Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Cytat:

Do groźnego zdarzenia doszło w niedzielę wieczorem na ul. Zemborzyckiej w Lublinie. 61-letni kierowca peugeota, jadąc w kierunku centrum miasta, nagle stracił panowanie nad pojazdem. Auto zjechało z jezdni, przejechało przez ścieżkę rowerową, a następnie dachowało na poboczu. Siła uderzenia była na tyle duża, że samochód został poważnie uszkodzony.

Na miejsce natychmiast wezwano służby ratunkowe. Na miejscu okazało się, że kierowca był pod silnym wpływem alkoholu. Badanie alkomatem wykazało, że miał w organizmie aż 2 promile. 61-latek nie odniósł poważnych obrażeń, ale został przewieziony do szpitala na badania.

Funkcjonariusze zatrzymali kierowcy prawo jazdy, a sprawa trafi do sądu. Mężczyzna odpowie za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości oraz spowodowanie zagrożenia bezpieczeństwa w ruchu drogowym.

więcej info: https://www.rmf24.pl/regiony/lublin/news-pijany-kierowca-dachowal-w-lublinie-mial-2-promile-alkoholu-,nId,7952655
Zgłoś
blackburn 2025-04-23, 9:10 3
Typowy przykład rzetelnego, sumiennego dziennikarstwa w Polsce. Nie kierowca, tylko naj🤬y Ukrainiec, nie Peugeot tylko renault, nie Lublin tylko okunince, nie poważnie uszkodzony tylko lekko trzepniety.
Z drugiej strony po c🤬j mają się starać jak wyhodowali pokolenia debili którzy wszystko łykają jak pelikany. Równie dobrze, mogli napisać że przyj🤬 tam ufo i tak by większość to brała za pewnik
Zgłoś
Perkokoperko 2025-04-23, 13:37
Bestia_z_aquaparku napisał/a:

Lamus, dwa promile? Też mi wyczyn.
Z rana mam więcej a jestem kierowcą szkolnego autokaru.

Do tego kilka dropsów i odlatujesz do Krainy Fru-Fru na festiwal piwniczakow
Zgłoś
ARTOLD 2025-04-23, 14:25
Dajcie znać później czy to ukroid
Zgłoś
DmNQ 2025-04-23, 14:38
Pewnie Ukrainskie blachy
Zgłoś
bartss 2025-04-23, 14:47
Gdzieś była informacje że skonfiskują mu wehikuł. Strata w c🤬j. To może być nawet 99złotych straty. Żeby nie popełnił samobójstwa z rozpaczy.
Zgłoś
Machol 2025-04-23, 15:59
Dżepetto napisał/a:

Fajny ten Peugeot, podobny do Renault Scenic

Peugeot Partner, tylko wydachowany

podpis użytkownika

Rzeczy trudne dają się rozłożyć na prostsze. Rzeczy proste nie dają się dalej rozbijać i musimy w nie po prostu uwierzyć albo chrzanić je.
Zgłoś
Andrzej91 2025-04-23, 18:51
I zakopać żywcem jak po pijaku jeździ...
Zgłoś
Traba 2025-04-23, 19:54
Nic się nie stało, zapas jest, wymiana I walczymy dalej. Za zakrętem widać było już poczwary. Prawie je miał z Zalewu wyszły!

[ Dodano: 2025-04-23, 19:56 ]
blackburn napisał/a:

Typowy przykład rzetelnego, sumiennego dziennikarstwa w Polsce. Nie kierowca, tylko naj🤬y Ukrainiec, nie Peugeot tylko renault, nie Lublin tylko okunince, nie poważnie uszkodzony tylko lekko trzepniety.
Z drugiej strony po c🤬j mają się starać jak wyhodowali pokolenia debili którzy wszystko łykają jak pelikany. Równie dobrze, mogli napisać że przyj🤬 tam ufo i tak by większość to brała za pewnik

Przeciez województwo się zgadza. O c🤬j ci chodzi!
Zgłoś
Ogueir 2025-04-23, 21:30
Peugeot scenic, w mojej okolicy kiedyś żył człowiek, który na pokrzywy mówił koprzywy i jak go ktoś zapytał jaki samochód kupił jego syn to twierdził że to opel passat. A był to fiat brava
Zgłoś
vexart 2025-04-23, 22:55
Jaki lublin jaka ulica zemborzycka... Przecież to było w okunince około 100km od lublina.. trasa z włodawy na Chełm. A za kierownicą jechał pijany Ukrainiec...
Zgłoś
CrookerS 2025-04-24, 23:20
I c🤬ja bedzie z tego.

2 postepowania: karne i wykroczenie

Karne : za jazde po pijaku = zakaz kierowamia na X lat, 10 000 zl na fundacje oraz konfiskata auta (pomad 1.5 promila)

Wyroczenie: o ile byly osoby poszkodowane (oprocz niego)

I tyle, panstwo z dykty.

Skad wiem? Bo byly moj kierowca wzial auto bez pozwolenia i rozj🤬 je i wyj🤬 dzwona

Dziekuje, dobranoc

[ Dodano: 2025-04-24, 23:22 ]
Oczywiscie moge robic tylko cywilna sprawe, ubezpieczalnia nie wyplaca ac i kazali mi sie ciagnac.
Zgłoś