konto usunięte
2015-03-02, 11:45
Cytat:
To są dobra państwowe i mam demokratyczne prawo wyrazić swoją opinię, ignorancie.
No a do czego się gówniaku odniosłem na samym początku?
Dobra państwowe czyli należące do wszystkich czyli do nikogo. Czego nie jesteś w stanie zrozumieć?
To, że walczył, to jedno ale komunistyczne gadki na mnie nie działają. Ciągle ten populizm o "wyprzedawaniu". No sory ale ja wolę, jak właścicielem firmy jest "obcy prywaciarz", niż polski prezes, w państwowej spółce, który do tego, by być przekupionym wiele nie potrzeba.
II wojna, była świetnym przykładem tego, że prywatne, nie jest złe. Niemcy mieli dostawy z różnych stron świata, handlowali z prywatnymi firmami i alianci w żaden sposób, nie mogli tego zablokować, mimo iż często były to firmy brytyjskie czy amerykańskie.
Gdy coś jest Twoje, dbasz o to, najlepiej jak potrafisz, gdy coś jest "wspólne" to jest niczyje.
konto usunięte
2015-03-02, 11:52
elBiaauawy napisał/a:
No a do czego się gówniaku odniosłem na samym początku?
Dobra państwowe czyli należące do wszystkich czyli do nikogo. Czego nie jesteś w stanie zrozumieć?
Tego nie zanegowałem, tylko ty próbujesz mi wmówić że definicja jest zła. Odwołałeś się do własności, a majątek narodowy to nie jest własność, a dobra zgromadzone w kraju, niezależne od własności. I tym rozpętałeś gównoburzę nie na temat.
Z całym szacunkiem, ale ten Pan ma już swoje lata, a starszymi osobami łatwo manipulować.
Przykre, że pewne grupy polityczne wykorzystują weteranów do swoich egoistycznych celów.
konto usunięte
2015-03-02, 14:04
Smutne jest to, że głupie filmy mają po 1000 piw, a taki film ma tylko 190...