Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!
Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).
Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany

Zwyczajni bandyci w mundurach.
To prawda.
Jeszcze większym bandytą jest zelenski choć w dresie a nie w mundurze.
Widzisz. Ja już jestem w tym wieku, że przemawia przeze mnie rozsądek, nie emocje. I jeśli twierdzę, że poszłabym - w takiej czy innej formie - na wojnę, to wiem, co mówię
Jestem świadoma zagrożenia, na pewno zadbalabym np o córkę, by była bezpieczna i chciałabym służyć... Dla większości zabrzmi to z dupy, ale wiem, że tak trzeba.
Nie za polityków, nie za interesy, tylko za bezpieczeństwo i spokoj mojego kraju.
Nie bierz tego do siebie, ale kobiety w armii to nie jest dobry pomysł. Wartość bojowa kobiety jest niższa niż mężczyzny.
I nie wydaje mi się, żebyś była świadoma zagrożenia. Jesteś gotowa na bycie gw🤬coną po wzięciu do niewoli?
podpis użytkownika
Hitler był lewakiemJ🤬 wszystko na wschód od Polski.
Nie bierz tego do siebie, ale kobiety w armii to nie jest dobry pomysł. Wartość bojowa kobiety jest niższa niż mężczyzny.
I nie wydaje mi się, żebyś była świadoma zagrożenia. Jesteś gotowa na bycie gw🤬coną po wzięciu do niewoli?
Zdaje sobie sprawę, że ani mój wiek, ani płeć nie są wielkimi plusami

A na serio - po prostu nie wyobrażam sobie bierności w takiej sytuacji

Zdaje sobie sprawę, że ani mój wiek, ani płeć nie są wielkimi plusami ale na pewno coś by się znalazło dla takich, jak ja choćby w kuchni czy lazarecie
A na serio - po prostu nie wyobrażam sobie bierności w takiej sytuacji
Rozumiem postawę, szanuję i mniej więcej ją podzielam, aczkolwiek podtrzymuję to co wcześniej napisałem - front to nie miejsce dla kobiet.
I obyśmy nigdy nie musieli brać udziału w żadnej wojnie.
podpis użytkownika
Hitler był lewakiemJ🤬 wszystko na wschód od Polski.
Zwyczajni bandyci w mundurach.
Ukry i bez mundurów to bandyci
honoruje zabijania z powodu ambicji.
A jak kazał Abrahamowi zabić syna, żeby sprawdzić, czy się posłucha - czyż to nie ambicja? Poza tym - Bóg dość sporo ludzi ubił, wedle biblijnych opowieści
A jak kazał Abrahamowi zabić syna, żeby sprawdzić, czy się posłucha - czyż to nie ambicja? Poza tym - Bóg dość sporo ludzi ubił, wedle biblijnych opowieści
Ambicja? Nie. Suwerenność i sprawiedliwość? Zdecydowanie. „Czyż Ten, który jest Sędzią całej ziemi, nie będzie postepować sprawiedliwie?” (Rdz 18,25). Każdy akt sądu Bożego jest sprawiedliwy, niezależnie od tego, czy go pojmujesz, czy nie. Niegodziwość człowieka była wielka (Rdz 6,5), a Bóg, będąc świętym, musi osądzić grzech (Nahum 1,3). A jednak okazuje miłosierdzie. Próba Abrahama zapowiadała Chrystusa, prawdziwego Baranka (J 1,29). Zamiast pytać, dlaczego Bóg sądzi, zapytaj, dlaczego w ogóle oferuje zbawienie.
Każdy akt sądu Bożego jest sprawiedliwy,
No tak - na tym polega wiara. Gdyby dało się udowodnić dobro, wszechmoc, sprawiedliwosć Boga - nie trzeba byłoby wierzyć. A wierzyć mozna we wszystko
No tak - na tym polega wiara. Gdyby dało się udowodnić dobro, wszechmoc, sprawiedliwosć Boga - nie trzeba byłoby wierzyć. A wierzyć mozna we wszystko
Wiara nie jest myśleniem życzeniowym; jest to uznanie, że człowiek upadł (Rz 3,23), jest skażony w naturze i niezdolny do przywrócenia samego siebie. Historia to udowadnia. Przemoc, chciwość, rozkład. Człowiek bez Boga jest ślepym wędrowcem goniącym za iluzjami. Potrzeba nie polega tylko na „wierze”, ale na powrocie. Na ponownym zjednoczeniu się z Tym, który go stworzył. „Zbliżcie się do Boga, a On zbliży się do was” (Jk 4,8).
Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie