Główna Poczekalnia Dodaj Obrazki Dowcipy Soft Szukaj Ranking
Zarejestruj się Zaloguj się
Początek końca...
Konto usunięte • 2012-11-15, 11:49
Cytat:

Prokuratura Rejonowa Olsztyn-Południe skierowała do sądu akt oskarżenia przeciwko obywatelowi Arabii Saudyjskiej, który kilkakrotnie ranił nożem Polaka. Grozi mu do 10 lat więzienia. Do napaści doszło 22 kwietnia na jednym z olsztyńskich osiedli.

Jak powiedział prokurator rejonowy Olsztyn-Południe Arkadiusz Szwedowski, Arab zadał Polakowi pięć ciosów nożem, m.in. w szyję, plecy i ramię "czym spowodował trwałe i istotne oszpecenie" .

- Przyjęliśmy jednocześnie, że w czasie zdarzenia Abrulrahman A. miał w stopniu znacznym ograniczoną zdolność kierowania swoim zachowaniem - podkreślił prokurator Szwedowski.

Sprawę, której akta zawierają dokumenty w językach polskim i arabskim, rozpozna sąd rejonowy w Olsztynie.

Do napaści na Polaka doszło na fali negatywnego nastawienia do Arabów, które wiosną panowało w Olsztynie. Wówczas to m.in. rozwoziciel pizzy naklejał na drzwi Arabów wulgarne naklejki, w mieście pojawiały się plakaty z negatywnymi wobec tej nacji hasłami.

- Zdarzenie z udziałem oskarżonego też w gruncie rzeczy sprowokował Polak, który dobijał się do drzwi mieszkania wynajmowanego przez Arabów. Doszło wówczas do szarpaniny i ranienia nożem - powiedział Szwedowski. Zastrzegł, że prokuratura nie dostrzegła w tym zdarzeniu tła rasistowskiego.

Aby złagodzić antyarabskie nastroje do Olsztyna przyjeżdżał m.in. ambasador królestwa Arabii Saudyjskiej, a na Uniwersytecie Warmińsko-Mazurskim, gdzie Arabowie studiują medycynę zorganizowano dni kultury arabskiej.

tak wygląda początek końca istnienia europy
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-15, 11:59 7
o cież p🤬le co za wnioski żeś wyciągnął...
gratuluję erudycji!
Zgłoś
triball 2012-11-15, 12:00 27
...masz 100% rację. W Stanach jak ktoś włazi niezaproszony na twoją posesję i nie chce jej opuścić, to do niego strzelasz. I nie ma z tym problemów. A w pedalskiej UE jak się bronisz w drzwiach swojego domu i zranisz napastnika, to jeszcze cię przed sądem postawią...
Zgłoś
el_kadafi 2012-11-15, 12:08 8
Dobrze arabus zrobił. Widziałem ryj tego kolesia co zarobił kosę. Typowy łysy przygłup o aparycji rottweilera. Teraz biedny i pokrzywdzony robi z siebie niewiniątko.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-15, 12:33 5
Tak to jest już w tym poj🤬ym kraju że jak nam coś zrobią to 100 lat potrafimy płakać,ale jak sprowokujemy i dostaniemy wp🤬l to też jest lament,płaczemy za Smoleńskich oficerów,ruscy jakoś nie robią dymu za wybicie w ciągu dnia tysięcy mieszkańców Smoleńska przez polską husarię w 1612...
pokazywarka.pl/rvjyay/
Zgłoś
pkh 2012-11-15, 14:23 2
Mam 21 lat i zastanawiam się, jak to będzie za jakieś 30 lat w Europie, w Polsce... czy do nas też wp🤬lą się te 'muzułmany' i będzie sytuacja jak np we Francji albo w Wielkie Brytanii?
Trzeba to jakoś zacząć kontrolować, wymusić przestrzeganie prawa przez wszystkich jednakowo! Czemu ja nie mogę przejść przez lotnisko z szalikiem na mordzie?
Zgłoś
Pater patriae 2012-11-15, 17:28 3
toranaga7 napisał/a:

Tak to jest już w tym poj🤬ym kraju że jak nam coś zrobią to 100 lat potrafimy płakać,ale jak sprowokujemy i dostaniemy wp🤬l to też jest lament,płaczemy za Smoleńskich oficerów,ruscy jakoś nie robią dymu za wybicie w ciągu dnia tysięcy mieszkańców Smoleńska przez polską husarię w 1612...
pokazywarka.pl/rvjyay/

Za polskich oficerów ciulu, polskich. I nie płaczemy, tylko domagamy się ujawnienia dokumentów o tym ludobójstwie, jestem ciekawy, czy byłbyś taki cwany i powiedział to w twarz polskim rodziną katyńskim, które od lat walczą o prawdę i rehabilitacje ofiar.
To, że w czasie wojny wymordowano nam znaczną część "inteligencji" bardzo dobrze widać, gdy się czyta komentarze takich baranów jak Ty..

pkh napisał/a:

Mam 21 lat i zastanawiam się, jak to będzie za jakieś 30 lat w Europie, w Polsce... czy do nas też wp🤬lą się te 'muzułmany' i będzie sytuacja jak np we Francji albo w Wielkie Brytanii?

Za 30 lat już będzie sytuacja jasna, albo ludzie się w końcu zorientują, że trzeba usunąć tą plagę i zdążą ich wyj🤬, albo będzie Kalifat Francji, czy Republika Pakistanu Wielkiej Brytanii.
Co do Polski, to akurat przez to, że jesteśmy "biedni" i nie mamy takiego socjalu, oraz nie jesteśmy jeszcze takim "tolerancyjnym" krajem i "postępowym" muslimy jakoś nie chcą tu przyjeżdżać :].

PS. Nie mam nic, do np. do pojedynczych osobników przyjeżdżających tu na studia, czy żeby zwiedzić nasz piękny kraj, ale masowej imigracji mówię NIE.

podpis użytkownika

Płyń pod prąd – z prądem płyną tylko śmieci.
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-15, 18:13 2
@up
Zabawne, niektórzy anglicy to samo myślą o polakach.
Zgłoś
Eliot Imperio 2012-11-16, 6:24 3
@up
niektórzy tak, ale gdy zobaczą jak polak robi, to szybko zmieniają zdanie. To są j🤬e kretyny, którym jak nie powiesz co dokłądnie ma robić, to się za cholere nie domyśli. Najśmieszniejsze, ostatnio taki starszy anglik w robocie zapytał się mnie o taką jedną trapiącą go rzecz- skoro my, polacy, wszyscy jesteśmy tutaj, to KTO JEST U NAS W KRAJU?. Nie ma co ukrywać, anglia to miejsce w którym wielu przestępców i kryminalistów ukrywa sie przed Polskim wymiarem sprawiedliwości, więc często gęsto bywa i tak, że nie znają nawet podstaw angielskeigo i robią najgorszą robote. Ale to ja nie o tym. Co do pakoli w UK, to akurat oni obywatelstwa tego kraju wydali w latach 70' jako zadośćuczynienie za kolonizacje etc. Do polski pakole ani araby nigdy nie przyjadą, bo nas się boją. Niestety, nasze polskie kobiety lecą na brudasów, bo mają hajs. Z tym, ze budzą się nagle po roku- dwóch (są tak pazerne) i zauważają że są niewolnicami i dostają wp🤬l jak się męża nie słuchają. Pakol jeśli widzi białą kobiete która MÓWI MU że ma coś zrobić to jest w szoku i nie odezwie się do niej słowem. Za to polaków się boją, bo wiedzą że jak któregos wk🤬i to wyłapie w morde i nawet cała familia z ulicy mu nie pomoże.
Zgłoś
cekin 2012-11-16, 7:51
mowisz to z doswiadczenia zdobytego w UK,czy sie domyślasz jedynie?
Zgłoś
Konto usunięte 2012-11-16, 8:42
ta studiują tą medycynę, a ten cały szejk nie szejk płaci rektorowi za to niebotyczne ceny... Czasami i ich widzę jak o 13 z wydziału z kocem wychodzą.
Zgłoś
MaestroRCS 2012-11-16, 9:18
@cekin

Nieważne skąd to wie, ale ma sporo racji w tym co napisał, większośc tego podtwierdzam. Anglicy może z rezerwą zachowują się wobec Polaków, ale cenią nas jako pracowników, bo, jakby nie patrzeć, większość imigrantów z Polski, nawet tych nieogarniętych i robiących wiochę za granicą, przyjechała tam pracować, a nie brać zasiłki...
Zgłoś
czaspogardy 2012-11-16, 9:55
Oczywiście polak postąpił w tym przypadku głupio, bo wiadomo, że arabus nigdy na pięści nie wyskoczy.

Taka ciekawostka: Moja siostra jest na emigracji na malcie i powiedziała mi jak tam to wygląda, jest tam w c🤬j arabów. Jeżeli np. policja znajdzie ciało z jedną raną kłutą, są w kropce. Jeżeli z wieloma to już wiedzą, że szukają araba.

Ot takie wybuchowe brudasy.
Zgłoś
MrSpook 2012-11-16, 11:47
Arab, nie arab, Polak nie Polak, ale też uważam że mam prawo zaj🤬, sk🤬ysyna , który wp🤬la mi się do mieszkania i mi bruździ... JP(Prokuraturę) na 100%

podpis użytkownika

komuchożerca
Zgłoś
holick86 2012-11-16, 12:47 1
triball napisał/a:

...masz 100% rację. W Stanach jak ktoś włazi niezaproszony na twoją posesję i nie chce jej opuścić, to do niego strzelasz. I nie ma z tym problemów. A w pedalskiej UE jak się bronisz w drzwiach swojego domu i zranisz napastnika, to jeszcze cię przed sądem postawią...

tylko tu sytuacja wygladala odwrotnie... z tego co wiem, to arabusy za bardzo melanzowaly i chlop poszedl im zwrocic uwage (w jaki sposob to juz tlyko oni wiedza...;d). od slowa do slowa i dostal kose.

tak,czy siak sa juz pojechani w olsztynie od dluzszego czasu, wiec nie lamentujcie i nie szukajcie sensacji.

ps.: tez wolalbym, zeby nie bylo ich tu w ogole....

podpis użytkownika

[img:b06d33da4b]http://img85.imageshack.us/img85/6651/coff.jpg[/img:b06d33da4b]
Zgłoś
Przejdź to ostatniego posta w temacie