Z serii Sadol uczy i bawi. Symulacja zderzenia Marsa z Ziemią
szkoda, że nie ma symulacji zderzenia twojej starej z marsem, albo jak kreci hulahop tymi pierścieniami od saturna
Autor może sobie tę symulacje w dupę wsadzić. Podczas tworzenia się układu słonecznego planeta wielkości Marsa (Thea) uderzyła pod kątem w powstającą Ziemię. Nasz glob ledwo wyszedł z tego zderzenia. Skutkiem tego było wyrzucenie w przestrzeń olbrzymiej ilości materii, która stworzyła pierścień podobny do tych, które ma Saturn, a potem, po zlepieniu ich w całość - Księżyc. Przy takim, centralnym uderzeniu jak na filmie, Słońce miałoby dwa pasy asteroidów - między Marsem i Jowiszem i Wenus a Marsem.
przez chwilę widać rozgrzane do czerwoności kakaowe oko ziemi.
Kiedy to się stało, nic nie poczułem.
podpis użytkownika
Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, aż znajduje się taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on to robi.
s................0
2015-10-31, 20:40
dobrze że ze słońcem nie wymyślił tej bzdury
@saves Ciężko by było o pas asteroid między Wenus a Marsem. W końcu to Mars by przypieprzył w Ziemię.
g................1
2015-10-31, 21:08
Mars jest o wiele mniejszy od Ziemi.
Ale bzdure ktoś zrobił i jeszcze to symulacja nazwał.
Universal Sandbox czy ki c🤬j?
ziemia by się rozj🤬a na kilka części przy takim jebnięciu. I na to k🤬a idą moje podatki !?
po takim p🤬lnięciu fala leciałaby przez całą ziemię około minuty? myślałem że to będzie dużo szybciej
w................n
2015-11-01, 8:23
uwaga spoiler - c🤬jowe.
Nie mogę już edytować, więc dodam.
Z filmu wynika, że Ziemia w środku jest pusta, bo co się stało z masą Marsa? Czerwona Planeta wpada do środka i nie powoduje zwiększenia średnicy Ziemi???? Nie wspominając o jej rozerwaniu. Niech wzorem bohatera z "American Pie" autor wsadzi k🤬sa w szarlotkę i empirycznie stwierdzi czy nie zwiększyła ona swojej objętości.
k................s
2015-11-01, 10:07
Sadol uczy Sadol bawi... w tym przypadku raczej bawi. To nie żadna symulacja, ale wizja kogoś, kto nie ma pojęcia o astronomii i fizyce.