👾
Zmiana domeny serwisu
- ostatnia aktualizacja:
2025-07-22, 21:51
📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Wczoraj 23:50

Witaj użytkowniku Sadol.pl,
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Dzoshu:
Piszesz dość dyplomatycznie, ale czy z racją? Zobaczmy...
1) wyznawca spagetti funkcjonuje od kilkunastu miesięcy, więc jak zgromadzi kilka miliardów wyznawców, ocenimy ich...
2) nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja nie miałem nigdy kłopotu z natręctwem jehowych czy kleru. Jehowi pukają i odchodzą, dla księdza wypełnia się kartkę ze swoimi danymi i tylko wówczas przychodzi
3) Nie jest prawdą, że religia nie wpływa na prawo i obyczaje w danym kraju. Religia kształtuje światopogląd, moralność, czy uprzedzenia i tak organizuje życie według Ciebie rozumianego społeczeństwa, które w większym stopniu podświadomie niż świadomie wpływa na samego Ciebie.
4) Zdrowa moralność nie jest na wyłączność żadnej z religii.
5) To własna interpretacja jest najczęściej zgubna, bo człowiek wypina się na tysiące wybitnych myślicieli i myśli, ze ma rację. Prawda jest jednak taka, że Einstein rodzi się niezbyt często, a w grupie jest zawsze siła.
Piszesz dość dyplomatycznie, ale czy z racją? Zobaczmy...
1) wyznawca spagetti funkcjonuje od kilkunastu miesięcy, więc jak zgromadzi kilka miliardów wyznawców, ocenimy ich...
2) nie wiem gdzie mieszkasz, ale ja nie miałem nigdy kłopotu z natręctwem jehowych czy kleru. Jehowi pukają i odchodzą, dla księdza wypełnia się kartkę ze swoimi danymi i tylko wówczas przychodzi
3) Nie jest prawdą, że religia nie wpływa na prawo i obyczaje w danym kraju. Religia kształtuje światopogląd, moralność, czy uprzedzenia i tak organizuje życie według Ciebie rozumianego społeczeństwa, które w większym stopniu podświadomie niż świadomie wpływa na samego Ciebie.
4) Zdrowa moralność nie jest na wyłączność żadnej z religii.
5) To własna interpretacja jest najczęściej zgubna, bo człowiek wypina się na tysiące wybitnych myślicieli i myśli, ze ma rację. Prawda jest jednak taka, że Einstein rodzi się niezbyt często, a w grupie jest zawsze siła.

Etyka i moralność nie zależą od takiej czy innej religii. To tylko religie przywłaszczają sobie pewne pojęcia moralne, obowiązujące w danym środowisku: sankcjonują je i głoszą.
Arthur Schopenhauer
Arthur Schopenhauer
Nocturno19
"Chrześcijaństwo od dawien dawna w Europie tworzy podwaliny moralne"
Tak, szczegolnie w sredniowieczu gdzie jeden debil zasiadajacy na stolku zamienil normalna wojne w religijna krucjate oraz dal rycerstwu blogoslawienstwo na mordy, gwalcenie, a takze i kanibalizm.
Odkupienie win poprzez rzez "niewiernych" i wszystko oczywiscie w imie boga.
A moze podczas rozlamu chrzescijanstwa w XVI wieku kiedy protestanci i katolicy w kilku krajach na zmiane sie wyrzynali w zaleznosci od tego jaka religie sobie wybrala glowa panstwa ?
Kazda religia bez wzgledu na jej pierwotne zalozenia ktora wylacza logiczne myslenie i zamienia wyznawcow w fanatykow robiacych to co ktos im nakaze bo ma takie widzimisie jest gowno warta.
Idz sie doedukowac zanim zaczniesz wymyslac bajki.
"Chrześcijaństwo od dawien dawna w Europie tworzy podwaliny moralne"
Tak, szczegolnie w sredniowieczu gdzie jeden debil zasiadajacy na stolku zamienil normalna wojne w religijna krucjate oraz dal rycerstwu blogoslawienstwo na mordy, gwalcenie, a takze i kanibalizm.
Odkupienie win poprzez rzez "niewiernych" i wszystko oczywiscie w imie boga.
A moze podczas rozlamu chrzescijanstwa w XVI wieku kiedy protestanci i katolicy w kilku krajach na zmiane sie wyrzynali w zaleznosci od tego jaka religie sobie wybrala glowa panstwa ?
Kazda religia bez wzgledu na jej pierwotne zalozenia ktora wylacza logiczne myslenie i zamienia wyznawcow w fanatykow robiacych to co ktos im nakaze bo ma takie widzimisie jest gowno warta.
Idz sie doedukowac zanim zaczniesz wymyslac bajki.
Austria to dziwny kraj. Wydał na ten świat Hitlera, Fritzla, a teraz TO.

Religia to największa kolebka zła jaka powstała (patrz: Średniowiecze)

Tak patrząc na przykazania to te od pastafarianizmu są ciekawsze.
Co to za kodowanie bez [url][/url]
Kod:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Latający_Potwór_Spaghetti
Co to za kodowanie bez [url][/url]
W końcu istnieje jakaś motywacja do posiadania dzieci-można je wychować w jedynej nie niosącej nienawiści i logicznej religii.

Nie macie co się męczyć katolikowi nie wytłumaczysz że wiara jest jednym wielkim oszustwem i sposobem zarobku. Zbyt wielkie rozczarowanie by przeżyli
. Każdy wie swoje...

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie