Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Pierożki dla gangu.
wonszzagrodowy • 2025-05-24, 21:40
40 gangsterów nie żyje w wyniku zemsty pewnej Haitanki. Kobieta postanowiła pomścić śmierć członków swojej rodziny. Sprzedawczyni haitańskiej odmiany pierożków empanadas, znanej jako pates, wykorzystała przysmak, by otruć przestępców.

Uliczne wojny gangów to codzienność na Haiti. Jest coraz więcej niewinnych ofiar ich porachunków. Wśród nich są członkowie rodziny pewnej kobiety, zajmującej się uliczną sprzedażą pierożków.

Kobieta postanowiła sama wymierzyć sprawiedliwość oprawcom. Poczęstowała ich lokalnym specjałem. Tłumaczyła, że jest to dar prosto z serca, w zamian za ochronę przez nich dzielnicy, w której mieszka. Jedzenie zostało przez nią zatrute.

Pates poczęstowani zostali członkowie lokalnego gangu. Czujność przestępców została uśpiona, gdyż dobrze znali sprzedawczynię pierożków. Handlowała nimi od lat i miała w okolicy świetną reputację.

Kilka minut po skosztowaniu pierożków gangsterzy zaczęli cierpieć na bóle brzucha i wymioty. Zmarli, zanim ekipa pogotowia dotarła na miejsce.

źródło-https://wiadomosci.wp.pl/zemsta-na-gangsterach-40-ofiar-zatrutych-pierozkow-7160114536377280a

Zmieniono 1 razy Zgłoś
Promyczek 2025-05-24, 21:56 121
Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem
Zgłoś
Siriuz 2025-05-24, 22:15 28
Hmm, nagle praca w gastronomii wydała mi się całkiem atrakcyjna. Wie ktoś może jaka firma obsługuje nasz sejm?

podpis użytkownika

Kto rządzi przeszłością, w tego rękach jest przyszłość; kto rządzi teraźniejszością, w tego rękach jest przeszłość.
Zgłoś
aaaaaaaaaaaaaa 2025-05-24, 22:25 25
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa....

Aż mi się kawał przypomniał...
Gostek słyszy dzwonek do drzwi, patrzy przez wizjer, a tam teściowa z dwoma walizkami, przerażony otwiera i pyta:
-o, mamusia przyjechała, na długo??
-Aż wam się znudzę drogi zięciu...
-to mamusia nawet nie wejdzie??
Zgłoś
radzyniak 2025-05-24, 22:35 8
Tak, zabili jej rodzinę ale bez podejrzeń zajadali się jej jedzeniem.
Zgłoś
smc 2025-05-24, 22:39 43
radzyniak napisał/a:

Tak, zabili jej rodzinę ale bez podejrzeń zajadali się jej jedzeniem.

Co, mieli pamiętać, kogo zabijali w zeszłym tygodniu?
Zgłoś
majeńka 2025-05-24, 22:57 5
Promyczek napisał/a:

W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem

O kur... w lodówce mam pizzę poznaniok: z ziemniakami i czosnkiem. Dzięki za ostrzeżenie!

podpis użytkownika

Powiedzcie proszę że pogib.
Zgłoś
ufok 2025-05-24, 23:21 8
U nas jedna taka też mściła się ale zarażonym pierożkiem
Zgłoś
wonszzagrodowy 2025-05-24, 23:43 11
ufok napisał/a:

U nas jedna taka też mściła się ale zarażonym pierożkiem

jak długo trwało leczenie kolego?
Zgłoś
kurdeee 2025-05-24, 23:59 3
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
Aż się wk🤬iłem

Mam ziomka ze śląska.
Mówiłem mu podobnie.
A ten dalej swoje. Tfu
Zgłoś
hall525 2025-05-25, 1:10 4
To w tamtym p🤬lniku mają jakieś pogotowie? CO???
Zgłoś
Saika 2025-05-25, 2:00 4
Ale przepisu już nie podali... Ech
Zgłoś
Adrian92 2025-05-25, 2:01 3
Zajebista sprawa. A słyszeliście, że babcia na Ukrainie strąciła drona słoikiem?
Zgłoś
Antoni79 2025-05-25, 5:21 1
Promyczek napisał/a:

Aż się wk🤬iłem

Nie no, ja te kluski potrójnie gotowane lubię, ale generalnie wolę kopytka, też podwójnie gotowane. Lubię i pyzy, ale zrobienie ich, to cały dzień roboty.
Zgłoś
Anal_Intruder_69 2025-05-25, 5:22 3
hall525 napisał/a:

To w tamtym p🤬lniku mają jakieś pogotowie? CO???

Mają, ale oczywiście z organizacji charytatywnych, w tym wypadku głównie MSF (Lekarze Bez Granic). Chociaż i oni ostatnio zaczynają się wycofywać, bo p🤬lnik tam z dnia na dzień się pogarsza. Poza tym po uznaniu gangów Viv Ansanm i Gran Grif za organizacje terrorystyczne przez USA 2 maja 2025, mogą zostać oskarżeni o wspieranie organizacji terrorystycznych (muszą płacić za przejazd z dzielnicy do dzielnicy, za "ochronę" etc.).

Haiti to ciekawy temat, śledzę od dłuższego czasu i to co tam się odp🤬la to przechodzi ludzkie pojęcie.

podpis użytkownika

Akcja pt. "Wspieramy Sadola": Premium za grosze: KLIK, albo zrzutka: KLIK
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie