Opuszczone Zakłady Włókiennicze "BEWELANA" Bielsko-Biała
Kiedyś zakład pracy dla 3 tysięcy ludzi, no ale w tym kraju oczywiście si nic nie opłaca...
Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników.
Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (
więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
to czeka każdą fabrykę w Polsce.
konto usunięte
2013-09-15, 14:08
ale i tak dupy nie urywa...
Ciekaw jestem ile z tych trzech tysięcy osób wspierało biznes krajowy.
Ekonomia jest bezlitosna i jak nie ma komu sprzedać to nikt nie będzie tego produkować, a że ludziska pieniądz z każdej strony oglądają i kupują chińskie szmaty bo tańsze, to mamy tego efekty.
konto usunięte
2013-09-15, 14:18
przyzwyczajcie się do tego że w Polsce wszelki przemysł zniknie - budują się za to ochoczo nieustannie nowe markety i domy handlowe oraz wielkie galerie. Każdy wie że w tych miejscach oczywiście wszystko jest najdroższe i najniższej jakości.
U szwabów jakoś się da. Budują i otwierają nowe zakłady, huty, fabryki. Koleżanka siedzi u szwabów i naprawdę - od lat nie słyszała o żadnym "wielkim otwarciu" jakiegokolwiek marketu ani galerii w jej okolicy (Bonn). Za to co chwilę w gazecie lokalnej są podawane informacje o powstaniu lub rozbudowywaniu jakiejś fabryki. Nie tylko budują ale i płacą tam ludziom 4x tyle co u nas.
konto usunięte
2013-09-15, 16:28
@RockyWood
porównujesz jedną z największych gospodarek świata i największą w europie z Polską... gratuluję.
konto usunięte
2013-09-15, 20:11
można tam normalnie wiejść? z tego co widze nie dawno była zamknieta skoro zasady bhp wygladaja na nowe
konto usunięte
2013-09-17, 17:41
Dziwić się, że opuszczony skoro w Polsce jest tak mało murzynów ?
na stalowniku fajniej
konto usunięte
2013-09-17, 18:43