Oto męczennik naszych czasów, męczennik za wiarę na jakiego zasłużyliśmy

Czy ja dobrze widzę, że katol wierzący w bajki robi wykłady o fizyce?![]()
Pomimo tego, że fizyka i nauka, na której podobno opierają całą tą swoją "teorię" o braku Boga, kategorycznie coś takiego wyklucza i uznaje za niemożliwe...
Nie wgłębiam się w Twoją wadę wzroku, ale osobiście dostrzegam niejednego ateistę który bardziej od katolików "wierzy" że z kompletnej nicości, zera absolutnego, nie ma atomów, kwantów nie ma nawet żadnej siły, energii, nawet czas i przestrzeń nie istnieje, w jednym momencie powstał sobie świat zbudowany z materii jaki dzisiaj znamy. Pomimo tego, że fizyka i nauka, na której podobno opierają całą tą swoją "teorię" o braku Boga, kategorycznie coś takiego wyklucza i uznaje za niemożliwe...
Tylko pogratulować konsekwencji. Największe i najśmieszniejsze bajki z Biblii, jak wy to określacie, mają od tego o wiele więcej sensu.
Ludzie jeszcze długo się nie dowiedzą jak rzeczywiście powstał wszechświat, jeżeli kiedykolwiek do tego dojdzie. A potem miną kolejne setki lat, zanim zwykły człowiek zrozumie co do niego mówią naukowcy. Jednak fakt, że wiemy jeszcze tak mało, nie pozwala człowiekowi myślącemu szukać zastępczych, wyssanych z palca historyjek.
Wszyscy wiemy po co zostały wymyślone religie, dlaczego ludzie czcili słońce, pioruny, wiatry i posągi. Wszystko to wynika z niewiedzy i jest bardzo wygodne. Prosty człowiek i tak nie jest w stanie zrozumieć osiągnięć naukowych sprzed 100 lat.
Ludzie jeszcze długo się nie dowiedzą jak rzeczywiście powstał wszechświat,
Wszyscy wiemy jaka jest jedyna odpowiedź- coś musiało dać ten pierwszy impuls,
Tak się składa, że ludzie wiedzą to od jakichś 5000 lat
![]()
Wszyscy wiemy jaka jest jedyna odpowiedź- coś musiało dać ten pierwszy impuls
Czyli żeby być chrześcijaninem trzeba przestrzegać jakichś reguł.
A mnie się wydawało, że chrześcijaństwo właśnie na tej płaszczyźnie jest doskonalsze. Czyli jednak chrześcijanie maja osobny kod postępowania względem chrześcijan i niewiernych?
![]()
Ja wygenerowałem ten pierwszy impuls i mam na to dowody, ale nie pokażę. Uwierz.
Co prowadzi do pytania skąd się wzięło to co dało impuls - co prowadzi do tej samej klasy pytania![]()
Ale to za trudne dla przeciętnego teisty. Mózgi wam się przegrzewają jak pokrywka od prodiża![]()
Niestety nauka nie pozwala wam zrobić tego samego i napisać: "materia była od zawsze!!!! świat był od zawsze!!!".