Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
ex32 2013-03-31, 15:13
alveanerleo2 napisał/a:

Wtórny analfabetyzm to brak umiejętności zrozumienia czytanego tekstu. Ale nie o tym jest ten temat.
Aborcja powinna być dozwolona tylko wtedy kiedy wiadomo, że dziecko urodzi się kalekie albo ciąża zagraża zdrowiu matki.

Kręcisz się. Skoro przeczytałem post i odpowiedziałem na temat to raczej mnie to nie dotyczy. Jeśli chcesz mi dowalić to musisz się bardziej postarać. Może zpytaj swojej babci skoro takie mądrości prawi.
A co jeśli matka zostanie zgw🤬cona mądralo? Ma donosić ciąże?
Zgłoś
s................u 2013-03-31, 15:17 3
Cytat:

A co jeśli matka zostanie zgw🤬cona mądralo? Ma donosić ciąże?

Weź się, k🤬a, p🤬l, jak nie umiesz rozmawiać. A twój stary ma się hajtać z sąsiadem, jak poczują do siebie pedalską miętę?
Zgłoś
w................4 2013-03-31, 15:21 3
alveanerleo2 napisał/a:

Babcia zawsze mi mówiła, że z głupotą się nie da wygrać, więc nie będę z Tobą dyskutował. Powiem Ci tylko jak nazywa się twoja choroba: wtórny analfabetyzm.

Nie chcę nic mówić, ale to Ty popisałeś się szczytem analfabetyzmu wtórnego. Wytłumaczę Ci łopatologicznie:
Kolega jest słusznego zdania, że:
alveanerleo2 napisał/a:

W chwili, gdy plemnik łączy się z komórką jajową, komórka ta ma już pełny zestaw chromosomów, które definiują człowieka. To jest fakt.

Ty doj🤬eś:
ex32 napisał/a:

@up: Jak walicie konia to też popełniacie aborcje milionów osób? K🤬a niedługo pogrzeb plemnikom będziemy odprawiać.

Stąd inny użytkownik, który ma taki sam pogląd na sprawę co kolega powyżej napisał:
stalin_za_mlodu napisał/a:

@up a walisz konia na komórki jajowe, degeneracie?

Nie dość, że wtórny analfabeta to i hipokryta.

BongMan napisał/a:

Tępym, zacofanym i odmóżdżonym zaściankowcom nie przetłumaczysz w żaden sposób...

Przeczytali Państwo wpis zgodny z punktami kodeksu: "Nie mam żadnych argumentów, ale się wypowiem".
Zgłoś
ex32 2013-03-31, 15:28 1

Weź się, k🤬a, p🤬l, jak nie umiesz rozmawiać. A twój stary ma się hajtać z sąsiadem, jak poczują do siebie pedalską miętę?

"koleś ma racje a ja nie mam argumentów żeby mu odpisać, dojebie mu wyzywając go i wyzwę kogoś z jego rodziny, najlepiej starego i od pedałów bo to teraz jest modne"
Zgłoś
no_co_Ty 2013-03-31, 15:35
Ale wywiązała się dyskusja

podpis użytkownika

Tak wcześnie, a już tak śmiesznie,
i
Raz na wozie, raz c🤬j Ci w dupę.
Zgłoś
s................u 2013-03-31, 16:03 1
ex32 napisał/a:

"koleś ma racje a ja nie mam argumentów żeby mu odpisać, dojebie mu wyzywając go i wyzwę kogoś z jego rodziny, najlepiej starego i od pedałów bo to teraz jest modne"

tu masz ID posta, do którego ewentualnie możesz się odwołać - #1988041. jeśli, oczywiście, stać cię na to. nie obrażę się jednak, jeśli zamkniesz mordę. widzisz, wbrew temu, co może się wydawać, w życiu nie każdy musi być inteligentny i mieć poglądy. nie oczekuję tego od ciebie.

a chciałem powiedzieć: k🤬a, jakaś pała argumentuje ad matrem. pokażę mu, że to głupie - jak jest inteligentny, zrozumie i zawstydzi się. a jak jest w porządku - nawet przeprosi.

nie sprostałeś...
Zgłoś
L................a 2013-03-31, 16:12 8
Ja jestem za prawem do aborcji tylko w jednym przypadku - kiedy kobieta zdecyduje się na nią.
Zgłoś
ex32 2013-03-31, 16:15 1

tu masz ID posta, do którego ewentualnie możesz się odwołać - #1988041. jeśli, oczywiście, stać cię na to. nie obrażę się jednak, jeśli zamkniesz mordę. widzisz, wbrew temu, co może się wydawać, w życiu nie każdy musi być inteligentny i mieć poglądy. nie oczekuję tego od ciebie.

a chciałem powiedzieć: k🤬a, jakaś pała argumentuje ad matrem. pokażę mu, że to głupie - jak jest inteligentny, zrozumie i zawstydzi się. a jak jest w porządku - nawet przeprosi.

nie sprostałeś...

Sorry ale z twoich tekstów wynika że jesteś tępym prostakiem który k🤬 używa jako przecinka.
Przeczytałem twojego posta. Co z niego wynika? Czytasz wogóle to co piszesz? "że człowiekiek poczęty podczas gw🤬tu jest człowiekiem, którego istnienie można poddać wątpliwości oszustwem intelektualnym..." WTF? Zgrywasz inteligenta ? W drugiej części życzysz lasce która wrzuciła jakiś obrazek w sieć żeby miała dziecko z zespołem downa? Na jakiej podstawie wnioskujesz że się puszcza? Tępa sztuka z ciebie.
Zgłoś
BongMan 2013-03-31, 16:44 15
alveanerleo2 napisał/a:

Oj BongMan'ie. Masz argumenty? Nie? To na c🤬j się udzielasz?
To jest domena "światowych" i "oświeconych" ludzi. Nie powie taki nic , co odnosi się do tematu, tylko od razu zacznie rzucać mięsem i nawalać obelgami na chybił-trafił.

Mam jeden najważniejszy argument, który jest głosem rozsądku wielu światłych ludzi i powinien już dawno zakończyć tego typu dyskusje: Kobieta ma prawo decydować o sobie. Jeśli chce wyskrobać, to nikt jej nie powinien zabraniać.
Oprócz tego jest wiele aspektów społecznych przemawiających za. Jak myślisz, skąd w Polsce tyle przypadków dzieciobójstwa? Bo zachodzą patolówy w ciąże, świeżo upieczona rodzinka jest w głębokiej dupie finansowej i nie tylko, a kończy się to wiadomo jak. Jak, dajmy na to, w Anglii jakąś 17-latkę zaleje kolega, to idą do szpitala i bezpłatnie usuwają. A w Polsce zmusza się ją żeby urodziła dziecko i nie mając żadnych perspektyw ani możliwości, utrzymała je i wychowała, przy okazji zjebując życie sobie, facetowi i rodzicom pewnie też. Miał być jeden argument, poszły trzy. Mogłoby ich być i 20, ale ta dyskusja i tak nie zostanie rozstrzygnięta.

podpis użytkownika

Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi

Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
Dymekx 2013-03-31, 16:44 2
Jestem katolem, który twierdzi "W Boga wierzyć a do księży podchodzić z rezerwą, w końcu to ludzie". A co do tematu "kiedy jest się człowiekiem", myślę, że człowiekiem jest się od poczęcia. O ile ciężko kalekie dziecko można uśmiercić (nie dlatego, że niepełno sprawny to od razu nieludź, ale dlatego, że oszczędzamy cierpienia). Ale dziecko zdrowe czy to po gw🤬cie nie można zabić, dla takiej błahej sprawy jakim jest zapobiegnięcia powstania brzuszka. Z kampanii promującej aborcje, by mogły powstać żłobki dla tych niechcianych dzieci. To dziecko ma przed sobą przyszłość i nikt nie ma prawa mu jej odebrać. Kobiety walczące o aborcje tak na prawdę kosztem życia dziecka chcą sobie zapewnić wygodę (kiedy jest możliwość aborcji nie ma brzuszka i nie ma siary) właśnie tak "wysoko" cenią życie dziecka.
Zgłoś
alveanerleo2 2013-03-31, 16:51 6
@BongMan Dziecko ma umierać tylko dlatego, że jego matkę swędziała dupa? Nikt nie zmusza dziewczyny do opiekowania się dzieckiem. Może je oddać, choćby do okien życia.
A idąc za Twoim najważniejszym argumentem można powiedzieć, że Twoja rodzicielka może cię w każdej chwili zabić, bo to jest wybór kobiety. Nie ma różnicy między morderstwem tygodniowej zygoty a dorosłego człowieka. Decyzja o usunięciu ciąży nie jest decyzją o sobie, ale również decydujesz o losie innego istnienia ludzkiego.

podpis użytkownika

"Jeśli przemoc nie rozwiązała wszystkich problemów, prawdopodobnie użyłeś jej za mało" Ken chan
Pierwsza zasada piromana - jeśli nie masz wyjścia, zrób je sobie.
Zgłoś
BongMan 2013-03-31, 17:14 2
@up
No i tu się pojawia najtrudniejsza do rozstrzygnięcia kwestia - kiedy zaczyna się życie? Każdy ma na to swoje zdanie.

podpis użytkownika

Nie zapomnij o grzebieniu, ty p🤬lony jeleniu.
Fazi

Mój c🤬j dłuższy niż twoje zwoje mózgowe.
Pih
Zgłoś
alveanerleo2 2013-03-31, 17:24 4
@Up. Wg oficjalnej wersji rzecz, która: pobiera pokarm, oddycha (utlenia materię organiczną lub przeprowadza fermentację), rośnie, rusza się i rozmnaża, jest istotą żyjącą. Jeśli wziąć podziały komórkowe za rozmnażanie się, to od momentu połączenia się plemnika z komórką jajową mówimy o istocie żyjącej.

podpis użytkownika

"Jeśli przemoc nie rozwiązała wszystkich problemów, prawdopodobnie użyłeś jej za mało" Ken chan
Pierwsza zasada piromana - jeśli nie masz wyjścia, zrób je sobie.
Zgłoś
s................u 2013-03-31, 18:48 3
BongMan napisał/a:

Mam jeden najważniejszy argument, który jest głosem rozsądku wielu światłych ludzi i powinien już dawno zakończyć tego typu dyskusje: Kobieta ma prawo decydować o sobie. Jeśli chce wyskrobać, to nikt jej nie powinien zabraniać.
Oprócz tego jest wiele aspektów społecznych przemawiających za. Jak myślisz, skąd w Polsce tyle przypadków dzieciobójstwa? Bo zachodzą patolówy w ciąże, świeżo upieczona rodzinka jest w głębokiej dupie finansowej i nie tylko, a kończy się to wiadomo jak. Jak, dajmy na to, w Anglii jakąś 17-latkę zaleje kolega, to idą do szpitala i bezpłatnie usuwają. A w Polsce zmusza się ją żeby urodziła dziecko i nie mając żadnych perspektyw ani możliwości, utrzymała je i wychowała, przy okazji zjebując życie sobie, facetowi i rodzicom pewnie też. Miał być jeden argument, poszły trzy. Mogłoby ich być i 20, ale ta dyskusja i tak nie zostanie rozstrzygnięta.

chłopie, ogarnij się. aborcja, twoim zdaniem, ma być r o z w i ą z a n i e m problemów ekonomicznych albo sposobem na ich uniknięcie? czy uważasz, że wszystko jest z tym w porządku?
przypomnę, że mówimy o uśmiercaniu ludzi.
zauważ, że nie byłoby konieczności usuwania dzieci, gdyby ludzie p🤬lili się z głową, czyli szanowali to, że się p🤬lą. a do tego potrzeba tylko dobrego wychowania. po co zatem przelewać krew, skoro można pomyśleć wcześniej? po co u m o ż l i w i a ć przelewanie krwi, skoro myślenie w zupełności wystarczy?

rozumiem trochę o co ci chodzi - też mam 23 lata i nie wyobrażam sobie w chwili obecnej stać się ojcem, choć byłoby to zdecydowanie najważniejszym wydarzeniem w moim życiu i oddałbym się temu do reszty. ale tak - wygodniej jest mi mogąc wybierać między obowiązkami. ale bez jaj, gdyby którakolwiek z przetkniętych cipek dała mi niechcący dziecko, dziś po prostu nie miałbym ajfona tylko kupował pampersy.

ex32 napisał/a:

Sorry ale z twoich tekstów wynika że jesteś tępym prostakiem który k🤬 używa jako przecinka.
Przeczytałem twojego posta. Co z niego wynika? Czytasz wogóle to co piszesz? "że człowiekiek poczęty podczas gw🤬tu jest człowiekiem, którego istnienie można poddać wątpliwości oszustwem intelektualnym..." WTF? Zgrywasz inteligenta ? W drugiej części życzysz lasce która wrzuciła jakiś obrazek w sieć żeby miała dziecko z zespołem downa? Na jakiej podstawie wnioskujesz że się puszcza? Tępa sztuka z ciebie.

dobra. jestem w stanie założyć się o grubą kasę, że wielokrotnie w życiu słyszałeś o tym, że jesteś głupi. i pewnie nawet samemu masz takie przebłyski. idź w pokoju.
Zgłoś
T................d 2013-03-31, 18:56 5
K🤬a nie wasza sprawa co kobieta robi z ciążą. Jak zobaczysz na ulicy ciężarną pijąca piwo to podejdziesz do niej i wyrwiesz jej tą butelkę po czym jej p🤬lniesz? K🤬a macie własne życie i własne problemy. Nie chce mieć tego dziecka, to je usuwam i c🤬j w paszczę każdemu, kto mi włazi z butami w życie...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie