👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
3 minuty temu

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

darkseiger napisał/a:
Polskie lokomotywy na topie
Tak się pali w rudach
tak się składa że to loko produkcji rumuńskiej

Męczyło mnie to i dręczyło i znalazłem parę info i tej ciuchci
Silnik to rodzima jednostka Wola Henschel 71H12A, turbodoładowany diesel V12 osiągający moc 505 KM przy 1600 obr/min. Prędkość maksymalna to porażające 36km/h, a masa własna 32 tony.

Ok, rozumiem że taka lokomotywa ma wytrzymać miliony kilometrów, ale 450KM z prawie 30L pojemności? To chyba była dodatkowa praca, żeby tak niski wynik uzyskać ;p Swoją drogą to w przypadku takiego sprzętu, ważniejszy jest moment obrotowy, jeśli się nie mylę...
Co do filmiku, to tą gumę chyba spalono obok lokomotywy
Co do filmiku, to tą gumę chyba spalono obok lokomotywy

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie