W filimiku można zobaczyć nowe technologie, które już za parę lat mogą być dostępne w codziennym użytku.
Sam nie jestem wielkim fanem nowinek, ale warto zobaczyć, czego możnemy spodziewać się w przyszłości.
Udostępnij na Facebooku
Skopiuj link
to tylko bajer - w/g mnie zupełnie nie poręczne do pokazanych przykładowych zastosowań.
konto usunięte
2015-06-07, 15:50
Jeśli dobrze zrozumiałem idee tego bajerku, to bardzo możliwe że znajdzie szerokie zastosowanie w wyginających się wyświetlaczach.
Strach się będzie po jajach podrapać, bo zaraz jakiś redtube się odpali
konto usunięte
2015-06-07, 17:55
Kiedy kupowałem swój pierwszy komputer - w 2000 roku to miał procesor o demonicznej prędkości 466MHz... Ostatnio przeczytałem, że w AWACS, który koordynował operację "Allied Force" w 1999 miał procesor o prędkości 2,5 GHz... Ciekawe, co dziś wojskowi mają na wyposażeniu
konto usunięte
2015-06-07, 18:00
TytanowaPyta napisał/a:
Jeśli dobrze zrozumiałem idee tego bajerku, to bardzo możliwe że znajdzie szerokie zastosowanie w wyginających się wyświetlaczach.
Po co na wyginających się wyświetlaczach ? Niech to pójdzie w parze z wyświetlaniem hologramu i wtedy mamy zabawę ; )
jestem za, jeśli zrobią wirtualnego scroll-a
Jeszcze 10lat temu takie rzeczy były tylko na filmach s-f
W sumie, jakby to dopracować, można by było to wykorzystać także do bionicznych protez rąk, w celu lepszego obserwowania, wykrywania i interpretowania ruchów mięśni, które mają poruszać protezą.
Deus Ex : Human Revolution dzieje się prawie że na naszych oczach, za jakieś 10-20 lat już będą podobne protezy IMO.
Może trochę nie na temat, ale film powyżej pokazuje wyższość linuksa nad Windą.
konto usunięte
2015-06-07, 23:38
@KoczurekK: w którym miejscu

Wiesz w ogóle co to znaczy system operacyjny?..
konto usunięte
2015-06-08, 8:37
Mnie ciekawi tylko jedno. Mamy już tyle emiterów wszelkich fal, że eter kipi. Wszystko wali przez ciało ludzkie, a tu radar do palców. Nie jestem ekspertem ale raczej 50 lat wystawienia na działanie wszelkich fal to większe ryzyko raka. Technologie przychodzą, ale nikt nie mówi, co niosą z czasem.
konto usunięte
2015-06-08, 8:53
Fale radiowe to nie promieniowanie jonizujące. Ani nawet nie UV. Przy obecnym trybie życia znacznej części społeczeństwa (dieta, brak ruchu, obrastanie w tłuszcz) to raczej to wykończy ludzkość

.