Fajna satyra o polakach w UK podobno nasi odbierają to jako rasizm ale dla mnie dobra zwała z nas samych czysta kwintesencja nas

Jednym słowem jak nas postrzegają w UK. Film po Angielsku dla średnio zaawansowanych.
tak jest! doją ci tu w UK ujową robote a ty z nudów coś ekstra zrobisz a oni potem zachodzą w głowe jak Ty bez University i doktoratu inżyniera to zrobiłeś w 15 minut???
Mówi się, że to szczury przeżyją wojne atomową... a polacy jeszcze uprzątną cały ten syf i biznes na tym zrobią.
opu napisał/a:
o polakach w UK podobno nasi odbierają to jako rasizm
Chłostałbym k🤬sem (specjalnie bym nie mył przez tydzień) po ryjach zjebów, którzy niewłaściwie używają słowa "rasizm".
Anglik jest biały (jeszcze) i Polak jest biały, więc jaki do c🤬ja budynia rasizm?
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
w................i
2015-01-15, 18:10
Żarty żartami ale powoli tak zaczyna wyglądać rzeczywistość
o................u
2015-01-15, 18:34
BongMan napisał/a:
Chłostałbym k🤬sem (specjalnie bym nie mył przez tydzień) po ryjach zjebów, którzy niewłaściwie używają słowa "rasizm".
Anglik jest biały (jeszcze) i Polak jest biały, więc jaki do c🤬ja budynia rasizm?
@up
Mnie tam takie żarty nie obrażają, nawet się pośmiać idzie, ale abstrah🤬jąc od tego, to Angole powinni okazywać naszemu narodowi przynajmniej jakiś szacunek. Bo gdyby nie Polacy to teraz zamiast słowa "welcome" by mieli słowo "wilkommen".
podpis użytkownika
Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi
Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
"W Polsce byłem neuropatologiem, ale tu jako hydraulik mam dużo lepiej..." Jakie to prawdziwe... : )
m................1
2015-01-15, 19:12
Ktoś niedawno powiedział "Dlaczego inni się z Nas śmieją? Bo my nie potrafimy".
n................h
2015-01-15, 19:21
Fake. On nie ma wąsów
z................0
2015-01-15, 19:30
j🤬 angoli
e................a
2015-01-15, 19:37
W UK jeszcze nie byłem ale facet, który mieszka tam 12 lat mówił mi, że cholernie sobie cenią polskich specjalistów (czyli takich, którzy mają konkretny zawód i są w nim biegli) ponieważ robimy solidną robotę.
Bardzo dobra satyra, szkoda, że taka prawdziwa. Polacy już chyba nigdy nie wstaną z kolan. Powinniśmy być bardziej szanowani od chociażby niemców czy Anglików, bo mamy więcej wiedzy, więcej umiejętności i jesteśmy bardziej inteligentni, Niestety, jesteśmy też zbyt skromni, a powtarzane przez lata stereotypy o głupich Polakach sprawiły, że zaqczęliśmy w nie wierzyć... Dlatego ejst tak jak jest.
E................r
2015-01-15, 19:43
@BongMan
Tak, to tylko i wyłącznie dzięki polskim dywizjonom w UK (które między rokiem 1940 a 1945 zestrzeliły łącznie ok. 750 maszyn Luftwaffe czyli mniej więcej tyle samo, ile łącznie samolotów alianckich zestrzeliło pięciu najlepszych pilotów Luftwaffe w czasie II WŚ) Anglicy mogą mówić teraz po angielsku, a nie po niemiecku. Wcale nie dzięki własnemu ogromnemu wysiłkowi, determinacji i cwanej logistyce, wcale nie dzięki pomocy USA czy Kanady, ale właśnie dzięki polskim pilotom, bez których mielibyśmy dziś globalną 1000-letnią Rzeszę. Tak właśnie było.
e................a
2015-01-15, 20:05
Endoowulator napisał/a:
@BongMan
Tak, to tylko i wyłącznie dzięki polskim dywizjonom w UK (które między rokiem 1940 a 1945 zestrzeliły łącznie ok. 750 maszyn Luftwaffe czyli mniej więcej tyle samo, ile łącznie samolotów alianckich zestrzeliło pięciu najlepszych pilotów Luftwaffe w czasie II WŚ) Anglicy mogą mówić teraz po angielsku, a nie po niemiecku. Wcale nie dzięki własnemu ogromnemu wysiłkowi, determinacji i cwanej logistyce, wcale nie dzięki pomocy USA czy Kanady, ale właśnie dzięki polskim pilotom, bez których mielibyśmy dziś globalną 1000-letnią Rzeszę. Tak właśnie było.
Już nie p🤬l. Były polskie dywizjony 302 i 303, nasi piloci bohatersko walczyli i przyczynili się do zwycięstwa ale tylko PRZYCZYNILI. Rozumiem, że jesteś dumny z tych faktów historycznych, ja też ale nie stawiaj sprawy na ostrzu noża, że to tylko dzięki Polakom bo odnoszę wrażenie, że poniosły cię emocje jak małe dziecko.
w................4
2015-01-15, 20:17
Dzięki Polakom Anglicy wygrali bitwę o Anglię, polskie dywizjony zestrzeliły najwięcej samolotów wroga a dzięki nam mają np. spruce czyli świerk.