📌
Ukraina ⚔️ Rosja
- ostatnia aktualizacja:
Dzisiaj 15:57

to może od razu jak w Korei Północnej - wina przechodzi na trzy kolejne pokolenia?

Huligan1, bzdury gadasz. Olszewski np. był adwokatem w latach 70 i nie był umoczony, za to wyciągał z więzień politycznych, w ramach działalności w KORze.

Ojciec Lisa nie był oficerem LWP w ogóle. Co do reszty nie wiem.
Eee tam to bylo kiedys. No i co z tego - mieli troche lepiej w dziecinstwie - czekolade, ubrania i wyjazdy no i co z tego?
Generalnie rzecz biorac to jakie to panstwo bylo takie bylo ale bylo legalne i uznawane przez inne panstwa.
Tak wiec dalej idac tym krokiem myslenia (moim prywatnym) to generalnie ich dziadkowie i rodzice dziali na rzecz panstwa, a ci wszyscy z Solidarnosci byli tak wlasciwie z prawnego punktu widzenia przewrotowcami - takze nie widze w tym zadnej sensacjii
I tak moj Stary pracowal w MSW - ale jako stomatolog - i nie wtedy jeszcze sie o mnie muchy nie ganialy
Generalnie rzecz biorac to jakie to panstwo bylo takie bylo ale bylo legalne i uznawane przez inne panstwa.
Tak wiec dalej idac tym krokiem myslenia (moim prywatnym) to generalnie ich dziadkowie i rodzice dziali na rzecz panstwa, a ci wszyscy z Solidarnosci byli tak wlasciwie z prawnego punktu widzenia przewrotowcami - takze nie widze w tym zadnej sensacjii
I tak moj Stary pracowal w MSW - ale jako stomatolog - i nie wtedy jeszcze sie o mnie muchy nie ganialy

Plakac sie chce jak sie widzi te lewackie szymowiny , w polsce zli ludzie sa wynoszeni na pedestal
zielonyyoo napisał/a:
nie wiem jak jest u Was, ale żadna z tych osób nie jest moim idolem ;p moim idolem jest Jan Paweł II- na serio
pozdrawiam
Też lubisz małe dzieci?

Chodzi o to, że oni zrobili kariery, tylko dlatego, że mieli starych takich jakich mieli.
Zastanawia mnie jedno. Czy to oni podejmowali decyzje o tym kto będzie ich rodzicami? Nie rozumiem 'czepiania się', skoro nawet nie mieli wpływu na to, w jakiej rodzinie się urodzą. Jakby to nie ich rodzice, tylko oni byli współpracownikami SB itd to ok, zrozumiałe, no ale mają niby odpowiadać za decyzje rodziców? O.o

Zielka napisał/a:
Czy to ,że moja matka ma duże cycki oznacza ,że ja też je będę miała? Niestety nie. I tak może być w przypadku powyżej dziecko SB-ka może być dziś działaczem ONR-u. Dziękuję
poka

Oświadczam iż jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na ukrycie oznaczeń wiekowych materiałów zamieszczonych na stronie