Google mówi, że takie zjawisko ma miejsce, kiedy korzenie w glebie tracą przyczepność. W momencie, kiedy wieje i na drzwo naciska siła wiatru, to na ziemi można zaobserwować to co widać na filmie.
To nie oddech, to pierdy...
Konto usunięte
2018-10-25, 9:20
Najprawdopodobniej nagrywane blisko morza lub oceanu, na słonych bagnach. Z racji zasolenia gleby, drzewa puszczaja korzenie poziomo by uniknąc kontaktu z solą, przez co łączą się one w sieć. Mocniejszy wiatr uginając pnie drzew unosi sieć korzeni razem z mchem i ściółką i mamy efekt widoczny na nagraniu.
Nie jestem ekspertem, zapytałem google.
korzenie w zasolonej nadmorskiej ziemi układają się poziomo żeby uniknąć kontaktu z solą, jak zawieje to taki efekt, ekspertem nie jestem czytałem komentarze powyżej
Konto usunięte
2018-10-25, 11:10
To GMO spłaszcza ziemię pod wpływem szczepionek. Normalna rzecz gdy łamią konstytucję.
#nowynick
co Ty za p🤬ly wypisujesz!?
jak jest zasolona ziemia to korzenie owijaja sie w okol pnia drzewa i rosna pionowo w gore, przecierz to podstawa biologii w pierwszej klasy przedszkola
@czerczil następny co c🤬ja wie a się wypowie. Jak jest zasolona ziemia to drzewa rosną koronami w dół a korzenie wypuszczają do chmur by nie łapać soli.
żadne może czy zasolona gleba

to po prostu świerki w górach, świerk nie ma palowego korzenia i dlatego podczas wiatru ziemia się tak podnosi, jak podniesie się całkiem to będziemy mieli wykrot
up Spartak
po krótkiej analizie stwierdzam, że jesteś zwyciezcą
podpis użytkownika
czarna fortuna
Konto usunięte
2018-10-25, 16:47
Spartak napisał/a:
żadne może czy zasolona gleba
to po prostu świerki w górach, świerk nie ma palowego korzenia i dlatego podczas wiatru ziemia się tak podnosi, jak podniesie się całkiem to będziemy mieli wykrot
Po co szkoła, skoro jest sadistic pełen ekspertów w każdej istniejącej dziedzinie?