Przecież to nie z picia mleka tylko z twardej wody, sam też miałem kamień na zębach (oczywiście nie taki) jak piłem twardą wodę ze studni, mycie zębów niewiele daje, bo przecież myjesz w tej samej twardej wodzie. Dopiero jak założyłem zmiękczacz 2 lata temu to mam spokój, ani śladu kamienia na zębach, sitka w kranach też czyste podobnie jak czajniki czy ekspres do kawy. Normalnie w wodociągach jest woda miękka powierzchniowa, dlatego nikt na to uwagi nie zwraca, wszystko się zmienia jak się zaczyna pić wodę nieuzdatnioną ze studni.
Nie wiem czemu onuce narzekają na ubezpieczenia w USA. Dla czteroosobowej rodziny to wydatek 18000 rocznie przy zarobkach pary 163000 brutto rocznie. Całkiem spoko jak za opiekę medyczną na poziomie nieporównywalnie wyższym niż NFZ.
Angel napisał/a:
Wystarczyło wejść na YT i byś wiedział że to Indie: Dżakarta
Dżakarta jest stolicą Indonezji 🤦♂️
Sedyment z gangesu, nic nadzwyczajnego.
Widać że kamień chroni zęby. Żaden ząb nie był popsuty
Indie, więc liczyłem po cichu że pacjenta w pewnym momencie porazi prąd.
To ma szansę się zagoić w skończonym czasie? Przecież tak odsłonięte zęby będą bolały tygodniami albo i będą się bujały przy jedzeniu... 🙄
Generalnie ma to sens. Zeby tak zabetonowane ze bakterie do nich nie dojda. Nie ma bakterii nie ma prochnicy.
[ Dodano: 2024-12-02, 00:21 ]
pazuzu napisał/a:
Akurat nie usa ale niedługo tak tam będzie bo nowy rząd Trumpa chce wycofać fluoryzowanie wody (bo jakis foliarz uznał ze to zło), więc zaraz połowa Amerykanów będzie chodzic bez zębów 🙂
Generalnie juz polowa usa chodzi bez zebow bo nikogo tam nie stac na dentyste.