Starcia wokół Politechniki w Hongkongu trwają- nagranie pochodzi z ostatniej nocy (17 listopada), kiedy policja wyznaczyła termin opuszczenia kampusu. Wszystkim medykom i dziennikarzom powiedziano, aby wyszli przed 22.00 i że każdy, kto pozostanie na kampusie, może zostać aresztowany i oskarżony o zamieszki. Most łączący PolyU z drugą stroną tunelu Cross Harbor stał się polem bitwy, a policyjny samochód pancerny został trafiony wieloma koktajlami Mołotowa. Przemoc przeciągnęła się do nocy, gdy protestujący ze strony Kowloon próbowali dotrzeć do PolyU.
Konto usunięte
2019-11-18, 4:24
widzę pierwsze użycie mocnego lasera jako broni w walce, można się śmiać ale do oślepiania/ uszkodzenia wzroku, pewnie dość skuteczne
Kolejne miejsce na świecie które zgnije w walce o wolność a i tak każdy ma to w dupie. Bo wolność się znudziła a parchom marzy się dyktatura.
Byłem w październiku. Na Kawloon byłem 20. października. Było ciekawie, ale nie aż tak. Szkoda HK.
Gambi napisał/a:
Kolejne miejsce na świecie które zgnije w walce o wolność a i tak każdy ma to w dupie. Bo wolność się znudziła a parchom marzy się dyktatura.
Przykre, że nawet Chińczycy walczą o swoje pomimo, że mają wyższy poziom życia od Polaków.
W Polsce karzeł zagłady wprowadza dyktaturę a 40% ludzie go popiera. Pozostałe 60% nic nie robi.
podpis użytkownika
Każdy myślący człowiek jest ateistą.
-Ernest Hemingway
Konto usunięte
2019-11-18, 9:10
Wiewór napisał/a:
Przykre, że nawet Chińczycy walczą o swoje pomimo, że mają wyższy poziom życia od Polaków.
W Polsce karzeł zagłady wprowadza dyktaturę a 40% ludzie go popiera. Pozostałe 60% nic nie robi.
Widoscznie nie ma dyktatury tylko bód dupy po przegranych wyborach.
@up Widocznie Polacy są matołami, którzy sprzedali Polskę za pińcet złoty.
podpis użytkownika
-Ernest Hemingway
Miód na moje oczy, gdy widzę jak obywatele walczą o swoje prawa. U nas dobra zmiana wydoiła kasę naszych dzieci które to będą spłacać do grobowej deski, a każdy mordę jeszcze cieszy bo go jeszcze stać na pełen koszyk w Lidlu.
Konto usunięte
2019-11-18, 9:31
Wiewór napisał/a:
@up Widocznie Polacy są matołami, którzy sprzedali Polskę za pińcet złoty.
Miód na moje oczy, gdy widzę jak obywatele walczą o swoje prawa. U nas dobra zmiana wydoiła kasę naszych dzieci które to będą spłacać do grobowej deski, a każdy mordę jeszcze cieszy bo go jeszcze stać na pełen koszyk w Lidlu.
Ale z kim i o co maja walczyc Polacy? Jakas krzywda im sie dzieje?
poligon6 napisał/a:
Raczej ból dupy bo moja druzyna nie wygrała.
I po co ty tak p🤬lisz?
podpis użytkownika
-Ernest Hemingway
Konto usunięte
2019-11-18, 10:24
@Wiewiór Zasadniczo nie odnosi to się do Twoich komentarzy, tylko jak obserwacje każdego normalnego człowieka -- do wulgarnego kwiku fanatycznej, czerwonawej dziczy, przez którą normalni, myślący ludzie niezadowoleni z rządów PiS nie są traktowani poważnie, bo ich głos ginie w morzu ślepej nienawiści i iście faszystowskiej w swej naturze narracji bojówek tzw. "opozycji".
Konto usunięte
2019-11-18, 10:43
Wiewór napisał/a:
I po co ty tak p🤬lisz?
Jak bym p🤬lił to bym dupa ruszał, ale wiem że niektórzy traktuja wybory jak zawody sportowe i potem płacz bo moja druzyna dostała łomot. Dostali łomot bo byli gorsi, nie słupek, nie poprzeczka tylko byli łamagami politycznymi.
Ja bym na ich miejscu stamtąd sp🤬alał póki jeszcze mogą. Jak ChRL tam wejdzie, (a wejdzie na pewno) to policja nie będzie się z nimi p🤬lić gumowymi pociskami...
podpis użytkownika
ZERO TOLERANCJI
@Wiewiór dokładnie tak jest, w PL większość narodu to ciemnota. Wystarczy poczytać komentarze na sadolu, wykopkach itd.
podpis użytkownika
już raz mnie zaprosili.
poligon6 napisał/a:
Jak bym p🤬lił to bym dupa ruszał, ale wiem że niektórzy traktuja wybory jak zawody sportowe i potem płacz bo moja druzyna dostała łomot. Dostali łomot bo byli gorsi, nie słupek, nie poprzeczka tylko byli łamagami politycznymi.
Eeee tam- słupek, poprzeczka... A nie wziąłeś pod uwagę, że "mecz był sprzedany"?