Główna Poczekalnia (10) Soft (7) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:59
Ojczyzna
konto usunięte • 2012-01-26, 15:29
Definicja Ojczyzny czyli nutka patriotyzmu na Sadolu.

Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
konto usunięte 2012-01-26, 23:05
Chwała Bohaterom! Kto patriota niech wznosi te słowa! Oby przyszłe pokolenia otrzymały od nas porządną dawkę patriotycznego wychowania!
Zgłoś
BDrummer 2012-01-26, 23:07 11
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
kamyk11b 2012-01-26, 23:07 1
Chwała Bohaterom z NSZ do końca wiernym
Zgłoś
ShadowMasta 2012-01-26, 23:22
0:50 uciekales przed wywozkami na sybir przed dziadem Tuska
Zgłoś
konto usunięte 2012-01-26, 23:24
łezka się w oku kręci
Zgłoś
Keepo 2012-01-26, 23:27
Dobrze prawi, polać mu !
Zgłoś
Boingu 2012-01-26, 23:42 1
CHWAŁA BOHATEROM!
Więcej takich tematów na sadisticu. Nie można o nich zapomnieć.
Teraz dla większości polskich dzieci bohaterem jest idiota, który wchodzi po piorunochronie, albo gościu który je zupę. Ludzie tacy jak ci bohaterowie wyżej mogliby powiedzieć: "Ten świat schodzi na psy, o co my walczyliśmy, żeby pedały chodziły sobie swobodnie po ulicach?" Ale mimo to, że tyle się dzieje, że te pajace w Rządzie (drogi Premierze nie usuwa pan) robią sobie przedszkole i maszynkę do robienia pieniędzy, ale ci bohaterowie mają satysfakcję z tego, że są jeszcze ludzie, dla których warto się było starać. Nie zapominajcie o tym!
Zgłoś
konto usunięte 2012-01-26, 23:48 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
smugga 2012-01-26, 23:54
Nic tylko jeden wielki: SZACUN
Zgłoś
Legon 2012-01-27, 0:13
to ja nie zyje w zadnej ojczyznie ... bo kazdy czlowiek jest dwulicowy mowi jedno robi drugie ,no ale jestem zdania ze pochodze od malpy wiec jako tako moja ojczyzna jest dzungla i zycie wsrod zwierzat a nie wsrod debilnych ludzi(90%) w miejskiej dzungli
Zgłoś
konto usunięte 2012-01-27, 0:16
Zgłoś
konto usunięte 2012-01-27, 0:44 1
Zgłoś
konto usunięte 2012-01-27, 9:34 1
Zgłoś
boski_adonis 2012-01-27, 9:44
jakiem biedny student, tak bym gościowi postawił litr polskiej wódki
Zgłoś
Phallucifer 2012-01-27, 9:46 1
@up
chcdeszm i powiedziec, ze wszystkie leckcje historii, na ktorych mi trabniono o powstaniach i wszystkie leckje polskiego, na ktorych mi obwieszczano, jak to rozdziobaly nas kruki i wrony, sa w tonacji antypatriotycznej?
Zgadzam sie owszem, bo ten system wychowuje ludzi przeciazonych, mlodzi ludzie nie sa glupi i rozumieja, ze taki stan rzeczy jest irrelewantny.
Po co nam cala armia ludzi, przygotowanych do przelewania krwii? Czy militaryzm to patriotyzm? Za co ja mam przelewac krew?
mamy tragiczna przeszlosc, Polska zostala splawiona w kaluzy krwii, tych czasow sie nie wroci, zaden z nas nie bedzie mogl wyjechac na Kolyme, nie bedzie jechal przez sybir w kibitkach, nie bedziemy mogli chowac sie w lasach, a nierozumnym jest tkwic w martwym punkcie roku 1945. Idac dalej, dlaczego nie mowi sie tyle o pozytywnych aspektach Polski i polskiej kultury?
Dlaczewgo polskosc to jedynie minorowosc i kult poleglych? Wiecie kochani chyba bede staral sie przygotowac pare artykulow o Polakach, ktorzy sa znani i cenieni w swiecie, ktorzy po prsotu zyja i powinni byc dla nas drogowskazami. Bo czy ktos slyszal o Giedroyciu? Czy ktos dokladnie pamieta Malinowskiego? Czy Wie, kto to byl Korzeniowski? O Szkole Warszawsko-lwowskiej??
Za yto kazdy wie, kto to byl Mickiweicz i kazdy zna "Noc listopadowa? Kochani czas pokrzepiania serc wodka i cukrem minal bezpowrotnie, trzeba wykuc nowa rzeczywistosc, taka bysmy mogli byc z Polski dumni.
Mysle, drogi Barnabo, ze nie Tobie decydowac, co mloda polonistka moze tutaj pisac, a co nie
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem