RHGM
2012-01-22, 2:34
Cóż za zaskoczenie wywołała aprobata projektu ACTA przez rząd RP. Jakby na to nie patrzeć, to ów porozumienie wpisuje się w założenia "Strategii Bezpieczeństwa Narodowego Rzeczypospolitej Polskiej" już z 2007 roku. Dokument ten oczywiście nie traktował o ochronie własności intelektualnej, ale napominał po troszku, że ten internet, to najlepiej ograniczyć, albo wykorzystać do inwigilacji - przynajmniej tak można wnioskować. ACTA zaś zezwala na swobodną kontrolę - przez organy państwa - przepływu wszystkich danych prywatnych, co wcześniej nie było takie proste. Internet to dobro wspólne czy prywatne? Swoją drogą: ciekawe, kiedy znów zaczną sprawdzać, co jem na śniadanie, jak wyglądają moje listy i czy styl pisma jest odpowiedni, z kim sypiam, czy jestem grzeczny i czy aby nie mówię po arabsku wieczorami. Może już zaczęli.
vass
2012-01-22, 2:52
MorbidGod - Pajac to Cie robił gamoniu, dobrze, że większość głosujących decyduje kto rządzi w naszym kraju.
Bad-Motherfucker - następny inteligent inaczej.
konto usunięte
2012-01-22, 3:31
@Vass
Nie trafiłeś, ja za to stawiam, że mam wątpliwą przyjemność z niewyedukowanym troglodytą. Szkoda czasu na rozmowę z takim chłopem bezrolnym, który świat widział w tvn'ie.
Bez odbioru marionetko na sznurkach.