O co najczęściej ateiści pytają w grudniu ?
Mamo co mi kupicie na gwiazdkę ?
podpis użytkownika
Post ma charakter satyryczny i nie ma na celu kogokolwiek obrażać ani nawoływać do nienawiści.
Gwarą jadę i stawiam spację przed znakami interpunkcyjnymi. Zdania zaczynam z małej litery tylko po to aby zdenerwować takiego capa jak ty leszczu.
Konto usunięte
2013-11-30, 15:47
J🤬i ateiści. Bezczelnie wykorzystują pogańskie święto by wyłudzać prezenty od innych. Jak tak k🤬a można, żeby przywłaszczać sobie cudze święto i udawać że to nic złego.
Konto usunięte
2013-11-30, 16:21
To nie hipokryzja, to spryt
Konto usunięte
2013-11-30, 16:24
Proste, Jezus urodził się tylko po bym mógł dostawać prezenty.
Wybacz, ale c🤬jowe. Większość ludzi obchodzi święta ze względu na tradycję, a nie na religię. Nie ma to nic wspólnego z hipokryzją.
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Muzz
2013-11-30, 17:25
BongMan nie p🤬l. Tradycja to np. dodatkowe puste nakrycie przy stole dla niespodziewanego gościa. Święta Bożego Narodzenia = religia. Sama nazwa na to wskazuje - "ŚWIĘTA". A święto to nie tradycja. Kumasz już?
Konto usunięte
2013-11-30, 18:29
A chrześcijanie w tym czacie czekają na brodatego ubranego na czerwono Mikołaja. Bo przecież taki opis jest wytworem chrześcijan
Najlepsze jest to, że Jezus wcale nie urodził się zimą!
Konto usunięte
2013-11-30, 18:31
@Catacombe święta ci się poj🤬y
Jehowi również dają sobie prezenty mimo tego, że nie obchodzą świąt. Tak już się przyjęło.
Cytat:
A święto to nie tradycja. Kumasz już?
Jako że te dni są ustawowo wolne od pracy, wszystkie media trąbią o tym już i miesiąc przed świętami, w każdym sklepie są świąteczne promocje, a miasta są dekorowane choinkami i lampkami, to każdy człowiek jest na to wystawiony i bierze w tym udział niezależnie od wyznania, tak więc jest to bardziej tradycja niż zwykłe święto kościelne.
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Konto usunięte
2013-11-30, 18:34
Właśnie mnie to wk🤬ia, jak już się coś wyznaje, wierzy czy też nie to powinno się stosować do jakihś zasad, reguł
Muzz napisał/a:
BongMan nie p🤬l. Tradycja to np. dodatkowe puste nakrycie przy stole dla niespodziewanego gościa. Święta Bożego Narodzenia = religia. Sama nazwa na to wskazuje - "ŚWIĘTA". A święto to nie tradycja. Kumasz już?
Jak wy nawet nie wiecie co świętujecie. Robicie to ze względu, że wcześniej wasi rodzice robili, a jeszcze wcześniej ich rodzice. To jest właśnie tradycja.
podpis użytkownika
Niech się prostuje nieszczęść splot
I niechaj drżą moskiewskie karły.
Hańba wierzącym w Sierp i Młot,
Chwała za niepodległość zmarłym.
całe życie myślałem że to święto wymyśliła CoCa cola
P🤬lenie, dla niektorych religie tez mozna podciagnac pod tradycje - wiekszosc ludzi szumnie nazywajacych sie wierzacymi do kosciola chodza ew. zeby poswiecic jajka na Wielkanoc i dla nich to tradycja rodzinna ze są katolami.
Swieta wielkanocne i bożonarodzeniowe to tradycja w Polsce.
@Muzz
"Sama nazwa na to wskazuje - "ŚWIĘTA""
Co Ty chlopie p🤬lisz
Święto może mieć charakter religijny (np. Boże Narodzenie), narodowy[a] (np. Trzeciego Maja), państwowy (np. Święto Niepodległości) lub międzynarodowy (np. Dzień Praw Człowieka)