@up - trzeba wiedzieć, co wypieprzać, a co zostawić. Ja np. nie wyrzuciłem swoich zabawek z dzieciństwa. Trzymam je do tej pory, by pokazać swoim dzieciakom, czym kiedyś bawili się ich rodzice. Ciuchy w których nie chodzę lecą od razu do kosza, by zrobić miejsce nowym ubraniom. Stary telewizor zostawiam, by mieć co oglądać, gdyby np. szlag miał trafić nowy telewizor. Nie zasypuję piwnicy szpargałami, bo gdy zbierają mi się rzeczy, których nie potrzebuję, a mogą się komuś przydać, to albo rozdaję je po znajomych albo je wypieprzam, tzn stawiam obok śmietnika, ale ich nie rozp🤬alam na kawałki. Niech ktoś zrobi sobie użytek np. ze sprawnego, ale brudnego fotela, czy ze starych ubrań, które jakiś żulik może na siebie włożyć.
jazeck napisał/a:
Głupie, ale telefon był telefonem... a nie wszystkim i niczym... z 12h życiem...
To nie jest głupie, tylko świat idzie do przodu. Kiedyś telefon służył tylko do dzwonienia. A gdy miał kalkulator, 2, 3 gry i budzik to był to miły, lecz przydatny dodatek. Patrz, jak zmienia się podejście ludzi do technologii. Na początku lat '90, jak ktoś nawet na zachodzie miał komórkę, to patrzyło się na niego jak na nowobogackiego snoba. Dziś komórka to wręcz wymóg, jeśli chcesz pracować nawet na posadzie klozet-dziadka. Nie jeden raz widziałem, że nawet menele mają komórki, by dostawać powiiadomienia o zasiłkach z MOPSu. Ja np. swojego smartfona nie zamieniłbym na telefon klawiszowy, ponieważ ładowanie co dzień mi w ogóle nie przeszkadza, bardzo wygodnie przegląda się na nim strony internetowe, oraz obecne smartfony (oczywiście te ze średniej i wyższej półki) mają kapitalne aparaty przewyższające aparaty kompaktowe za 600-800 zł sprzed kilku lat. Przykładowo taki Galaxy S6 kosztujący teraz około 1100 zł za używkę kręci leszpe filmy w fullHD niż nie jedna amatorska kamera wideo. Gdybym szedł Twoim tokiem rozumowania, to musiałbym nosić ze sobą 3 urządzenia: telefon, tablet i aparat, co jest w cholerę niewygodne. A tak mam wszystko w jednym stosunkowo małym, zgrabnym urządzeniu.
podpis użytkownika
"Najlepszą formą obrony jest atak" - Adolf Hitler