👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
23 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Ale solidarność wilków mnie zaskoczyła
Tak tak, pewnie nie są z Polski
Tak tak, pewnie nie są z Polski

Zajebiste. Tak powinno być w każdym zoo. Drapieżniki powinni dostawać żywe zwierzęta, a i często stawać przeciwko sobie. Przynajmniej by widziała ciemnota że natura, to śmierć w męczarniach, krew, i rozszarpywanie żywcem najmniejszych. Tak to widzą na co dzień w tv: "złego człowieka co zabija" i "kochane śliczne niewinne zwierzątka"
Ach, piękno natury w czystej postaci. Pojadę klasykiem:
"(...)Kiedy jako młody chłopak spędzałem wakacje w Überwaldzie, wybrałem się na spacer brzegiem
strumienia i zobaczyłem wydrę z młodymi. Rozczulający widok, jak się zapewne zgodzicie.
Obserwowałem, jak matka wydra zanurkowała do wody i wróciła z tłustym łososiem, którego
wywlokła na częściowo zanurzoną kłodę. Kiedy jadła, a ryba żyła jeszcze, oczywiście, ciało
pękło i do dziś pamiętam słodkoróżową ikrę, która wylała się ku radości małych wydr; odpychały
się wzajemnie, by dostać się do smakołyku. Jeden z cudów natury, panowie. Matka i dzieci
żywiące się matką i dziećmi. Wtedy właśnie po raz pierwszy zrozumiałem, że istnieje zło. Jest
wbudowane w samą naturę wszechświata. Każdy świat wiruje w bólu."
Terry Pratchett, "Niewidoczni Akademicy"
"(...)Kiedy jako młody chłopak spędzałem wakacje w Überwaldzie, wybrałem się na spacer brzegiem
strumienia i zobaczyłem wydrę z młodymi. Rozczulający widok, jak się zapewne zgodzicie.
Obserwowałem, jak matka wydra zanurkowała do wody i wróciła z tłustym łososiem, którego
wywlokła na częściowo zanurzoną kłodę. Kiedy jadła, a ryba żyła jeszcze, oczywiście, ciało
pękło i do dziś pamiętam słodkoróżową ikrę, która wylała się ku radości małych wydr; odpychały
się wzajemnie, by dostać się do smakołyku. Jeden z cudów natury, panowie. Matka i dzieci
żywiące się matką i dziećmi. Wtedy właśnie po raz pierwszy zrozumiałem, że istnieje zło. Jest
wbudowane w samą naturę wszechświata. Każdy świat wiruje w bólu."
Terry Pratchett, "Niewidoczni Akademicy"
Po pierwsze w naturze niedźwiedzie nie polują stadami po drugie rzadko się zdarza by niedźwiedź był w stanie, zwłaszcza w pojedynkę zaatakować wilka... A to co tu jest pokazane to wynaturzenie
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie