Główna Poczekalnia (2) Soft (5) Dodaj Obrazki Dowcipy Popularne Losowe Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
👾 Zmiana domeny serwisu - ostatnia aktualizacja: 2025-07-22, 21:51
📌 Ukraina ⚔️ Rosja Tylko dla osób pełnoletnich - ostatnia aktualizacja: 36 minut temu
To prawdopodobnie pierwszy kierowca, który stracił prawo jazdy na nowych przepisach. 51 minut po północy, kierowca jechał 121 km/h na moście Pionierów w Szczecinie gdzie obowiązuje ograniczenie do 70 km/h. Aby dojechać do domu, dostał na dobę pozwolenie na jazdę samochodem.

(nie mogę uploadnąć filmiku więc łapcie link)

KLIK

Uważam, że w takiej sytuacji gdzie jest środek nocy i są 2/3 pasy jezdni i dookoła nie ma ani żadnych pojazdów ani tym bardziej pieszych, zabieranie prawa jazdy za takie coś jest nieuzasadnione.

[ Komentarz dodany przez: Angel: 2015-05-18, 15:07 ]
Zgłoś
Witaj użytkowniku Sadol.pl,

Lubisz oglądać nasze filmy z dobrą prędkością i bez męczących reklam? Wspomóż nas aby tak zostało!

Dalsze istnienie serwisu jest możliwe jedynie dzięki niewielkim, dobrowolnym wpłatom od użytkowników. Prosimy Cię zatem o rozważenie wsparcia nas poprzez serwis Zrzutka.pl abyś miał gdzie oglądać swoje ulubione filmy ;) Zarejestrowani użytkownicy strony mogą również wsprzeć nas kupując usługę Premium (więcej informacji).

Wesprzyj serwis poprzez Zrzutkę
 już wpłaciłem / nie jestem zainteresowany
przemolob 2015-05-19, 10:07
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-19, 12:04
Nowe przepisy miałyby sens gdyby ograniczenia prędkości byłyby lepiej dostosowane do warunków jazdy na danej trasie. Codziennie jeżdżę ta drogą i jazda tam 70 km/h to śmiech na sali szczególnie w nocy. 3 pasy prosta droga nikt tam nie chodzi. Jedyne co może wyskoczyć przed maskę to jakaś latająca ryba. Nowe przepisy to tylko nowe narzędzie w rękach policji, która będzie czatowała w nocy na takich ludzi jak ten z filmiku. Wątpię by poprawiło to bezpieczeństwo. A kretyni złapani pod wpływem powinni od razu tracić prawko i dostawać roboty społeczne.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-19, 13:45
Zobaczycie zaraz jaka będzie jazda na obszarze niezabudowanym. Bo o ile w mieście można przeżyć te 50, bo musisz dopiero 100 jechać żeby prawko stracić o tyle w niezabudowanym będzie cyrk.
Ograniczenie do 90, przed tobą TIR, wyglądasz naprzeciwko pięknie i czysto przez 5km, wrzucasz lewy, zwiększasz prędkość, w zależności od mocy auta i od drogi (np z górki) łapiesz 140km/h. Bang patrol, lizak, zatrzymanie.
Tłumaczysz że dopiero wyprzedziłeś tira i masz prędkość spadkową, pies odpowiada że nie widział momentu wyprzedzania, zobaczył Cię jak byłeś przed Tirem i miałeś pake 40. Po prawku. Będzie tak na pewno.

Ostatnio sam dostałem w taki sposób. Wyprzedzałem z górki jakiegoś tira. Złapałem trochę ponad stówke i odpuściłem gaz. Z dupy wyskoczył znak "zabudowane" i patrol. Do wiochy jeszcze z 3km były. 3 stówki i 6 punktów nie moje, w sumie kasa jeszcze moja bo zapłacę za rok jak przyjdzie komornik skarbowy grzecznie do domu i poprosi o 300zł + swoje 6%.
Zgłoś
memphis60raines 2015-05-19, 15:21 2
Ten komentarz został automatycznie oznaczony jako potencjalnie niewłaściwy dla osób niepełnoletnich. Zaloguj się aby go wyświetlić.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-19, 15:58 1
Zgłoś
szklanka 2015-05-19, 17:36 1
Zgłoś
PimpMyDick 2015-05-19, 18:24
Zgłoś
The.prophecy 2015-05-19, 18:48
Zgłoś
zielonydarian 2015-05-19, 18:54
kpt_martenka napisał/a:

Jak ktoś nie ma prawa jazdy to nie ma prawa głosu, wiec zamknąć papy internetowi wojownicy nfsa. dzisiaj przejechałem ok. 160 km i było to najgorsze 160 km od dawna, które zrobiłem w przeszło 3 h. Taka jazda tylko bardziej meczy i powoduje wk***ienie.

co ja mam powiedzieć codziennie minimum 380km bywa że ponad 700 km ale co tam to tylko 15 godzin (jestem wyłączony z ustawy)
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-19, 19:25
Zgłoś
The.prophecy 2015-05-19, 20:38
@up, bo Policja nie ma uprawnień do odebrania na miejscu prawa jazdy osobie z immunitetem.
Zgłoś
KrwawyEric 2015-05-20, 1:19
Powinno być zabieranie prawka przy przekroczeniu na terenie zabudowanym dozwolonej prędkości o 30 km/h a gdzie indziej o 50 km/h.
Przy aktualnym przepisie kierowcy jadący 99 km/h na 50 km/h (na terenie zabudowanym) dostaną jedynie mandat, a stwarzają wielkie niebezpieczeństwo dla innych uczestników ruchu np. pieszych czy rowerzystów
Zgłoś
DuckDodgers 2015-05-20, 9:50 2
2 lata więzienia za przekroczenie o 20 km/h najlepiej.
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-20, 11:18
The.prophecy napisał/a:

@up, bo Policja nie ma uprawnień do odebrania na miejscu prawa jazdy osobie z immunitetem.

A ja coś słyszałem, że mają - bo jest to decyzja administracyjna a nie karna

Wiadomo i tak poszkodowany będzie w większości przypadków leszcz który te tłuste świnie wozi - ale sam sobie taką pracę wybrał
Zgłoś
konto usunięte 2015-05-21, 21:15
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie  

Oznaczenia wiekowe materiałów są zgodne z wytycznymi Krajowej Rady Radiofonii i Telewizji

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie
Funkcja pobierania filmów jest dostępna w opcji Premium
Usługa Premium wspiera nasz serwis oraz daje dodatkowe benefity m.in.:
- całkowite wyłączenie reklam
- możliwość pobierania filmów z poziomu odtwarzacza
- możliwość pokolorowania nazwy użytkownika
... i wiele innnych!
Zostań użytkownikiem Premium już od 5,00 PLN miesięcznie* * przy zakupie konta Premium na 3 miesiące. 6,00 PLN przy zakupie na jeden miesiąc.
* wymaga posiadania zarejestrowanego konta w serwisie
 Nie dziękuję, może innym razem