👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 12:17
🔥
Sosnowiec,31.07.2025
- teraz popularne

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Proste, Jezus urodził się tylko po bym mógł dostawać prezenty.

A chrześcijanie w tym czacie czekają na brodatego ubranego na czerwono Mikołaja. Bo przecież taki opis jest wytworem chrześcijan

Jehowi również dają sobie prezenty mimo tego, że nie obchodzą świąt. Tak już się przyjęło.
Cytat:
A święto to nie tradycja. Kumasz już?
Jako że te dni są ustawowo wolne od pracy, wszystkie media trąbią o tym już i miesiąc przed świętami, w każdym sklepie są świąteczne promocje, a miasta są dekorowane choinkami i lampkami, to każdy człowiek jest na to wystawiony i bierze w tym udział niezależnie od wyznania, tak więc jest to bardziej tradycja niż zwykłe święto kościelne.

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie