👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
3 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Google mówi, że takie zjawisko ma miejsce, kiedy korzenie w glebie tracą przyczepność. W momencie, kiedy wieje i na drzwo naciska siła wiatru, to na ziemi można zaobserwować to co widać na filmie.

Najprawdopodobniej nagrywane blisko morza lub oceanu, na słonych bagnach. Z racji zasolenia gleby, drzewa puszczaja korzenie poziomo by uniknąc kontaktu z solą, przez co łączą się one w sieć. Mocniejszy wiatr uginając pnie drzew unosi sieć korzeni razem z mchem i ściółką i mamy efekt widoczny na nagraniu.
Nie jestem ekspertem, zapytałem google.
Nie jestem ekspertem, zapytałem google.

korzenie w zasolonej nadmorskiej ziemi układają się poziomo żeby uniknąć kontaktu z solą, jak zawieje to taki efekt, ekspertem nie jestem czytałem komentarze powyżej

To GMO spłaszcza ziemię pod wpływem szczepionek. Normalna rzecz gdy łamią konstytucję.
żadne może czy zasolona gleba
to po prostu świerki w górach, świerk nie ma palowego korzenia i dlatego podczas wiatru ziemia się tak podnosi, jak podniesie się całkiem to będziemy mieli wykrot

Spartak napisał/a:
żadne może czy zasolona gleba
to po prostu świerki w górach, świerk nie ma palowego korzenia i dlatego podczas wiatru ziemia się tak podnosi, jak podniesie się całkiem to będziemy mieli wykrot
![]()
Po co szkoła, skoro jest sadistic pełen ekspertów w każdej istniejącej dziedzinie?

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie