Główna Poczekalnia (2) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 34 minuty temu
To prawdopodobnie pierwszy kierowca, który stracił prawo jazdy na nowych przepisach. 51 minut po północy, kierowca jechał 121 km/h na moście Pionierów w Szczecinie gdzie obowiązuje ograniczenie do 70 km/h. Aby dojechać do domu, dostał na dobę pozwolenie na jazdę samochodem.

(nie mogę uploadnąć filmiku więc łapcie link)

KLIK

Uważam, że w takiej sytuacji gdzie jest środek nocy i są 2/3 pasy jezdni i dookoła nie ma ani żadnych pojazdów ani tym bardziej pieszych, zabieranie prawa jazdy za takie coś jest nieuzasadnione.

[ Komentarz dodany przez: Angel: 2015-05-18, 15:07 ]
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
eligurf 2015-05-18, 20:10
Sam w zabudowanym a szczególnie w mieście nie przesadzam max. 70 i to tylko gdy się faktycznie da, ale odebranie prawa jazdy to problem co najwyżej dla zawodowego kierowcy. Wezmą ci i co, za trzy miesiące oddają, przez ten czas większość i tak będzie jeździć, a jak złapią za jazdę bez prawka to o ile wiem tylko mandat. Ile razy was kontrolują w roku, prawdopodobieństwo znikome, szczególnie gdy nie będziesz jechał w długie weekendy i tym podobne okazje policyjnych akcji.
Zgłoś
drewko 2015-05-18, 20:15 2
Spece drogowe z internetów...
Proponuje każdemu kto złamie jakiś przepis dawać kulę w łeb, to się wszyscy nauczą. Zostanie 20mln ludzi ale będą bardzo posłuszni. Znak 20km/h na autostradzie i żaden się więcej jak 18 nie rozpędzi, żeby nie ryzykować. Ależ będzie bezpiecznie, nikt na drodze nie zginie, cud miód.
Zgłoś
The.prophecy 2015-05-18, 20:21 3
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-18, 20:22
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
Insaner 2015-05-18, 20:29 1
ATOMOWYANDRZEJ napisał/a:

Według mnie ten przepis jest jak najbardziej na "tak" tylko jest delikatnie nie dopracowany ,aczkolwiek jak mielibyśmy iść tokiem rozumowania "ayawaya" to każdy mógłby się tłumaczyć "ale ludzi o tej godzinie tutaj nie ma i nikt nie jeździ tutaj teraz , więc moge"

Dla mnie ten przepis jest ok , bo żaden mandat 1000 czy 2000zł nie zmusi kogoś do nie przekraczania prędkości ,a odebranie mu praw do kierowania samochodem raczej pohamuje zapędy co niektórych.

Teoretycznie, bo znam niestety miejsce w którym policja odbierze prawko 90% kierowców przejeżdżających pewną drogą. Ładna dwupasmowa droga, z poboczem. Normalnie kierowcy jadą tam od 100-120 i jest to w pełni bezpieczne. Niestety w pewnym miejscu znajduje się znak o początku terenu zabudowanego, a dosłownie 50 metrów dalej o jego końcu. Nie wiem gdzie są te budowle, bo poza szopą i jakimś domkiem w oddali to tam nic nie ma, brak przejść dla pieszych, brak wyjśc z podwórek, skrzyżowań. Kto normalny zwolni na 2 sekundy do 50? Policja to wykorzystuje, chowają się z suszarką za jakimiś drzewkami i jeśli ktoś nie jest z okolic, to płaci. Teraz przy okazji może stracić prawko jeśli trochę więcej gazu doda.

Prawo jak dla mnie może być i bardzo surowe, ale w Polsce jest wykorzystywane przeciwko normalnym obywatelom, bez żadnego rozmysłu.
Zgłoś
Matush5 2015-05-18, 20:32
Zgłoś
zielonydarian 2015-05-18, 20:35 2
Zgłoś
kamillo16 2015-05-18, 20:36
Zgłoś
astma 2015-05-18, 20:42
Pięknie widać jak policja oszukuje i łupi. wideo rejestrator jest tylko do nagrywania jako pomoc w dokumentacji ,i nie jest to dowód akórat jeśli chodzi o przekroczenie prędkości,nie wspomnę o tym że urządzenia którymi posługuje się policja to śmieci które zakłamują odczyty.Ludzie nie dajcie się naciągać na pseudo mandaty z fotoradrów i innych ustrojstw bo to w świetle polskiego prawa jest bezprawie !!
tvnturbo.pl/aktualnosci,1850,n/na-liczniku-100-a-wideorejestrator-mowi...
Zgłoś
DuckDodgers 2015-05-18, 20:54 1
Zgłoś
kpt_martenka 2015-05-18, 21:05
Jak ktoś nie ma prawa jazdy to nie ma prawa głosu, wiec zamknąć papy internetowi wojownicy nfsa. dzisiaj przejechałem ok. 160 km i było to najgorsze 160 km od dawna, które zrobiłem w przeszło 3 h. Taka jazda tylko bardziej meczy i powoduje wk***ienie.
Zgłoś
The.prophecy 2015-05-18, 21:07
@astma - święta racja. Dwa razy pokazano mi nagrania (w obu przypadkach jechałem na tempomacie więc stała prędkość).
Raz pokazali mi 33 km/h za szybko, dopiero w momencie gdy na nagraniu widać, że zrównali się ze mną by pokazać lizaka to była moja prawidłowa prędkość.
Dwa - zrobili 3 pomiary - każdy inny.

W obu przypadkach pomiary robione na "dobiegu" a nie po zrównaniu prędkości, wiadomo, na szybko by człowiek nie zdążył ich zobaczyć w lusterku (oba oznakowane).

Chyba sobie tachograf założę w osobówce by skrócić kłótnie.
Zgłoś
Namex 2015-05-18, 21:11 3
Zgłoś
Najlepszy_na_świecie 2015-05-18, 21:19
Ja naprawdę nie rozumiem Was, co to za problem jechać przepisowo? W Polsce jest tak, że choćby ograniczenie było 200 km/h, to będą jeździć wtedy 215km/h. O tak, dla zasady chyba, bo nie wiem, jaki jest inny cel. W większości najbardziej zapierniczają tymi wszystkimi białymi Yarisami, Corsami i innymi Seicentami z kratką z tyłu. Ścigają się z własnym cieniem, a jadąc normalnie dojadę w tym samym czasie co tamci, bo liczy się średnia prędkość, a łatwiej ją utrzymać jadąc płynnie. To chyba jakaś narodowa tradycja. No ale my przecież mamy najlepszych kierowców, a ten największy odsetek wypadków w Europie to pewnie spisek jakiś.

PS. Wystarczy stanąć na pierwszym zakręcie i popatrzeć na samochody z tyłu. 9/10 z nich hamuje w zakręcie, bo nie ogarnia i jeżdżenia i fizyki, a mimo to uważają się za najlepszych kierowców, którym ograniczenia są niepotrzebne. To właśnie dla takich one są.
Zgłoś
qwerq221 2015-05-18, 21:20 2
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem