Główna Poczekalnia (3) Soft Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 2:44
Oferta pracy
konto usunięte • 2013-10-24, 18:43
Przeglądając serwis Tablica.pl znalazłem takie oto ogłoszenie:
Cytat:

Agencja ochrony zatrudni pracowników do ochrony muzeum,
Wymagamy:
- komunikatywna znajomość języka Angielskiego w mowie
- obsługa komputera + internet
- znajomość obsługi kasy fiskalnej

Oferujemy:
- zatrudnienie na podstawie umowy zlecenia
- stawkę godzinową netto 4,5 ( na początek )
- możliwość rozwoju

Czy to jest jakiś żart? za takie wymagania 4,50zł pensji na godzinę? Quo Vadis Polsko?
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-24, 18:47 58
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-24, 18:49 4
Hahaha, chyba pierwszy raz w życiu pracy szukasz
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-24, 18:52
Nie, poprostu nie widziałem tutaj dawno takich syfiastych ofert pracy więc wrzuciłem.
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-24, 18:56 16
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
~CanesPL 2013-10-24, 19:07 8
Przy takiej stawce, jak rozumiem, internet ma mieć własny?
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-24, 19:15 1
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-24, 19:39 9
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-24, 19:42 1
jeżeli chodzi o pracowników ochrony to zazwyczaj prace dla emerytów, niepełnosprawnych lub rencistów. Pracodawca ma za zatrudnianie takich ulgi podatkowe. A zdrowe osoby załatwiają sobie zaświadczenia o niepełnosprawności by dostać taką pracę. I pieniądze państwowe lecą w przekręt brawo. Nie jest to 100% firm
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-24, 19:50
Jeszcze pół biedy jak dla mnie gdy zatrudniają rencistów i emerytów nawet za te 4,50 zł. Jednak gdy wymagają znajomości języka obcego, umiejętności obsługi komputera, kasy fiskalnej i sprawnego poruszania się po internecie to ewidentnie kierują ofertę do młodych.......a to jest już żal.
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-24, 19:53
XooX napisał/a:

za takie wymagania 4,50zł pensji na godzinę? Quo Vadis Polsko?

Widze gościu, że sie zderzyłeś z realiami rynku pracy. Wymagania dupy nie urywają, ale dostałbyś taką pracę prędzej gdybyś Ty sobie urwał dosłownie.
A problem z pojawianiem sie takich ofert polega na tym, że dopóki znajdą się ludzie, którzy zgodzą się pracować za takie pieniądze, dopóty takie ogłoszenia będą się pojawiać. Powodzenia.
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-24, 20:00 3
Zgłoś
bloodwar 2013-10-24, 20:22 4
He he a w większości państw europejskich ci sami Polacy (czy już "Polaczki"? Odpowiedzcie sobie sami) którzy w kraju rypią za 5, 6 zł za godzinę z uśmiechem na ustach "bo przecież kryzys jest, pracy ni ma, trza brać co jest za każde pieniądze" narzekają na stawki rzędu 7-8 euro na rekę "bo za takie grosze to nie opłaca się z domu wychodzić"
Zgłoś
R41NM4N 2013-10-24, 20:42 14
spawacz za 8pln/h... dobre dobre xD
nie wiem gdzie ale chyba na podbeskidziu
Zgłoś
konto usunięte 2013-10-24, 20:49 3
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem