Główna Poczekalnia (4) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 4 minuty temu
DamianG 2015-02-05, 19:00 10
Studiowałeś kiedyś we Francji lub Hiszpanii? Więc nie pierdziel co Ci ślina na język przyniesie, bo byś się zdziwił.
Zgłoś
kokos19 2015-02-05, 19:37
Zależy pewnie od politechniki, wydziału, kierunku, no i zaangażowania studenta. A że dyplomy dostają nawet matoły co 2 + 2 nie umieją dodać o przez 8 lat robią to też wiadomo. Kasa jest za ilość nie za jakość.
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-05, 19:38 83
Pisałem już kiedys anegdotę o moim znajomym.
Chłop wyjechał z Polski do Irlandii w wieku lat 25 jako informatyk.

Teraz ma lat 33 i robił drugi kierunek studiów (czy tam jakis podyplomowy) w Irlandii. Tak jak u nas na egzaminach nie można mieć kalkulatorów (a zwłaszcza matematycznych) tak w Irlandii nie mogli zrozumieć czemu przyszedł na egzamin z matematyki BEZ kalkulatora.
Po egzaminie gdy okazało się że wszystko miał dobrze przeliczone profesor go poprosił żeby PRZY NIM rozwiązał jeszcze 2 przykłady bo nie mógł uwierzyć że liczył takie coś w pamięci.

Teraz wam powiem co to był za "trudny" temat którego wyspiarscy studenci nie ogarniają. MACIERZE.

Polska edukacja ssie a mimo to kładzie na łopatki światową
Zgłoś
night_ZG 2015-02-05, 19:54 12
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-05, 20:03 4
Kubacz, a tą historyjkę sam ułożyłeś, czy ci kolega z gimnazjum opowiedział?
Zgłoś
autech25 2015-02-05, 22:27 1
Kubacz ma rację. Ja studiuję informatykę i u mnie na uczelni jest zakaz wnoszenia kalkulatorów i przeźroczystych długopisów na egzamin, czy to matematyka dyskretna czy algebra. Nie mam pojęcia czemu zabraniają :/
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-05, 22:35 1
Na egzaminie z matematyki nie można używać kalkulatora, na innych przedmiotach pozwalają.
Zgłoś
davinci666 2015-02-05, 22:49
@Kubacz
Macierze to prosty temat na liczenie w pamięci?
To polecam policzyć sobie wyznacznik macierzy wypełnionej jakimiś ułamkami o wym większym niż 4
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-06, 9:27 16
Ciekawi mnie na jakiej uczelni wam pozwalają kalkulatorów używać. Chyba na prywatnej.

Na egzaminie z matematyki z elementami statystyki - pochodne, całki wszelkiego typu, macierze, liczby urojone, statystyka, analiza danych możesz mieć kalkulator podstawowy. Za naukowy wylot na zbity pysk jak za ściągę.

Jedyny przedmiot na którym miałem DOZWOLONY i do tego OBOWIĄZKOWY kalkulator naukowy to gospodarka energetyczna wodna i ściekowa gdzie przeliczało się miliony pedalskich wydajnosci, strat etc, a i tak było to 10x łatwiejsze niż matma i statystyka

Samudaripen, night_ZG jak pójdziecie na studia albo na PRAWDZIWE studia a nie na Uniwersytecie Prywatnym imienia Kompanii Węglowej to pogadamy
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-06, 10:31 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-06, 11:03
Zgłoś
night_ZG 2015-02-06, 12:37 1
No jeden wyjątek - egzamin z matematyki gdzie liczysz całki to wiadomo że nie pozwolą kalkulatora naukowego. Tacy jesteście ograniczeni? Studia inż to nie tylko matematyka, jest inżynieria środowiska, geologia, górnictwo i wiele innych na których jest masa przedmiotów na których się coś liczy i nikt nikomu nie broni używać kalkulatora. Żal mi was PRAWDZIWI STUDENCI
Zgłoś
wojniz2 2015-02-06, 12:44 7
Zgłoś
konto usunięte 2015-02-06, 14:42 1
Cytat:

Teraz wam powiem co to był za "trudny" temat którego wyspiarscy studenci nie ogarniają. MACIERZE.

Ja nawet nie wiem co to są macierze
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem