👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 14:34

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Zobaczcie że im dłuższa droga hamowania,tym pojazd ma pierwszeństwo.Pociąg ma pierwszeństwo przed wszystkimi bo ma bardzo długą drogę hamowania.Tramwaj ma pierwszeństwo przed osobówkami,to na logikę pieszy,który może zatrzymać się w miejscu na pasach powinien mieć STOP.Zobaczcie ile wypadków jest przy wyprzedzaniu na pasach i oczywiście tam kierowca łamie przepisy,ale brutalna prawda jest taka,że tych zdarzeń by nie było,gdyby pieszy nie miał pierwszeństwa.Czy uczestnik niechroniony drogi powinien wierzyć każdemu kierowcy bezwzględnie i powierzać mu swoje życie,czy powinien powierzać je sobie i wchodzić na drogę wtedy,kiedy nic nie jest wstanie na niego najechać?Lepiej dawać soje życie/powierzać nie wiadomo komu czy wierzyć sobie?
I bardzo dobrze, że weszły takie przepisy. Może wreszcie kierowcy nauczą się przepuszczać pieszych na pasach. Bo obecnie w wielu miejscach pieszy to jak w grze żabka przeskakuje między puszkami!
Gówniany przepis. Moim zdaniem priorytetem powinien być nacisk na jazdę z dozwoloną prędkością, zwiększenie kwot mandatów (które od lat są takie same), oraz odbieranie uprawnień idiotom.
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie