Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Pierożki dla gangu.
wonszzagrodowy • 2025-05-24, 21:40
40 gangsterów nie żyje w wyniku zemsty pewnej Haitanki. Kobieta postanowiła pomścić śmierć członków swojej rodziny. Sprzedawczyni haitańskiej odmiany pierożków empanadas, znanej jako pates, wykorzystała przysmak, by otruć przestępców.

Uliczne wojny gangów to codzienność na Haiti. Jest coraz więcej niewinnych ofiar ich porachunków. Wśród nich są członkowie rodziny pewnej kobiety, zajmującej się uliczną sprzedażą pierożków.

Kobieta postanowiła sama wymierzyć sprawiedliwość oprawcom. Poczęstowała ich lokalnym specjałem. Tłumaczyła, że jest to dar prosto z serca, w zamian za ochronę przez nich dzielnicy, w której mieszka. Jedzenie zostało przez nią zatrute.

Pates poczęstowani zostali członkowie lokalnego gangu. Czujność przestępców została uśpiona, gdyż dobrze znali sprzedawczynię pierożków. Handlowała nimi od lat i miała w okolicy świetną reputację.

Kilka minut po skosztowaniu pierożków gangsterzy zaczęli cierpieć na bóle brzucha i wymioty. Zmarli, zanim ekipa pogotowia dotarła na miejsce.

źródło-https://wiadomosci.wp.pl/zemsta-na-gangsterach-40-ofiar-zatrutych-pierozkow-7160114536377280a

Zmieniono 1 razy Zgłoś
Avatar
Gaj0 2025-05-25, 14:16 2
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem


Jak się ma kubki samkowe przeżarte od jaboli to tak jest.
Zgłoś
Avatar
elim 2025-05-25, 15:28 1
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Sam czasem robię kluski śląski, bardzo dobre tylko musi być to wgłębienie na sosik.
Zgłoś
Avatar
IgIPoP1 2025-05-25, 16:58
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem

Zgłoś
Avatar
Batman_ 2025-05-25, 18:24 3
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



gorol przyjechał w gościnę do Hanysów i k🤬a wybrzydza. Powiem ci jak ukraincom - jak się nie podoba to wyp🤬alaj do siebie. Wk🤬iaja mnie tacy ludzie, co narzekają wiecznie na coś, a ciągle to robią/jedzą/mieszkają tam. Prosta sprawa, źle ci to nara.
Zgłoś
Avatar
Argeusz 2025-05-25, 19:59 2
@Promyczek: K🤬a przecież ty debilu gotować nie umiesz. Do klusek daje się mąkę pszenną przede wszystkim, skrobi można dać trochę lub nie dawać w ogóle. A modra kapusta jest najlepsza zaraz po zasmażanej, tylko trzeba ją umieć zrobić. Jak żresz po knajpach to się nie dziw, że jesz gówno.

podpis użytkownika

Całe życie w bólu i cierpieniu.
Zgłoś
Avatar
ufok 2025-05-25, 21:50 1
wonszzagrodowy napisał/a:

jak długo trwało leczenie kolego?



Do tej pory trochę swędzi
Zgłoś
Avatar
yellow87 2025-05-26, 8:10 1
Brawo dla kobiety, skoro policja nie daje rady, to sama ogarnęła porachunki z mafią.

[ Dodano: 2025-05-26, 08:11 ]
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Jeśli ktoś mówi że śląska kuchnia jest najgorsza to znaczy że nigdy nie jadł dobrego dania kuchni śląskiej. Więc może po prostu potwierdźmy fakt że teściowa c🤬jowo gotuje, a nie że kuchnia śląska jest zła.
Zgłoś
Avatar
przemekkaro 2025-05-26, 12:08 1
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Albo teściowa chciała sie ciebie pozbyć , albo byłeś w Sosnowcu Babka gotować nie potrafi a ty narzekasz na śląską kuchnie
Zgłoś
Avatar
Radian1 2025-05-26, 15:15 1
Promyczek napisał/a:


W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie.



Ty jesteś Promyczek czy rusałka jakaś, a może motylek?
Chyba nie z tą kuchnia jest coś nie tak tylko z Tobą, skoro tyle ludzi je a tylko Ciebie wyłącza na dwa dni xD
Zgłoś
Avatar
biegu86 2025-05-26, 20:45
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Widocznie ktoś c🤬jowo gotował.
Kluski mnie nie kręcą, za dużo zachodu przy tym a dziurka to norma w kluskach śląskich, ale nie ma jak dobra rolada.
Zgłoś
Avatar
zielonyhero 2025-05-28, 9:39 1
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



nie p🤬l
Zgłoś
Avatar
psycho6social 2025-05-29, 11:03 1
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



Obserwuje tutaj dwie bardzo ważne zmienne, mianowicie:
Brak zdolności kulinarnych teściowej, zapewne ma problem z ugotowaniem wody na parówkę.
I bardzo średniej klasy kulinarnego znawcę, zapewne kebab z budki i pizza to najlepsze dania.
Dziękuję.
Zgłoś
Avatar
popek9 2025-05-31, 23:01
Promyczek napisał/a:

Raz moja teściowa zaserwowała mi roladę śląska i srake miałem 2 dni. Do tej pory jak czuje roladę, to mnie mdli.
W ogóle śląska kuchnia jest najgorsza na świecie. Np kluski śląskie. Gotujesz ziemniaka. Mieszasz z ziemniakiem (mąka ziemniaczana), dodajesz jajko i znowu gotujesz. Po tej jakże mistycznej sekwencji kulinarnej mamy oślizgłą bez smaku kulkę, do której sos się nie lepi i zostaje na talerzu. Tyle zachodu po takie gówno. Zwykły ziemniak wchłonie sosik, a to gówno jest jak kaczka co po niej wszystko spływa. I nie p🤬lcie mi tutaj o jakiejś dziurce na sos - od Katowic do Bielska nie spotkałem się z tym patentem a goszczę tu już od lat.
Modra kapusta to też wyrób, którego nie polecam. No ludzie kochani. Weźcie to wszystko zdelegalizujcie
Aż się wk🤬iłem



O fuuuj, nienawidzę ziemniaczanych ciast... Przecież to w ogóle nie smakuje, jest bardziej jak jakiś odpad...
Zgłoś