👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Wojna na Ukrainie
- ostatnia aktualizacja:
3 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Mam pomysł, niech każdy na świecie nosi garnitur i nie będzie już znieczulicy. Wyobrażacie sobie jakby świat wyglądał?

kiedys na moich oczach taki własnie "żul" spadł ze schodów i zesztywniał - dostał napadu padaczki (wbrew ogolnej opinii nie trzepał sie tylko lezal cały sztywny),jednak wszyscy dookoła zlecieli się zeby pomoc i dzwonic na pogotowie. to chyba we francji taka znieczulica.
No chyba logiczne że żulom sie nie ponmaga bo są biedni raczej. A bogacz moze odpali jakąs działkę za pomoc, przynajmniej ja tak myslę więc żulowi tez bym nie pomógł

raz próbowałem pomóc człowiekowi, to okazało się że to był po prostu pijany żul. No ale w sumie zaprosił mnie na wódkę do siebie

nawet żaden przechodzeń po karetkę nie zadzwonił, to naprawdę musi dużo kosztować...

Teraz to już w ogóle nikt nie pomoże, bo nikt nie chce wyjśc na pośmiewisko, każdy myśli, że to kolejny 'prank' albo 'doświadczenie społeczne'
ludzie robią takie sceny na potęgę, a potem zdziwienie ze nikt się nie chce zatrzymać...
No i właśnie dlatego biedaczki ja zawsze kupuję sobie tylko markową odzież, obuwie i dodatki z wyższej półki. W ten sposób przynajmniej mam pewność, że jak się najebię lub po prostu zasłabnę na ulicy, czy gdziekolwiek, to zawsze znajdzie się jakaś osoba, która mi pomoże.
Powiedzmy sobie szczerze - żule mają tak odpychający wygląd, że ja bym nawet takiego patykiem nie trącił. A co dopiero dotykać jego ubrań i podnosić go z ulicy. Zatrzymać się i zapytać: ''czy nic się Panu nie stało?'' mogę. Zadzwonić na pogotowie w razie czego też mogę, ale nie będę sobie rąk brudził, bo od tego są służby.
Powiedzmy sobie szczerze - żule mają tak odpychający wygląd, że ja bym nawet takiego patykiem nie trącił. A co dopiero dotykać jego ubrań i podnosić go z ulicy. Zatrzymać się i zapytać: ''czy nic się Panu nie stało?'' mogę. Zadzwonić na pogotowie w razie czego też mogę, ale nie będę sobie rąk brudził, bo od tego są służby.
2mad napisał/a:
Nazajutrz pewnie cie piekła puparaz próbowałem pomóc człowiekowi, to okazało się że to był po prostu pijany żul. No ale w sumie zaprosił mnie na wódkę do siebie
![]()

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie