Jeżeli uważasz, że aborcja w pierwszych tygodniach ciąży to zabicie dziecka, przestudiuj ten obrazek.
podpis użytkownika
Tak wcześnie, a już tak śmiesznie,
i
Raz na wozie, raz c🤬j Ci w dupę.
w................4
2013-04-01, 0:00
~wiesiors4 wg cb lepiej, żeby j🤬a, szesnastoletnia k🤬a miała niechciane dziecko i żeby go nie kochała? To jest wg cb dobre? Moim zdaniem NIE. Lepiej niech usunie w bardzo wczesnym stadium rozwoju zarodka, niżeli matka miałaby po prostu wyj🤬e na swoje dziecko, a ono z kolei nie zaznało by prawdziwej miłości. Dziękuje, dobranoc.
j................ę
2013-04-01, 0:00
grimHog,
To właśnie jest nasza mentalność zamiast wspierać siebie nawzajem potrafimy tylko oceniać,krytykować i pluć jadem na innych.W naszej krwi jest zbyt wiele zawiści co na to nic nie poradzimy.
Ale pomimo tego gadanie przejdzie a dziecko zostanie i jednak skoro matka go nie chce to wychowa je nieodpowiednio a najpierw będzie narzekanie że matka k🤬a a potem,że dziecko sk🤬ysyn....
Z dwojga złego i tak jestem za podejmowaniem decyzji samemu a nie przez społeczeństwo i prawa
@Dobrutro
Widzisz pajacem to tylko Ty jesteś bo jesteś głupszy niż ustawa przewiduje mówisz mi czego byś chciał to odpowiadam czego ja bym chciał a Ty od razu argumentujesz że ja zakłądam,że każdy przeciwnik aborcji jest katolikiem stuknij się w czoło i zachowaj prymitywne teksty do szkoły
Często powtarza się powtarza argument o tym, że to kobieta powinna decydować, czy chce zabić dziecko, czy nie. Idąc za tą logiką ja chcę zabijać Cyganów, ale prawo jest c🤬jowe i mi tego zabrania. Zalegalizujmy polowanie na Cyganów! Będzie mniej brudasów na ulicach oraz będzie na czym wyładować agresję. Same profity!
podpis użytkownika
"Jeśli przemoc nie rozwiązała wszystkich problemów, prawdopodobnie użyłeś jej za mało" Ken chan
Pierwsza zasada piromana - jeśli nie masz wyjścia, zrób je sobie.
w................8
2013-04-01, 0:02
Donka napisał/a:
Jeżeli uważasz, że aborcja w pierwszych tygodniach ciąży to zabicie dziecka, przestudiuj ten obrazek.
Obrazek
A co powiesz na to, że naukowcy byle gówno znalezione w kosmosie nazywają życiem a płodu już nie ?

argument inwalida
D................o
2013-04-01, 0:03
j................ę
2013-04-01, 0:04
alveanerleo2,
Twoja logika jest z lekka uboga, dziewczyna usuwając ciążę nie szkodzi społeczeństwu nie wywołuje agresji,przemocy itd a zabijanie cyganów pomimo,że wniosłoby wiele pożytecznego do społeczeństwa to byłoby ludobójstwem i spowodowałoby dużo negatywnych sytuacji.
Chcesz zabijać to zabijaj ale będziesz musiał się pogodzić z odpowiedzialnością
Czemu 90% osób opowiadających się przeciwko aborcji to mężczyźni lub stare babska po menopauzie? To, czy kobieta chce urodzić, to tylko i wyłącznie jej sprawa. Aborcja powinna być legalna, a jeśli któraś z zaciążonych jest taka święta, to najzwyczajniej w świecie jej się nie podda - proste. ;]
j................ę
2013-04-01, 0:07
@up
odpowiedź jest prosta Ci za aborcja to CI co boją się alimentów a Ci co przeciwko to są bezpłodni
D................o
2013-04-01, 0:07
Polecam ignorować użytkownika jestę żydę bo po paru wymianach zdań ewidentnie widać, że to troll konto.
@Jestę żydę. Moja logika jest tutaj nawet bardziej niż trafna. Cygan i zygota to prawie taki sam organizm. Nie potrafi samodzielnie zdobywać pożywienia oraz potrzebuje opieki. A jeśli myślisz, że dziewczyna usuwając dziecko nie wywołuje agresji, to mylisz się bardzo. Aborcja w dużym odsetku przypadków jest traumą, niekiedy dożywotnią. Zabijanie nienarodzonych dzieci to również ludobójstwo.
podpis użytkownika
"Jeśli przemoc nie rozwiązała wszystkich problemów, prawdopodobnie użyłeś jej za mało" Ken chan
Pierwsza zasada piromana - jeśli nie masz wyjścia, zrób je sobie.
D................o
2013-04-01, 0:11
promiseYOU napisał/a:
Czemu 90% osób opowiadających się przeciwko aborcji to mężczyźni lub stare babska po menopauzie? To, czy kobieta chce urodzić, to tylko i wyłącznie jej sprawa. Aborcja powinna być legalna, a jeśli któraś z zaciążonych jest taka święta, to najzwyczajniej w świecie jej się nie podda - proste. ;]
Ludzie w tym kraju nawet drzewa nie mogą sobie od tak ściąć na własnej posesji. Więc o czym my mówimy?
b................d
2013-04-01, 0:12
Jedno pytanie do pro-life'owców - co jest dla was wartością wyższą: ludzkie życie czy człowieczeństwo? Jeśli ludzkie życie to automatycznie opowiadacie się za zniesieniem kary śmierci i sprzeciwem wobec eutanazji, jeśli człowieczeństwo to aborcja powinna być dla was dopuszczalna. Nie rozumiecie? To może wyłożę to w ten sposób: jeśli ludzkie życie jest wartością najwyższą to bez względu na to jakie jest to życie (w biedzie, ułomności i gównie po same usta) to należy je chronić. Jeśli człowieczeństwo (prawo do samostanowienia, czyli możliwość wyboru, prawo do życia z zachowaniem wolności: w tym wolności od strachu i ułomności) to aborcja jak i kara śmierci i eutanazja są dopuszczalne. Ktoś się obruszy "jak to porównywać karę śmierci (w domyśle dla zbrodniarza i zwyrodnialca) do aborcji (w domyśle niewinnego płodu)". A w gruncie rzeczy to ten sam dylemat - decydowanie o czyimś istnieniu lub nieistnieniu z pozycji bezwzględnego przymusu.
Polecam powyższy problem etyczny do przemyślenia. Dla mnie zwolennicy ruchu "pro-life" to zwykłe oszołomy, którym wymiar moralny zagadnienia aborcji pop🤬lił się z biologią i pokrętnie pojmowanymi wartościami.
j................ę
2013-04-01, 0:12
alveanerleo2,
uprzedzenie do cyganów nie jest argumentem za tym,że nie potrafią zdobywać samodzielnie pożywienia jakoś zyją i nikt ich nie dokarmia, a jak będziesz miał córkę która wpadnie w wieku 16 lat i będziecie żyli ubogo to zachowajcie dziecko nikt Ci nie broni tylko wychowaj je godnie bo każdy człowiek ma prawo do godnego życia pamiętaj o tym.
@Dobrutro
A wymieniłeś ze mną parę zdań czy tylko tak p🤬lisz bo Cię boli co pisze?
g................g
2013-04-01, 0:13
jestę żydę napisał/a:
To właśnie jest nasza mentalność zamiast wspierać siebie nawzajem potrafimy tylko oceniać,krytykować i pluć jadem na innych.W naszej krwi jest zbyt wiele zawiści co na to nic nie poradzimy.
Poruszyłeś ważną kwestię i potwierdziłeś tym samym role społeczeństwa w całej tej sprawie.
alveanerleo2,
Aborcja -> trauma dla "matki" (skoro nie ma dziecka, nie ma matki)
Narodziny niechcianego dziecka -> życie z przeświadczeniem że jest się skutkiem ubocznym maminej swędzącej c🤬y potrafi zryć psychikę.
o................k
2013-04-01, 0:14
Cytat:
Dlaczego 90% tych, którzy tak najbardziej szczekają za prawem aborcji nigdy jej nie popełnią? Bo z tego zrobiła się sprawa polityczna. Większości nie chodzi o aborcję, tylko o walkę z kościołem, który jej zakazuje i z "zacofanymi katolami". Chodzi o pokazanie jakim jest się świadomym, inteligentnym i postępowym człowiekiem, bo to jest w dzisiejszych czasach najważniejsze.
Trzeba być postempowym a nie zacofnientym katolę! Poprzyjmy aborcjem do 18 rokó rzycia!
Głupi jesteś. Tu nie chodzi o popieranie czy nie popieranie aborcji, ani o bycie postępowym lub nie. Chodzi o wolność wyboru. Niech będzie taka wolność i wtedy każdy będzie sobie mógł popierać co chce, być postepowy lub nie. Wtedy będziesz mógł bezkarnie i bezmyśle imputować zwolennikom aborcji zakamuflowaną walkę z kościołem czy inną instytucją. Do tego czasu walka o prawo do aborcji będzie dla mnie walką o elementarną sprawę - wolność wyboru.
Cytat:
Więc powiedzcie mi kiedy nagle zaczyna się życie dziecka? Z pierwszym uderzeniem serca? Czyli organizmy żywe, które nie posiadają serca nie są żywe? Kiedy "zlepek komureg" staje się człowiekiem? Czekam na logiczną odpowiedź i MERYTORYCZNĄ dyskusję, postępowi antyfaszyści :*
Organizmy które nie posiadają serca oczywiście są żywe i są samodzielnymi formami życia. Przez pewien czas żywe są także np. komórki oddzielone od organizmu lub znajdujące się w martwym organizmie, jednak w tym przypadku trudno nazwać takie komórki indywidualną formą życia. Podobnie trudno nazwać indywidualną formą życia zlepek kilku komórek z którego co prawda może rozwinąć się człowiek, ale zlepek kilku komórek sam w sobie nie jest człowiekiem. Kiedy natomiast uznać to za człowieka? Ja pewnie jak i większość zwolenników aborcji postawiłbym za kryterium odpowiednio rozwinięty system nerwowy.