Nie. Ale poszłabym bić się o swoj kraj...
Czyli innymi słowy zginęłabyś albo dałabyś się trwale okaleczyć za zj🤬e partie i niedogadanie się polityków którzy w razie wojny schowają się w ciepłym schronie. Natomiast Tobie dron rozjebie dupę i jak będziesz miała szczęście to wrócisz z frontu jako kaleka bez dupy, nóg i rąk nie dostając za to odpowiednich środków do życia?
Dobrze się mówi dopóki nic się nie dzieje, a dam sobie rękę uciąć ,że pierwsza umkniesz przez granicę w razie konfliktu.
Czyli innymi słowy zginęłabyś albo dałabyś się trwale okaleczyć za zj🤬e partie i niedogadanie się polityków którzy w razie wojny schowają się w ciepłym schronie. Natomiast Tobie dron rozjebie dupę i jak będziesz miała szczęście to wrócisz z frontu jako kaleka bez dupy, nóg i rąk nie dostając za to odpowiednich środków do życia?
Dobrze się mówi dopóki nic się nie dzieje, a dam sobie rękę uciąć ,że pierwsza umkniesz przez granicę w razie konfliktu.
Widzisz. Ja już jestem w tym wieku, że przemawia przeze mnie rozsądek, nie emocje. I jeśli twierdzę, że poszłabym - w takiej czy innej formie - na wojnę, to wiem, co mówię

Jestem świadoma zagrożenia, na pewno zadbalabym np o córkę, by była bezpieczna i chciałabym służyć... Dla większości zabrzmi to z dupy, ale wiem, że tak trzeba.
Nie za polityków, nie za interesy, tylko za bezpieczeństwo i spokoj mojego kraju.
Rozumiem, że pójdziesz jako pierwsza bić się o pis, po i dudusia xD
nie ale za memcena, k🤬ina i brałna już tak! Szczesc Boże! Śmierc wrogom ojczyzny!!!!!!
I wtedy się obudziłaś
Z drugiej strony patrząc... młodzi, zdrowi ludzie opindalają się i unikają służby dla ojczyzny...
Szczerze mówiąc, też się zastanawiam, patrząc na młodych byków z Ukrainy, co oni u nas robią, zamiast bić się o swoj kraj? 😔
A ja się zastanawiam, czytając takie komentarze, co to komu przeszkadza? Już widzę naszych młodych byków jakby się bili o swój kraj. W Berlinie, Amsterdamie i Paryżu.
A ja się zastanawiam, czytając takie komentarze, co to komu przeszkadza? Już widzę naszych młodych byków jakby się bili o swój kraj. W Berlinie, Amsterdamie i Paryżu.
Jeszcze dalej niż w Berlinie, Amsterdamie czy Paryżu

Obiecuję, że będę obserwował sadola i trzymał kciuki za Was leżąc na plaży i pijąc sojowe latte u Czarnego Pana xD
Niestety, obawiam się, że masz rację...
Przyszedł do mnie do pracy młody chlopak, jakoś 23-24 lata. Rozmawialiśmy o wojnie, spytałam go, co by zrobil, gdyby u nas wybuchła wojna.
W pierwszych słowach listu odrzekł, że wyp*doliłby, byle dalej...
C🤬j Zelenski celowo doprowadził do wojny aby Amerykanie położyli łapska na metalach rzadkich, i ktoś tu chce walczyć i umierać za to? Ukraina została sprzedana.
podpis użytkownika
Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.

Hmm nie będziesz musiała nigdzie iść.
Obecnie będziesz mogła to robić praktycznie nie wychodząc z domu, bo największym wrogiem Polski i Polaków jest nazistowsko-banderowska Ukraina.
Już jedna banderówa zapowiadała podpalanie polskich domów, sklepów, firm i co tam jeszcze
Nie znam bardziej sk🤬iałej, niewdzięcznej, fałszywej i bezczelnej nacji jak rusini z rusi czerwonej, którzy nigdy nie dotrzymywali danego słowa
400 lat historii od Rzezi pod Batohem i wymordowaniu 8 tysięcy polskich rycerzy - jeńców wojennych, Koliszczyzny i Rzezi Humania po ludobójstwo na Wołyniu - 500 tysięcy ofiar. I nic to głupich polaczków nie nauczyło, bo nie znają historii oraz... zawsze kosztem swoich dzieci i wnuków chcą robić dobrze całemu światu.
Ukry zawsze wbiją nam nóż w plecy i dogadają się z Ruskimi naszym kosztem tak jak to było OD czasów Chmielnickiego i ugody w Perejesławiu PO Wołyń i wstąpieniu banderowców do Armii Czerwonej.
Edit
Hola, hola - powiesz- A Jarema? Przecież był Rusinem wiernym Polsce.
Masz rację. Ale on świadomie został katolikiem.
Wszelkie zło ze wschodu to byli tzw prawosławni - chrześcijańska herezja powstała około 1453 roku lub grekokatolicy - jak opisał go jeden święty biskup - kościół grekokatolicki został zinfiltrowany i przejęty przez satanistów. Co doskonale było widać i podczas Ludobójstwa na Wołyniu i podczas obecnego konfliktu gdy popi napisali satanistyczna piosenkę i rozpropagowali.
Tak, chodzi o "Baćko nasz bandera" czyli tatuś nasz bandera.
Baćko nasz bandera ukraina maty,
my z tej ukrainy budiem sp🤬alaty
Czy jakoś tak
Generalizowanie to cecha ludzi ułomnych intelektualnie.
I sam to zrobiłeś.
Z drugiej strony patrząc... młodzi, zdrowi ludzie opindalają się i unikają służby dla ojczyzny...
Szczerze mówiąc, też się zastanawiam, patrząc na młodych byków z Ukrainy, co oni u nas robią, zamiast bić się o swoj kraj? 😔
A to wpoili ci w szkole, że obrona terenów, z których rządzący mają zyski, to patriotyzm? Na prawdę uważasz, że dobrze cię indoktrynowani i jesteś gotów stracić ręce, nogi, wzrok w imię słowa patriotyzm, a w tym czasie posłowie będą spijać drinki? Nie sądziłem, że ta propaganda patriotyzmu od czasów szkolnych, może wyprzeć jakikolwiek instynkt samozachowawczy.
Ukraina, niegdyś dumny naród chrześcijański, porzuciła swoje korzenie, przyjmując pustą tożsamość, która nie odzwierciedla już wiary, która kiedyś kierowała jej narodem. Zamiast przyjąć Chrystusa i jego nauki, zwrócili się ku czemuś znacznie mniej szlachetnemu. A teraz kwestionujesz ich zaangażowanie? Być może powinnaś zapytać, dlaczego ich duch został złamany na długo przed opuszczeniem ojczyzny.