Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Pierożki dla gangu.
wonszzagrodowy • 2025-05-24, 21:40
40 gangsterów nie żyje w wyniku zemsty pewnej Haitanki. Kobieta postanowiła pomścić śmierć członków swojej rodziny. Sprzedawczyni haitańskiej odmiany pierożków empanadas, znanej jako pates, wykorzystała przysmak, by otruć przestępców.

Uliczne wojny gangów to codzienność na Haiti. Jest coraz więcej niewinnych ofiar ich porachunków. Wśród nich są członkowie rodziny pewnej kobiety, zajmującej się uliczną sprzedażą pierożków.

Kobieta postanowiła sama wymierzyć sprawiedliwość oprawcom. Poczęstowała ich lokalnym specjałem. Tłumaczyła, że jest to dar prosto z serca, w zamian za ochronę przez nich dzielnicy, w której mieszka. Jedzenie zostało przez nią zatrute.

Pates poczęstowani zostali członkowie lokalnego gangu. Czujność przestępców została uśpiona, gdyż dobrze znali sprzedawczynię pierożków. Handlowała nimi od lat i miała w okolicy świetną reputację.

Kilka minut po skosztowaniu pierożków gangsterzy zaczęli cierpieć na bóle brzucha i wymioty. Zmarli, zanim ekipa pogotowia dotarła na miejsce.

źródło-https://wiadomosci.wp.pl/zemsta-na-gangsterach-40-ofiar-zatrutych-pierozkow-7160114536377280a

Zmieniono 1 razy Zgłoś
Avatar
Janko 2025-05-25, 5:52
hall525 napisał/a:

To w tamtym p🤬lniku mają jakieś pogotowie? CO???



Też się k🤬a zdziwiłem że karetka po 40 haitków przyjechała jak oni chcieli ich tą jedną karetką przewieść?
Bakutyl to inna sprawa.
Zgłoś
Avatar
RAZAK 2025-05-25, 7:20 7
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Jakbym Ci zaserwował moją roladę z kluskami to w ramach wdzięczności chciałbyś mi kolbe oj🤬 więc mi tu nie p🤬l o śląskiej kuchni Po prostu nie każdy potrafi zrobić dobre kluski jak i rolade! Wiesz jak to teściowa, przepisy sprzed 50 lat i pewnie do gotowania używa ziemniaków do pieczenia bo nawet idiotka nie ogarnia, że są różne odmiany ziemniaków, a rolade zamiast wołową to Ci ze świni debilka zrobiła Modra kapusta też jest spoko, ale jak jakiś z🤬b robi ją na ciepło to c🤬j mu w dupe.

podpis użytkownika

poker better than life
Zgłoś
Avatar
WąsatyZbój 2025-05-25, 9:11 3
majeńka napisał/a:

O kur... w lodówce mam pizzę poznaniok: z ziemniakami i czosnkiem. Dzięki za ostrzeżenie!



Weż..., nie kupuj takich dziwacznych wynalazków. Zwykłe, gotowane pyry z gzikiem, są najlepsze. Tylko, jak będziesz robić sobie taki obiadek, nie korzystaj z przepisów durnych ludzi, którzy nawet w Poznaniu nie byli.

Wymerdaj: rozgniecione widelcem dwie kostki sera białego (twarogu), dużą śmietanę 18% (ja używam Piątnicy), sól i pieprz wedle uznania. To podstawowy gzik. Jeżeli masz chęć, możesz dodać nieco: posiekanej w drobną kostkę cebulki, szczypiorku, rzodkiewki.
W knajpach serwują pieczone pyry lub gotowane w mundurkach, ale ja wolę normalnie obrane. Przed nałożeniem gziku, polecam dać na pyrki ze trzy cienkie paski masła.
A, jeżeli nie chce ci się obierać pyrków i czekać, aż się ugotują - gzik na skibce lub z gryską, tez jest pyszny.

Jeszcze z przedszkola, znam taki wierszyk:

Gdy podajom pyry z gzikom,
Aż ze smakom ślyp przymykom.
Jak se wpucne trzy talyrze
i na koniec je wyliże,
jak se poluzuje pory,
to do drzemki jestem skory.
Zgłoś
Avatar
rafalxp 2025-05-25, 9:50
Modra kapusta jest ok,ale zamiast jakiś klusek to lepsze ziemniaczki bez zbędnego pitolenia.
Zgłoś
Avatar
Tomilidżons1984 2025-05-25, 10:18 4
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Proszę nie pisać bełkotu pod wpływem alkoholu
Zgłoś
Avatar
Mister_Klex 2025-05-25, 10:26 2
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Sraczka po roladach pewnie dlatego bo żołądek przyzwyczajony do wp🤬lania kebabów, bo na kebsy jakoś nie narzekasz. A to nawet z mięsa robione nie jest, tylko z plastiku.
Zgłoś
Avatar
pawelx 2025-05-25, 10:46
Anal_Intruder_69 napisał/a:

Haiti to ciekawy temat, śledzę od dłuższego czasu i to co tam się odp🤬la to przechodzi ludzkie pojęcie.



Jak możesz podeślij linki do jakichś ciekawych stron o Haiti . Słyszałem że było tam trochę Haitańczyków Polskiego pochodzenia od czasów napoleońskich . A p🤬lnik to podobno tam już od dawna .
Zgłoś
Avatar
mdxfoto 2025-05-25, 10:57
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Człowieku..ale mi dzień zrobiłeś.. Pięknie napisane
Zgłoś
Avatar
Bestia_z_cricolandu 2025-05-25, 11:30 1
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Zgłoś
Avatar
psyhepl 2025-05-25, 11:36 1
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Jak baba nie umie gotować to nie dziwuj się potem że Cię przesrało hehe
Zgłoś
Avatar
kawior2007 2025-05-25, 11:54 1
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Przecież rolada to cudo, mięso faszerowane mięsem z dodatkiem mięsa
Zgłoś
Avatar
htp 2025-05-25, 12:04 1
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Ska ten przepis na kluski śląskie? Z Sosnowca?
Zgłoś
Avatar
neon 2025-05-25, 13:45
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie.



A ja myślałem, że twoja teściowa.
Zgłoś
Avatar
CanesVenatici 2025-05-25, 13:53 1
Mister_Klex napisał/a:

Sraczka po roladach pewnie dlatego bo żołądek przyzwyczajony do wp🤬lania kebabów, bo na kebsy jakoś nie narzekasz. A to nawet z mięsa robione nie jest, tylko z plastiku.



to samo miałem pisać wp🤬la jakies robaki psy koty a rodzima kuchnia mu nie pasuje
Zgłoś
Avatar
Traba 2025-05-25, 14:08 2
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Ile prawdy jest w tej krótkiej opowieści.
Śląsk powinnien się odłączyć od Polski. Raz z racji takich poj🤬ych dań ale dwa I najważniejsze to ludzie tam mieszkający są zupełnie innej kultury niż reszta kraju.
Mili, uczyni, oddani, pracowici I Nie roszczeniowi.
Najlpesi Pracownicy jakich mam. Od lat Ci sami gdzie w innych regionach pracują Po max 3 miesiące
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie