👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:53

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Dziwne. Jestem ateistą i nie obchodzę Świąt Bożego Narodzenia. Twój argument jest inwalidą.

"Święta nie mogą być tradycją."
Po takim tekście już chyba nie ma po co rozmawiać z autorem.
Po takim tekście już chyba nie ma po co rozmawiać z autorem.

A czemu nie ? Jest wolne, jest masa dobrego jedzenia i są prezenty, a ,że jakaś religia sobie to przypisuje to już drobiazg.
Szczyt hipokryzji katolika, to jest nażreć się i nachlać wódy w święta, zamiast modlitwy,

Takie same pytania zadają wierzący a dla nich podobno najważniejsze są narodziny pana. Czyżby brak szacunku do własnej wiary i pazerność?
1. Święta nie są katolickim wynalazkiem. Chrześcijańskim również nie.
2. Dawanie sobie prezentów i kolacja w gronie rodziny to tradycja. Katolicy jeszcze chodzą do kościoła i takie tam.
2. Dawanie sobie prezentów i kolacja w gronie rodziny to tradycja. Katolicy jeszcze chodzą do kościoła i takie tam.

25 grudnia to święto Słońca jest i stawiam wiecznie zielone drzewko w domu. To jest tradycja a nie jakieś Jezusy

Czepiając się słówek to "gwiazdka" jest to określenie komunistyczne Bożego Narodzenia, gdzie nie było żadnego świętego a jedynie Dziadek Mróz. Natomiast choinki świąteczne mają korzenie pogańskie. Na koniec natomiast największe spaczenie czyli Boże Narodzenie zostało już dawno zmienione w święta konsumpcjonizmu

TempT napisał/a:
Jehowi również dają sobie prezenty mimo tego, że nie obchodzą świąt. Tak już się przyjęło.
"Nie wiem, więc się wypowiem"
Świadkowie Jehowy nie dają sobie prezentów w te święta.

Prawdziwych Chrześcijan w Polsce mógłbym policzyć na palcach jednej ręki. Już nawet nie chodzi o to, że osoby postrzegające się jako wierzące, nie mają pojęcia o wyznawanej przez siebie religii i nie czytają biblii. Czy aby sednem Chrześcijaństwa nie jest dobro wobec innego człowieka? Zachowanie człowieczeństwa, nawet jeżeli wszyscy dookoła zachowują się jak bestie. Jak wielu z Chrześcijan ma w dupie los innego człowieka a ilu pomaga bezinteresownie nawet obcym ludziom? Tradycja, ciekawe słowo. Mieszkając w dużym mieście, w trakcie wigilii zostawiacie puste miejsce, to pielęgnowanie tradycji i jednocześnie tradycja sama w sobie. A jak wielu z was przyjęłoby bezdomnego, który śmierdzi, ale jest potrzebujący i głodny?
Podstawą i celem Chrześcijaństwa nie jest chodzenie do kościoła, czy wliczanie własnej osoby do statystyk. To bycie dobrym dla innych, tylko tyle. Jestem ateistą ale wraz z moim spojrzeniem na świat, moimi ideami jestem wart więcej jako człowiek od wszystkich tych katolików w kraju. Wy wierzycie że warto spalić niewiernego na stosie, ja wierzę że dobroć jest ważniejsza niż ostentacyjne wyznawanie wiary.
Podstawą i celem Chrześcijaństwa nie jest chodzenie do kościoła, czy wliczanie własnej osoby do statystyk. To bycie dobrym dla innych, tylko tyle. Jestem ateistą ale wraz z moim spojrzeniem na świat, moimi ideami jestem wart więcej jako człowiek od wszystkich tych katolików w kraju. Wy wierzycie że warto spalić niewiernego na stosie, ja wierzę że dobroć jest ważniejsza niż ostentacyjne wyznawanie wiary.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie