ciebie śmieciu tak ubić należy. skoro nie rozumiesz.
Oho ekoz🤬bo. Żebyś ty wiedziało ile ja takich świń na praktykach przerobiłem

I jak prawdziwy polski katolik miał w dupie papieża:
„Zabijanie zwierząt bez potrzeby, jedynie dla przyjemności lub mody, nie znajduje uzasadnienia." - Papież Franciszek
Według tego samego papieża:
Ukraina zaczęła wojnę z Rosją i wk🤬ia dalej cara.
To jest zajebiście lekka śmierć, jeśli dwutlenek wpuszczany jest powoli. Tracisz przytomność i nawet nie wiesz kiedy, nie ma żadnego duszenia. Tak reagują ludzie, więc świnie też.
No, nie wiem. Jakby ci ktoś znienacka przeciął tętnicę, to byś wiedział co się dzieje i stres miałbyś jak c🤬j.
masz wrażenia świń na gazowanie w rzeźni tak od 3 min:
youtube .com/watch?v=ajWrCfqlbo8
pousuwaj spacje za yotube bo nie można linka na innych stronach wklejać
janmod
A raczej byloby gdyby bylo zrobione poprawnie. Poszukaj filmikow jak to naprawde robia - tepe noze a jeszcze berdzie tepe debile ktorzy nie rozrozniaja tetnicy od tchawicy. Byle duzo zarznac, szybko i tanio. Najbardziej mnie bawil jeden ukryty gdzie maszyna upieprzla cale glowy zwierzakpw a dalej jakis muzulmanin i zydek (obok siebie, LOL) sie modlili zeby to "uoficjalnic" ze halal i koszer, na raz. Komedia.
Przecięcie tętnicy jest praktycznie bezbolesne i skuteczne w 100% . Zwierzę się wykrwawia i nawet nie wie co się dzieje.
I założę się, że jakbym Ci przeciął tętnice to nawet byś pewnie nie zauważył.
Tak reagują ludzie, więc świnie też.
Skąd wiesz jak reagują ludzie? Przywracałeś ich do życia i pytałeś?
Np. tlenek węgla powoduje paraliż czyli nie możesz się ruszać i masz świadomość że umierasz.
[ Dodano 2025-06-11, 01:20 ]
A raczej byloby gdyby bylo zrobione poprawnie.
Dokładnie tak.
Musi być przeprowadzone zgodnie ze sztuką a nie jakieś Januszownie po taniości.
[ Dodano 2025-06-11, 01:22 ]
I założę się, że jakbym Ci przeciął tętnice to nawet byś pewnie nie zauważył.
Gdybyś mnie r🤬ał w dupę podczas aktu homoseksualnego to jest to możliwe.
P🤬lisz i tyle
podpis użytkownika
Wszystkie moje posty mają charakter czysto humorystyczny.Zróbcie mnie modem - koniec tiktokowego gówna.
To jest zajebiście lekka śmierć, jeśli dwutlenek wpuszczany jest powoli. Tracisz przytomność i nawet nie wiesz kiedy, nie ma żadnego duszenia. Tak reagują ludzie, więc świnie też.
No, nie wiem. Jakby ci ktoś znienacka przeciął tętnicę, to byś wiedział co się dzieje i stres miałbyś jak c🤬j.
Nie masz racji. Organizm na system do wykrywania CO2 we krwi i jak sie poziom podnosi to sie wlacza panika. Jakbys to zrobil jakiemkolwiek innym gazem - jak najbardziej. Dlatego humanitarne zabijanie jest azotem - stezenie wzrasta, tlen spada i zwierzaki nawet nie zauwazaja. Bardzo podobny efekt jest przy umieraniu na duzej wysokosci gdzie jest malo tlenu. Piloci nawet maja na to nazwe, ale teraz nie pamietam. Ogolnie wlacza sie glupawka i smiech a minute-dwie pozniej mozg sie wylacza.
Skąd wiesz jak reagują ludzie? Przywracałeś ich do życia i pytałeś?
Np. tlenek węgla powoduje paraliż czyli nie możesz się ruszać i masz świadomość że umierasz.
Tlenek to nie dwutlenek, działają inaczej. Dwutlenek węgla nie jest toksyczny, wypiera powietrze i zmniejsza stężenie tlenu. Najpierw z niedotlenienia robisz się senny i powoli odpływasz. Po utracie przytomności, jeśli tlenu jest mniej i mniej, zatrzymuje ci się mózg i koniec. Ale to trzeba robić stopniowo. Dowiesz się tego na szkoleniach z bezpieczeństwa w przemyśle, a robiłem je c🤬j wie ile razy i znam na pamięć.
Jako ciekawostkę powiem, że naziści robili takie eksperymenty na Ż🤬dach i całkiem nieźle je udokumentowali.
[ Dodano 2025-06-11, 20:49 ]
Nie masz racji. Organizm na system do wykrywania CO2 we krwi i jak sie poziom podnosi to sie wlacza panika. Jakbys to zrobil jakiemkolwiek innym gazem - jak najbardziej.
Bzdura, nic organizm nie wykrywa, więcej napisałem wyżej. Dwutlenek, azot, argon - wszystkie działają tak samo, gdy sączą się powoli wypierają tlen, aż stracisz przytomność, sam nie wiesz kiedy. Co innego, gdy tlenu nagle brakuje, wtedy wiesz, że się dusisz i zdążysz spanikować.
Bzdura, nic organizm nie wykrywa, więcej napisałem wyżej
Dyrektywa 2010/63/UE "Uśmiercanie z wykorzystaniem dwutlenku węgla (CO2)
"Stosowanie CO2 jako środek do uśmiercania zwierząt ma również istotne wady:
i) występują duże i nie w pełni poznane różnice w odpowiedzi na wdychanie CO2 między gatunkami zwierząt oraz między szczepami w obrębie tego samego gatunku, co utrudnia opracowanie jednego zalecanego protokołu postępowania;
ii) u niektórych grup zwierząt CO2 wywołuje silną awersję i dyskomfort, bez względu na wybrany protokół postępowania;
iii) ponieważ CO2 jest cięższy od powietrza, tworzenie warstw gazu przy niekompletnym wypełnieniu komory, w której wykonywane jest uśmiercanie umożliwia zwierzętom unikanie ekspozycji i przedłuża procedurę uśmiercania."
(...)
"CO2 może wywoływać stres u zwierząt poprzez:
i) ból związany z tworzeniem się kwasu węglowego na powierzchni oczu i błonach układu oddechowego,
ii) uczucie duszności,
iii) bezpośrednią stymulację kanałów jonowych w ciele migdałowatym, wywołującą uczucie strachu"
itd.
Dyrektywa 2010/63/UE "Uśmiercanie z wykorzystaniem dwutlenku węgla (CO2)
"Stosowanie CO2 jako środek do uśmiercania zwierząt ma również istotne wady:
i) występują duże i nie w pełni poznane różnice w odpowiedzi na wdychanie CO2 między gatunkami zwierząt oraz między szczepami w obrębie tego samego gatunku, co utrudnia opracowanie jednego zalecanego protokołu postępowania;
ii) u niektórych grup zwierząt CO2 wywołuje silną awersję i dyskomfort, bez względu na wybrany protokół postępowania;
iii) ponieważ CO2 jest cięższy od powietrza, tworzenie warstw gazu przy niekompletnym wypełnieniu komory, w której wykonywane jest uśmiercanie umożliwia zwierzętom unikanie ekspozycji i przedłuża procedurę uśmiercania."
(...)
"CO2 może wywoływać stres u zwierząt poprzez:
i) ból związany z tworzeniem się kwasu węglowego na powierzchni oczu i błonach układu oddechowego,
ii) uczucie duszności,
iii) bezpośrednią stymulację kanałów jonowych w ciele migdałowatym, wywołującą uczucie strachu"
itd.
Kwas węglowy na błonach śluzowych tworzy się przy wysokim stężeniu, jak się w tym dwutlenku praktycznie kąpiesz. Podobnie jest z uczuciem duszności. A ja cały czas mówię o stopniowym i powolnym zwiększaniu stężenia.
Ale dobra, przyznaję rację, że zwierzęta mogą reagować inaczej i na tym się nie znam. Mnie uczą jak reaguje człowiek.
Tlenek to nie dwutlenek, działają inaczej. Dwutlenek węgla nie jest toksyczny, wypiera powietrze i zmniejsza stężenie tlenu. Najpierw z niedotlenienia robisz się senny i powoli odpływasz. Po utracie przytomności, jeśli tlenu jest mniej i mniej, zatrzymuje ci się mózg i koniec. Ale to trzeba robić stopniowo. Dowiesz się tego na szkoleniach z bezpieczeństwa w przemyśle, a robiłem je c🤬j wie ile razy i znam na pamięć.
Jako ciekawostkę powiem, że naziści robili takie eksperymenty na Ż🤬dach i całkiem nieźle je udokumentowali.
Bzdura, nic organizm nie wykrywa, więcej napisałem wyżej. Dwutlenek, azot, argon - wszystkie działają tak samo, gdy sączą się powoli wypierają tlen, aż stracisz przytomność, sam nie wiesz kiedy. Co innego, gdy tlenu nagle brakuje, wtedy wiesz, że się dusisz i zdążysz spanikować.
Pojecia nie masz i p🤬lisz. Masz z Google AI podsumowanie nizej. W szczegolnosci punkt (3) - hiperwentylacja i panika. Dziala podobnie u wiekszosci ssakow. Jak masz ochote to jest masa stron ktore to dobrze tlumacza, sa nawet widea.
The human body uses a combination of arterial and central chemoreceptors to detect and respond to changes in carbon dioxide (CO2) levels in the bloodstream. These receptors primarily reside in the carotid body (peripheral) and brainstem (central). These chemoreceptors play a crucial role in regulating breathing and maintaining acid-base balance in the body.
Elaboration:
1. Peripheral Chemoreceptors (Carotid Body):
Located in the carotid arteries, these receptors detect arterial CO2, pH, and oxygen levels. They are particularly sensitive to changes in the partial pressure of oxygen (PaO2).
2. Central Chemoreceptors (Brainstem):
These receptors are located in the medulla oblongata and detect changes in CO2 and pH in the cerebrospinal fluid. They are highly sensitive to increases in CO2, which can lead to a decrease in blood pH.
3. CO2 Detection and Response:
Elevated CO2 levels in the blood (hypercapnia) lead to a decrease in blood pH, which stimulates both the peripheral and central chemoreceptors. This stimulation triggers the respiratory center in the brainstem, leading to increased respiratory rate and depth (hyperventilation) to expel more CO2.
4. Acid-Base Balance:
The chemoreceptors help maintain a proper acid-base balance in the body by sensing and responding to changes in CO2 and H+ levels. This is crucial for proper brain function and other vital bodily processes.
5. Importance:
The ability to detect and respond to CO2 changes is vital for maintaining proper ventilation and gas exchange in the lungs. This system ensures that the body can effectively remove CO2 and supply the body with oxygen.