Główna Poczekalnia (3) Soft (1) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 15 minut temu
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
Pathrona 2025-02-25, 21:27 1
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2025-02-25, 21:29 1
Payan napisał/a:

Zwyczajni bandyci w mundurach.

To prawda.
Jeszcze większym bandytą jest zelenski choć w dresie a nie w mundurze.
Zgłoś
Gaiseric 2025-02-25, 21:38 2
JoSeed napisał/a:

Widzisz. Ja już jestem w tym wieku, że przemawia przeze mnie rozsądek, nie emocje. I jeśli twierdzę, że poszłabym - w takiej czy innej formie - na wojnę, to wiem, co mówię
Jestem świadoma zagrożenia, na pewno zadbalabym np o córkę, by była bezpieczna i chciałabym służyć... Dla większości zabrzmi to z dupy, ale wiem, że tak trzeba.
Nie za polityków, nie za interesy, tylko za bezpieczeństwo i spokoj mojego kraju.

Nie bierz tego do siebie, ale kobiety w armii to nie jest dobry pomysł. Wartość bojowa kobiety jest niższa niż mężczyzny.
I nie wydaje mi się, żebyś była świadoma zagrożenia. Jesteś gotowa na bycie gw🤬coną po wzięciu do niewoli?

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
J🤬 wszystko na wschód od Polski.
Zgłoś
JoSeed 2025-02-25, 21:42 1
Gaiseric napisał/a:

Nie bierz tego do siebie, ale kobiety w armii to nie jest dobry pomysł. Wartość bojowa kobiety jest niższa niż mężczyzny.
I nie wydaje mi się, żebyś była świadoma zagrożenia. Jesteś gotowa na bycie gw🤬coną po wzięciu do niewoli?

Zdaje sobie sprawę, że ani mój wiek, ani płeć nie są wielkimi plusami ale na pewno coś by się znalazło dla takich, jak ja choćby w kuchni czy lazarecie
A na serio - po prostu nie wyobrażam sobie bierności w takiej sytuacji
Zgłoś
Lukash2107 2025-02-25, 21:47
Jeszcze trochę a pis i peło do tego doprowadza
Zgłoś
Gaiseric 2025-02-25, 21:49 1
JoSeed napisał/a:

Zdaje sobie sprawę, że ani mój wiek, ani płeć nie są wielkimi plusami ale na pewno coś by się znalazło dla takich, jak ja choćby w kuchni czy lazarecie
A na serio - po prostu nie wyobrażam sobie bierności w takiej sytuacji

Rozumiem postawę, szanuję i mniej więcej ją podzielam, aczkolwiek podtrzymuję to co wcześniej napisałem - front to nie miejsce dla kobiet.

I obyśmy nigdy nie musieli brać udziału w żadnej wojnie.

podpis użytkownika

Hitler był lewakiem
J🤬 wszystko na wschód od Polski.
Zgłoś
RodrigoCortez 2025-02-25, 22:00
Payan napisał/a:

Zwyczajni bandyci w mundurach.

Ukry i bez mundurów to bandyci
Zgłoś
Lee225 2025-02-25, 22:37 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
zn506 2025-02-25, 22:44
azerbah napisał/a:

honoruje zabijania z powodu ambicji.

A jak kazał Abrahamowi zabić syna, żeby sprawdzić, czy się posłucha - czyż to nie ambicja? Poza tym - Bóg dość sporo ludzi ubił, wedle biblijnych opowieści
Zgłoś
mazga50 2025-02-25, 22:47
Zgłoś
zn506 2025-02-25, 22:48 3
Zgłoś
azerbah 2025-02-25, 22:58
zn506 napisał/a:

A jak kazał Abrahamowi zabić syna, żeby sprawdzić, czy się posłucha - czyż to nie ambicja? Poza tym - Bóg dość sporo ludzi ubił, wedle biblijnych opowieści

Ambicja? Nie. Suwerenność i sprawiedliwość? Zdecydowanie. „Czyż Ten, który jest Sędzią całej ziemi, nie będzie postepować sprawiedliwie?” (Rdz 18,25). Każdy akt sądu Bożego jest sprawiedliwy, niezależnie od tego, czy go pojmujesz, czy nie. Niegodziwość człowieka była wielka (Rdz 6,5), a Bóg, będąc świętym, musi osądzić grzech (Nahum 1,3). A jednak okazuje miłosierdzie. Próba Abrahama zapowiadała Chrystusa, prawdziwego Baranka (J 1,29). Zamiast pytać, dlaczego Bóg sądzi, zapytaj, dlaczego w ogóle oferuje zbawienie.

Zgłoś
zn506 2025-02-25, 23:04 2
azerbah napisał/a:

Każdy akt sądu Bożego jest sprawiedliwy,

No tak - na tym polega wiara. Gdyby dało się udowodnić dobro, wszechmoc, sprawiedliwosć Boga - nie trzeba byłoby wierzyć. A wierzyć mozna we wszystko
Zgłoś
azerbah 2025-02-25, 23:16 1
zn506 napisał/a:

No tak - na tym polega wiara. Gdyby dało się udowodnić dobro, wszechmoc, sprawiedliwosć Boga - nie trzeba byłoby wierzyć. A wierzyć mozna we wszystko

Wiara nie jest myśleniem życzeniowym; jest to uznanie, że człowiek upadł (Rz 3,23), jest skażony w naturze i niezdolny do przywrócenia samego siebie. Historia to udowadnia. Przemoc, chciwość, rozkład. Człowiek bez Boga jest ślepym wędrowcem goniącym za iluzjami. Potrzeba nie polega tylko na „wierze”, ale na powrocie. Na ponownym zjednoczeniu się z Tym, który go stworzył. „Zbliżcie się do Boga, a On zbliży się do was” (Jk 4,8).
Zgłoś
zn506 2025-02-25, 23:20 1
azerbah napisał/a:

Człowiek bez Boga jest ślepym wędrowcem

Tak, religia to opium dla ludu. Widac to po kobitach - gdzie znika chrześcijaństwo - pojawia się elgiebetyzm, potem tarot, w końcu islam
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem