprowadza Kościół do bezpiecznego portu.
Za to realnie - sytuacja papieża nie jest ciekawa - bo "głowa Kościoła" nie ma w zasadzie żadnej władzy. Wszystkim zajmują się Bertone, Sodano i inni dostojnicy, nierzadko przekręcając papieskie polecenia i słowa (polecam chryję fatimską obczaić - z nieujawnionym fragmentem 3 tajemnicy - Bertone fałszował słowa s. Łucji, a nawet dopuścił się fałszowania słów Maryi). Taki stan rzeczy zaczął się już po ostatnim soborze i cały czas się pogłębia. Przykład: uchwały soboru nie ustanowiły mszy w języku narodowym, tylko dopuściły wyjątkową możliwość. Ale wszystko zostało przeinterpretowane dla partykularnych interesów dostojników. Zamiast monarchii już teraz w Kościele panuje oligarchia.
dobra, ale coby nie powiedzieć temacik zajebiście sadystyczny
Piwo w pełni zasłużone
10 minut rozkminiałem co to B16
Kto by nie był to i tak już nigdy nie będzie to samo co Nasz, nawet jakby "Naszego" wybrali