Strona wykorzystuje mechanizm ciasteczek - małych plików zapisywanych w przeglądarce internetowej - w celu identyfikacji użytkownika. Więcej o ciasteczkach dowiesz się tutaj.
Obsługa sesji użytkownika / odtwarzanie filmów:

Zabezpiecznie Google ReCaptcha przed botami:

Zanonimizowane statystyki odwiedzin strony Google Analytics:
Brak zgody
Dostarczanie i prezentowanie treści reklamowych:
Reklamy w witrynie dostarczane są przez podmiot zewnętrzny.
Kliknij ikonkę znajdującą się w lewm dolnym rogu na końcu tej strony aby otworzyć widget ustawień reklam.
Jeżeli w tym miejscu nie wyświetił się widget ustawień ciasteczek i prywatności wyłącz wszystkie skrypty blokujące elementy na stronie, na przykład AdBlocka lub kliknij ikonkę lwa w przeglądarce Brave i wyłącz tarcze
Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
m................8 2013-02-06, 23:48
nawet nie zwolnił, co za wariat
Zgłoś
M................9 2013-02-06, 23:49
Pod koniec roku przyjedzie do Polski pierwszy skład pociągu Pendolino - pierwotnie będzie śmigał 200.
Zgłoś
K................a 2013-02-06, 23:54 2
Podejżewam, że wprowadzenie tego typu składów wiąże się z wymianą całej przestarzałej infrastruktury, co kosztowałoby pierdyliardy, których oczywiście nie mamy. Dobrze, że ta "zła socjalistyczna hydra unijna" dofinansowuje wymianę i/lub remont składów, torów i trakcji, bo byśmy w ogóle jeździli gołą p🤬dą po papierze ściernym.
Zgłoś
adist8 2013-02-06, 23:55 1
odpowiedz jest prosta
my nie umiemy drogi porzadnie zrobic a co dopiero takie pociagi w Polsce, predzej tory ukradna
Zgłoś
kazzek94 2013-02-06, 23:55 2
ja p🤬le, wysłać tam Tuska, niech na odcinku 50 km co 100m postawi fotoradar i dziura w budżecie załatana na setki lat
Zgłoś
marcin1105 2013-02-06, 23:58
Panowie spokojnie, doczekamy się, w polsce niedługo maja byc pociagi "Pendolino". Dwa "sklady" zostały już zamówione w włoskiej firmie i są już w fazie produkcyjnej, więc, nie mówmy, bo źle nie jest..
Zgłoś
Mizantrop 2013-02-06, 23:59
msnrc napisał/a:

Ciekawe kiedy doczekamy się tego w Polsce.

Na to pytanie akurat jestem w stanie odpowiedzieć. Nigdy.

podpis użytkownika

Popieram Islamizacje Europy!

Zgłoś
d................r 2013-02-07, 0:04
Przecież niedługo ma być zakupiony tabor 'Pendolino' przez PKP. Mają jeździć co prawda z tego co wiem z prędkością ok 200 km/h. Nie jest to może 300, ale nie mówcie, że nic nie idzie do przodu w tym kraju...
Zgłoś
h................8 2013-02-07, 0:04 2
Dlaczego jeszcze nikt nie wrzucił zdjęć ciała samobójcy rzucającego się pod taki pociąg?
Zgłoś
MichaU 2013-02-07, 0:10
hubert88 napisał/a:

Dlaczego jeszcze nikt nie wrzucił zdjęć ciała samobójcy rzucającego się pod taki pociąg?

Bo ciało po takiej akcji by nie przypominało ciała i pewnie te resztki byłyby rozciągnięte przez parę kilometrów torów.

podpis użytkownika

Zgłoś
p................7 2013-02-07, 0:15
i samobójcy mieliby łatwiej...
Zgłoś
h................8 2013-02-07, 0:15
Fajnie!
Zgłoś
Z................d 2013-02-07, 0:20
Miisiek89 napisał/a:

Pod koniec roku przyjedzie do Polski pierwszy skład pociągu Pendolino - pierwotnie będzie śmigał 200.

Gówno prawda... ma jezdzic 160 z założenia. 200 to bedzie max speed bo nie zakupiono wózków wychylnych które w tych pociagach byly gwarantem wysokich predkosci.... ktos posmarował a my za to placimy... ty, ja , każdy razem i z osobna.... Dobrze się chłopcy bawia za naszą kasę.... Ludzie... równie szybkie pociagi jak u nas huczne pendolino jezdzą we Francji na liniach regionalnych.... K🤬ica mnie bierze jak widze to kupowanie Eurozlomu...

P.S. dla rządzących...

Wiem gdzie w Europie w muzeach kolejnictwa stoja przynajmniej trzy takie "supernowoczesne" pociagi wycofane z uzytku.... jest szansa zeby zrobic kolejny przekręt....

lajtowy napisał/a:

Przecież niedługo ma być zakupiony tabor 'Pendolino' przez PKP. Mają jeździć co prawda z tego co wiem z prędkością ok 200 km/h. Nie jest to może 300, ale nie mówcie, że nic nie idzie do przodu w tym kraju...

Ten kraj kolego jedzie na uslugach i kredytach.... ni c🤬ja nic z tego nie bedzie i za 5-10 lat nas wszystkich zlicytuja...A pociagi sa gówno warte bo ktos posmarowal i mamy jedyne na swiecie pendolino bez wychylnych wózków... Tak sie zalatwia zamówienia publiczne....
Zgłoś
q................a 2013-02-07, 0:21
jacek197 napisał/a:

Nie doczekamy się ponieważ urzędnicy w PKP wiedzą najlepiej że optymalna prędkość przejazdu koleją na trasach do 100 km wynosi 160 km/h.

PKP nie jest organem ustawodawczym.

No z tymi Pendolino bez wychylnych to faktycznie żenada, bo przecież infrastrukture zrobili pod te z wychylnym pudłem to teraz zamiast tych prawie 250 bedzie 200 km/h.
Zgłoś
Cyrk 2013-02-07, 0:54
Dojeżdżałem takim do pracy ... w Chinach, bo to przecież dziki i zacofany kraj 1000 lat za wspaniałą cywilizacją europejską...
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie