Adoptowany przez polskich żołnierzy II Korpusu. Podczas walki pod Monte Cassino pomagał przenosić amunicję
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Kiedyś był o nim film. Starsi użytkownicy sadola mogli go oglądać. Nikt nie napisał, że Wojtek przeszedł z 22 Kompanią cały szlak bojowy od Iranu aż do Włoch. Umarł kilkanaście lat po wojnie.
konto usunięte
2012-06-23, 14:02
Kazdy pisze o misku itp. Wszystko ladnie pieknie ale czy nikt nie zauwazyl panujacej wtedy mody? Wtedy Polak za granica wygladal tak jak teraz

sandaly i sklejki. Przypatrzcie sie zdjeciom
konto usunięte
2012-06-23, 14:06
Czterech pancernych i Wojtek
Stew
2012-06-23, 14:07
Ależ muzyka...

Szok, może wycisnąć łzy
Skrzynka bro i sztanga fajek dla imiennika
bylbym niezmiernie wdzieczny jakby ktos wstawil reportaż o Wojtku
konto usunięte
2012-06-23, 15:12
A tobie się wydaje że wojnę wygrał Rajmund Kaczyński i gdyby nie to że pierwszego dnia powstania został ranny w palec to powstanie też byśmy wygrali, a i ustrój po wojnie byłby inny. Czy wy PiSdioci do wszystkiego musicie mieszać bieżącą politykę?
Cytat:
vimeo.com/37124889
Tutaj cały filmik.
konto usunięte
2012-06-23, 15:59
konto usunięte
2012-06-23, 16:22
O Wojtku niestety nigdy nie słyszałem , ale za to znam kilka ruskich piosenek i zrobiłem album o Leninie.
konto usunięte
2012-06-23, 16:44
W sumie wreszcie na podstawie tego miśka moglibyśmy zrobić jakiś film który by w końcu opowiedział historie naszego kraju i udziału w 2 wojnie światowej z tym, że wątkiem:). Może w końcu ruszyła by się nasza Kinematografia...