Główna Poczekalnia (1) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: Dzisiaj 10:49
Lucky.79 2015-03-20, 22:05 3
Szczerze? Każdy ma prawo wierzyć w to co mu się żywnie podoba, byleby przy tym nikomu krzywdy nie czynił...
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-20, 22:09 4
no cóż, pozostaje mi się śmiać z ciebie autorze, pewnyś tego życia po drugiej stronie no to tego ci właśnie życzę..
ja np wierzę w smoki i mam nadzieję kiedyś jednego dosiąść, tak więc mój ty przyjacielu od bajek obyśmy oboje dostąpili swych pragnień!
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-20, 22:43 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-21, 8:08 3
Nie karmcie trolla.
Zgłoś
gooru 2015-03-21, 9:36 2
Jakieś informacje czy przeżył?
Zgłoś
Bankracy 2015-03-21, 11:05
@up nie widzę żeby buty spadły więc pewnie tak
Zgłoś
Mom and Death 2015-03-21, 17:36 9
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-21, 17:40 4
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-21, 17:53 5
@jerryA
Aleś ty głupi.
Wynoś się na frondę.
Zgłoś
mYOUsick 2015-03-21, 17:54 1
Dobrze, że stojąc w progu nam opowiedział, bo ja głupi nie wierzyłem. Wszyscy jesteście ślepi. Jak można nie słuchać umierającego starca, który mówi prawdę?

A można

@jerryA
A tobie zalecam dawkę pawuloniku, boś ciemnota!
Zgłoś
ellsworth 2015-03-21, 18:02 3
sir_Alex napisał/a:

najlepsze że ateiści zaczynają wierzyć, gdy są na łożu śmierci, gdy wszystko inne przemija, zostaje tylko wiara

Nawet najlepsza rzecz kiedyś zaczyna szwankować i psuć się. Nic dziwnego, że nawet najinteligentniejszy człowiek w stanie przedśmiertnym, może różne durne rzeczy wyczyniać, tylko nie wiem skąd pomysł by za religijne oświecenie uważać stan zapaści intelektualnej
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-21, 18:03 12
Bueheheh jakim trzeba być niesamowitym optymistą i desperatem, żeby przyjść nawracać na sadolu
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-21, 18:13 6
Zgłoś
ksz-ksz 2015-03-21, 18:19
szkoda, że nie wierzę w boga. jakbym wierzył, to po tym filmiku pewnie by się moja wiara umocniła.
Zgłoś
konto usunięte 2015-03-21, 18:19 5
Moja filozofia:
- Wierzę w Boga jako swego rodzaju architekta tego Wszechświata.

- Wierzę, że jest życie po śmierci, ale również w reinkarnacje.

- Nikt po śmierci nie jest sądząny, ani potępiony. Po śmierci doświadczamy swego rodzaju "relacji z życia", gdzie możemy poczuć wszystko co stworzyliśmy na Ziemi. Jeżeli kogoś skrzywdziliśmy to teraz to odczujemy. Jeżeli daliśmy komuś nieco radości również. To nie jest ani kara, ani nagroda, po prostu proces, który pomaga nam zrozumieć naszą duchową ewolucje.

- Zaraz po śmierci jest pewien okres, w którym człowiek doświadczy tego tak jak sobie to wyobrażał. Jeżeli ktoś wierzył, że pójdzie do piekła i będzie się palił, to tak się stanie. Jeżeli ktoś wierzył, że spotka 72 dziewice również. Nie trwa to jednak zbyt długo.

- Czas jest relatywny, nie dotyczy życia w świecie duchowym. Możemy spędzić milion "lat" w świecie duchowym, a odrodzić się na Ziemi (albo innej planecie, gdzie też jest życie) po kilku tygodniach od naszej poprzedniej śmierci.

- Rodzimy się głównie po to by przeżywać emocje, których nie jesteśmy w stanie doświadczyć bez fizycznego ciała.

- Nie ma czegoś takiego jak złe lub dobre czyny. Są jedynie akcje i konsekwencje.

- Wizja piekła czy to jako ognia piekielnego czy stanu wiecznej nieszczęśliwości powstały by zinstytucjonalizowanym religiom było łatwiej kontrolować masy ludzi.

- Szatan nie istnieje. Istnieją bardzo złe byty (niektórzy nazywają je demonami), ale to po prostu... pewne byty. Ktoś kto całe życie będzie zdegenerowaną, pozbawioną moralności osobą, nie zmieni się nagle po śmierci. Będzie w ten sam sposób funkcjonował po drugiej stronie. To takie jednostki często dokonują opętania, a nie mityczny "Lucyfer".

Nie wiem czemu to pisze, to moja prywatna opinia, poprzedzona wieloletnimi poszukiwaniami.
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 4,17 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 6 miesięcy. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem